Små branner overalt

av (forfatter) og Kirsti Vogt (oversetter).

Cappelen Damm 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (21 terningkast.)

53 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

I Shaker Heights er alt nøye planlagt, fra de symmetriske veiene og husenes avstemte farger til de vellykkede livene til menneskene som bor der. Og ingen speiler dette bedre enn Elena Richardson, som har det å følge reglene som sin rettesnor i livet.

En dag kommer den gåtefulle kunstneren Mia og hennes tenåringsdatter Pearl til nabolaget og leier et hus av familien Richardson. Mia og Pearl knytter seg raskt til de fire barna i Richardson-familien. Men Mia bærer med seg en mørk fortid og en faretruende lettbent holdning til hva man bør og ikke bør gjøre.

Da gamle venner av Richardson-familien forsøker å adoptere et kinesisk-amerikansk spedbarn, bryter det ut en opprivende kamp om foreldreretten. Mia og Elena havner på hver sin side, og Elena bestemmer seg for å få Mias hemmeligheter opp og fram i lyset. Men Elenas besettelse etter å finne sannheten viser seg å få uventede og dramatiske konsekvenser.


Små branner overalt er en dypt fascinerende og elegant fortalt roman om hemmeligheter, identitet og forholdet mellom mødre og døtre - og avslører faren ved å tro at du er trygg om du bare følger reglene.
Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788202594954

EAN 9788202594954

Omtalt sted Ohio

Språk Bokmål

Sider 332

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 9 6 0 0 0

Bokomtaler

Elena Richardson er en vellykket kvinne. Gift, fire barn, nydelig hus, og alt på stell. Familien bor i Shaker Heights der det finnes regler for det meste. Det er et striglet sted med symmetri og avdempede farger.

Da kunstneren, Mia, og tenåringsdatteren, Pearl, flytter inn i familien Richardsons utleiehus, blir det fart i sakene. Mia er alt det Shaker Heights ikke er - fargerik, mystisk, og hun bryr seg ikke nevneverdig om alle mulige regler. Pearl blir fort venn med de fire Richardsonbarna, og er sammen med dem hver dag, noe Mia ikke er særlig begeistret for.

Et vennepar av familien Richardson, har prøvd å få barn i mange år, og da et barn blir funnet forlatt på trappen til byens brannstasjon, får det barnløse paret muligheten til å adoptere barnet. Da Mia får snusen i saken, tar det hele en uventet vending, og Elena Richardson bruker sine evner og kilder til å grave i Mias fortid. Hun er overbevist om at Mia skjuler en mørk hemmelighet. Det blir etterhvert en besettelse, og konsekvensene av undersøkelsene blir fatale.

Nok en knallgod bok fra Celeste Ng, som har en egen evne til å komme under huden på både karakterene og leserne. Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka var vanskelig å legge fra seg! Huset til familien Richardson brenner. Mens familien står og ser på huset som brenner ned hopper vi tilbake et år da den omstreifende kunstneren Mia og datteren Pearl flyttet inn i leieboligen til Richardson. De kommer til å påvirke hverandre på uante måter. Her blir vi kjent med en rekke mennesker i den perfekte gaten Shaker Heights, hvordan de tolker hverandre og påvirker hverandre. Forholdet mellom mødre og døtre, vennskap og søsken. Man blir glad i alle, og forstår deres tanker og følelser. At boken starter med brannen gjør at spenningen holdes gjennom hele fortellingen. Hvilke hendelser førte frem til brannen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Spesiell hovedperson vokst opp alene i naturen.
Hjerteskjærende oppveksthistorie.
Et mord- hvem er den skyldige?
Naturbeskrivelser og tett forhold til naturen


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Stråmann - en Robert Vinter-roman" av Tore Aurstad
 • "En hund begravet" av A.J. Rich
 • "Blodroser" av Margie Orford
 • "Ruinenes form" av Juan Gabriel Vásquez
 • "Falle til jorden - roman" av Kate Southwood
 • "Intuisjonisten" av Colson Whitehead
 • "Mars-salongen" av Rachel Kushner
 • "Skrevet i stjernene - iblant trenger skjebnen en liten dytt i riktig retning" av Minnie Darke
 • "Sammen" av Julie Cohen
 • "Et gap i tiden - Vintereventyret gjenfortalt" av Jeanette Winterson
 • "Tre dager senere var hun borte" av Christian White
 • "Skandalen" av Sarah Vaughan
Alle bokanbefalinger for dette verket