Alice Harts fortapte blomster

av (forfatter), Edith Rewa Barrett (illustratør) og Torodd Lien (oversetter).

Armada 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (20 terningkast.)

58 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Dette er den dramatiske og medrivende historien om ni år gamle Alice Hart som vokser opp på en avsondret gård ved Australias kyst. Alice mister foreldrene sine under grusomme omstendigheter der hun selv nesten setter livet til. Dette fører til at hun slutter å snakke, blir skilt fra lillebroren og sendt for å bo hos farmoren, June. June driver en blomstergård hvor det jobber en rekke kvinner med ulike og vanskelige historier bak seg. Det er disse, sammen med June, som skal lære Alice blomsterspråket som gjør det mulig å si noe om det det er umulig å snakke om. Men Alice skjønner etterhvert at det er ting i fortiden som hun ikke får vite noe om, og at hun blir nødt til å finne ut av hemmelighetene om henne selv.

Denne nydelige og berørende fortellingen er solgt til ikke mindre enn 29 land. Det er en usedvanlig og vakker bok, hvert kapittel er illustrert med en australsk blomst og de egenskapene blomsten symboliserer. Holly Ringland vant den store australske bokprisen for 2019 med sin debutroman.

Ringland vokste opp halvvill og barbeint i morens tropiske hage nord i Australia. Da hun var ni år gammel reiste familien rundt til nasjonalparkene og levde i bobil i to år. Det gav støtet til forfatterens interesse for ulike kulturer og historiefortellinger.

Bokdetaljer

Forlag Armada

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788293687092

EAN 9788293687092

Omtalt sted Australia

Språk Bokmål

Sider 491

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 5 6 1 0 0

Bokomtaler

Ni år gamle Alice elsker bøker og blomster. Hun drømmer om at faren skal være blid bestandig. Mørket i øynene hans skremmer både henne og ikke minst den høygravide moren. Etter katastrofen, våkner Alice på sykehuset, og hun har mistet stemmen. Hva som har skjedd, husker hun bare bruddstykker av.

Helt ut av det blå, har det dukket opp en bestemor, June. Alice må bli med June til Thornfield, farens barndomshjem. Det er langt fra havet, der Alice har vokst opp, men til gjengjeld er stedet fullt av blomster og bøker. Stedet viser seg å være et tilfluktsted for knekte kvinner. June kaller dem Blomstene.

Sakte, men sikkert, slår Alice seg til ro på Thornfield, men stemmen svikter fremdeles. Ettersom tiden går, aner hun at June ikke har fortalt henne alt om familien. Er hemmeligheten så mørk at Alice må leve i uvitenhet for alltid?

Nydelig bok med blomsterspråk som et gjennomgående tema. Kan minne litt om "CeeCee Honeycutt", synes jeg. Lettlest, rørende og dramatisk. Hele følelsesregisteret får kjørt seg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vakker roman. Hvor menneskene man møter på veien har noe å tilføre og sin egen fortelling, mens man følger Alice Hart gjennom sin reise i livet. Fikk flere ganger frysninger på slutten av boken. Pluss for vakre illustrasjoner av blomster.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er lett å se for seg denne boken som tv-serie. Det gleder jeg meg til! En hjerteskjærende oppveksthistorie, hemmeligheter, blomster og deres betydning, og stemningsfullt skildret ørkenlandskap. Vi følger Alice fra barndommen der det skjer en dramatisk ulykke. Skjebnen fører henne til ulike steder og mennesker som trer levende fram for leseren. Boken minnet meg om Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh. Synes også den har litt av stemningen til Der Krepsene synger av Delia Owens. Alle tre fletter inn naturen som en sentral del av historien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Da hun så over mot Alice, kjente June hvor tåpelig det var å tro at en usannhet ville lette eller lindre situasjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Spesiell hovedperson vokst opp alene i naturen.
Hjerteskjærende oppveksthistorie.
Et mord- hvem er den skyldige?
Naturbeskrivelser og tett forhold til naturen


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skjønnlitterære bøker med hage og det/de som lever i hagen som element. Bøker til å lese i skyggen under en pause i hagearbeidet, eller gi litt næring når hagen er i dvale vinterstid. Vil gjerne ha tips til flere bøker som kan passe på denne listen.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste over bøker jeg ønsker å lese i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Familie i oppløsning, beskyldninger, hat, elsk, familiebånd, søskenbånd, mor og barn, mor og far, sorg, savn, ekteskap og utroskap. Bøker som omhandler familierelasjoner


Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Et hus med planter - å leve med sukkulenter, vifteblomster og kaktuser" av Caro Langton
 • "Sporhunden Molly" av Colin Butcher
 • "Tid for å ta farvel" av S.D. Robertson
 • "Livet er fullt av flodhester" av Annette Bjergfeldt
 • "Tre dager senere var hun borte" av Christian White
 • "Enda flere gullkorn fra pasientjournalen" av Morten P. Oksvold
 • "Gutt sluker universet" av Trent Dalton
 • "Mitt livs store kjærlighet" av Rosie Walsh
 • "Lytt til lyset" av Rowan Coleman
 • "Ett skritt om gangen" av Katherine Center
 • "Honningbienes vokter" av Fiona Valpy
 • "Den franske villaen" av Jennifer Bohnet
Alle bokanbefalinger for dette verket