Nu, jävlar!

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (268 terningkast.)

839 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne romanen møter vi Terese som er høygravid og usikker på om hun tok det riktige valget, Kevin som har hatt kjærlighetssorg i tolv år, Lydia og hennes fantasivenninne Dronning Sonja og Jessica som skal feire bryllup med en mann hun ikke er sikker på om hun burde gifte seg med. En roman om forventninger, forsoning, hjemmebakst og Metallica.

Omtale fra forlaget

Hjertevarm og gripende roman fra Heidi Linde

Obamas slagord om change we can believe in ga gjenlyd langt utover USAs grenser. I en liten småby på Østlandet tenkte Terese at en forandring måtte skje. Men når hun nå, noen måneder senere, vagger høygravid rundt, er hun ikke sikker på om hun valgte riktig change. Vi møter Kevin som har hatt kjærlighetssorg i 12 år, Lydia med fantasivenninnen Dronning Sonja og Jessica som kommer hjem for å feire bryllup ... med en mann hun ikke lenger er sikker på at hun burde gifte seg med.
Nu, jävlar! er en roman om hjemmebakst, Metallica, svangerskapskvalme og fotball-VM ? men først og fremst om mennesker det er umulig ikke å bli glad i.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205358096

EAN 9788205358096

Omtalt sted Hedmark

Språk Bokmål

Sider 396

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 88 124 40 4 2

Bokomtaler

Direkte kjedelig. Ett godt stykke uti boka innså jeg at jeg mislikte samtlige personer og deres smålige tanker og handlinger. Om det er meningen å belyse hvor trasig man kan ha det med seg selv om man kontinuerlig bare driver med og ikke tar kontrollen over eget liv, gjør forfatteren en god jobb.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble ganske sur på Heidi Linde da det gikk opp for meg at alle de fire hovedpersonene tenkte stygge tanker om mennesker som snakket for mye. Siden de alle hadde dette fellestrekket, følte jeg at forfatteren satt overlegen på sin høye hest - og viste hvordan de tagalle, dype personene hennes var omgitt av tomhjernede skravlekopper. Bedre å holde kjeft og la folk tro du er en idiot, enn å åpne munnen og fjerne enhver tvil?

MEN - så glemte jeg etterhvert denne (innbilte?) nedvurderingen av oss som prater i vei, for til tross for denne likheten mellom personene er de alle virkelige mennesker til å tro på. I starten følte jeg at jeg visste hvordan det kom til å utvikle seg, og jeg var redd for at det skulle bli en sånn bok helt uten slutt, i tradisjonell ny-norsk forfatterstudieflinkistradisjon, men puh! heldigvis ikke!

Kevin på bensinstasjonen og Jessica som den hjemvendte, løsrevne jenta var mennesker å bli kjent med, som jeg kunne ha kjent. Historien om Terese ble litt omstendelig, og litt usannsynlig med plutselig prat med nabo, men lett å kjenne seg igjen i, og den utviklet seg veldig fint. Lydia-kapitlene var kanskje mer fornøyelige enn egentlig ekte, og forbindelsen mellom henne og Jessica stemte ikke helt i mitt hode, men det var en original vinkling.

Jeg ville gitt denne boka en femmer, om jeg nå ga terningkast! Hun har funnet balansen som så mange mangler, en realistisk historie uten å falle for fristelsen til å gjøre alle personene underlige og sære, som så mange norske bøker og filmer gjør nå for tiden. Blir glad over at det går an!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken gir en fin påminnelse om at alle i forskjellige sammenhenger trenger noen å støtte seg på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rett og slett en god bok om menneskers usikkerhet, krav og forventninger til livet. De ulike personene må tilslutt erkjenne det som har skjedd, utfallet er individuelt og historiene flettes ganske så elegant inn i hverandre etterhvert som historien åpner seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte boken, den skildrer forskjellige personer som man kan kjenne seg igjen i. Litt trekk for at vi følger litt for mange personer og får vite for lite om hvordan det går med de forskjellige. Også en morsom bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

...for det tar en hel barndom, en hel oppvekst, kanskje til og med et helt liv å forstå at foreldrene dine ikke er ufeilbarlige, at det de har vist deg, ikke nødvendigvis er sannheten, i hvert fall ikke sannheten slik den ser ut for deg...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lydia skriver opp visdomsordene i en rød bok som hun har liggende i den nederste kjøkkenskuffen. Det er fint å tenke på når dagene er grå. En hel skuff full av trøst.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Snøfnugg er noe av det mest skrøpelige i naturen. Men se hva de makter når de holder sammen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

[...]og blikket hans stanser ved det store familiebildet i glass og ramme, for det er slik man gjør når man er en familie, rammer inn seg selv og henger seg selv på veggen, et triumferende klenodium, et endelig bevis på hva også vi, til alt hell, omsider klarte å få til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjolen lukter Iben, den lukter barn, den lukter som munnene som puster henne i ansiktet om natta, små munner som puster og sikler ned på putetrekket hennes, den lukter som hendene som i søvne strekker seg mot henne, trekker henne i håret, trekker henne nærmere, en dag vil hun savne alt dette, det er det de sier, de som har store barn, det går så fort, sier de, du må nyte, sier de, og Terese nikker velvillig til alt de sier mens hun tenker på barnehendene som kvelerslanger rundt halsen, og en dag, tenker Terese, om bare noen år, kommer hun til å måtte be dem om en klem, trygle dem om å få en klem, men da vil de snu seg vekk fra henne i forakt, døtrene, på et tidspunkt blir det sånn, og det skal være sånn; barnet som vender seg nådeløst vekk fra den voksne, det er sunt og naturlig, en del av løsrivelsesprosessen, og det er da man skal ta fram og leve på minnene, de gode, ømme bildene fra den gangen ungen var liten og lubben og varm og full av hengivenhet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Norsk chick lit.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker kultursirkelen har lest.
Vi velger bøker etter anmeldelser og anbefalinger. Og leser noen klassikere inn i mellom.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker kjøpt pr 24/11. Må bare få nok tid til å lese... Prioriteringer, prioriteringer.... ;)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her følger en oversikt over bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Agnes i senga - roman" av Heidi Linde
 • "Under bordet - roman" av Heidi Linde
 • "Talte dager - roman" av Heidi Linde
 • "Hjem til meg - roman" av Trude Marstein
 • "Norsk sokkel - roman" av Heidi Linde
 • "Tredje person entall - roman" av Vigdis Hjorth
 • "Tredve dager i Sandefjord - roman" av Vigdis Hjorth
 • "Hålke - roman" av Helene Uri
 • "Vill ni åka mera? - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "Det fine som flyter forbi" av Ida Løkås
 • "Kjerringer - roman" av Helene Uri
 • "Bølle på døra - roman" av Jennifer Egan
Alle bokanbefalinger for dette verket