Lushons plater

roman

av (forfatter).

Cappelen 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.18 (55 terningkast.)

183 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I år 2053 bryter tredje verdenskrig ut, og sivilisasjonen går under i et inferno av rasekriger og epidemier. De overlevende samler seg i primitive stammesamfunn og søker ly i undergrunnen. Støvstormer herjer, og Europa er forvandlet til en ødemark kalt Daulandet. Det er stor matmangel, og det tys til kannibalisme. I ruinbyen Osh Lo møter vi nattjegeren Evv, den siste av klanens menneskejegere. Dette er den første boka om Evv.

Omtale fra forlaget

En bredt anlagt og handlingsmettet fremtidsvisjon. Spennende og skremmende realistisk, en tankevekkende påminnelse om en nær og mulig fremtid.

I år 2053 bryter tredje verdenskrig ut, med katastrofale følger for miljøet. De få overlevende søker ly i undergrunnen, i falleferdige parkeringshus og t-banestasjoner, der de samler seg i primitive stammesamfunn. Solen er nå blitt så sterk at den dreper. Treårsvintre og støvstormer har forvandlet mesteparten av Europa til en ødemark kalt Daulandet. Matmangelen er stor, og kannibalisme er en helt vanlig foreteelse.


I ruinbyen Osh Lo møter vi nattjegeren Evv Lushon. Siden han er født med mutasjoner, betraktes han som en av gennerne, en underkaste som rangerer langt under menneskene i Bigge-Mahmeds klan. Evv har ulveaktige trekk, og som nattjeger er det hans oppgave å jakte på de rivaliserende klanenes jegere. Han er etterkommer av en transgener, en genetisk manipulert elitesoldat, og kan bare se i nattemørke. Likevel er det mer ved Evv enn klanens mennesker tror. Evvs fosterfar Olda har lært ham om Bokk-Staver og verden slik den var før krigen brøt ut, og når klanen blir utryddet og Mennihetas korsbærende krigere lover å drepe alle nattjegere, flykter Evv sørover gjennom Europa, på søken etter de siste restene av sivilisasjon.


Boken fikk gull for beste bokomslag/voksenlitteratur i Årets vakreste bøker 2005.


Les utdrag fra boken [pdf]


Se også Anubis"

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788202244835

EAN 9788202244835

Serie Cappelens utvalgte billigbøker

Genre Science fiction

Omtalt tid 2000-tallet

Språk Bokmål

Sider 599

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

28 17 6 1 2 1

Bokomtaler

En av årsakene til at jeg stadig leser en god del litteratur er «forventningen» om en stor opplevelse, eller «oppdagelse». Jo mer jeg leiter og leser, desto større er sjansen for at opplevelsene kommer. Som oftest går det noen tusen sider mellom hver gang, og jeg takker høyere makter for at jeg IKKE gikk glipp av nettopp DENNE boka, eller DISSE bøkene. Ekstra pirrende er det gjerne når bøkene er relativt ukjente, eller av en type jeg sjøl sjelden leser - og lengselen etter slike gullklumper driver meg videre i bøkenes verden. :)

I 2009 hadde jeg en av mine største litterære oppturer noensinne, da jeg etter tips fra en kompis leste «Lushons plater» (2004), «Anubis» (2006) og «Evercity» (2007), også kalt «Evv Lushon-trilogien». Trilogien om hybriden Evv Lushon er en framtidsvisjon, der handlinga er lagt til etter tredje verdenskrig. Verden ligger i ruiner, og samfunnet slik vi kjenner det eksisterer ikke lenger…

"Lushons plater" river deg med fra første side, og deretter er det vanskelig å stoppe før hele trilogien er konsumert. Jeg oppfatter bøkene som svært visuelle og "filmatiske", og det kunne vært svært interessant å se disse bøkene filmatisert, gjerne som tv-serie.

NB! Tåler gjenles! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ensomhet er en forbannelse. Den er den største av alle lidelser.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Den gamle snakket ofte om min tid. Min tid var nesten det samme som tida før, men i min tid var alt bedre og mer riktig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Savnet vil ikke slippe meg, det er en sykdom dypt inni brystet

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Life is only a flicker of light in the vastness of darkness in the mercy of night

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kunne de bare sett inn i det speilet som er fortiden. Men menneskene så alltid fremover, aldri tilbake.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (45) Varsle Svar

Her legger jeg bøker som omhandler samfunn i oppløsning - der karakterene lever i det motsatte av en utopi. Ofte vil de også være postapokalyptiske.


Godt sagt! (20) Varsle Svar

Det vert skrive mykje bra sci-fi og fantasy her til lands. På denne lista har eg samla nokre personlege favorittar av arten. Fleire av dei kunne ha hevda seg i verdstoppen om språk og forfattar hadde vore engelsk/amerikansk.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Dystopisk litteratur fra nordiske land, håper til å få høre flere tips!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ettersom jeg altfor sjelden har nok timer i døgnet til å lese det jeg har virkelig lyst til, trenger jeg en liste over hva jeg skal kose meg med i juleferien :) En del leser jeg om igjen, man får safe når man har bare en uke fri :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Evercity - roman" av B. Andreas Bull-Hansen
 • "Anubis - roman" av B. Andreas Bull-Hansen
 • "Den røde oksen" av B. Andreas Bull-Hansen
 • "Tazka Kora - horngudens tale" av B. Andreas Bull-Hansen
 • "Isak" av Bjørn Andreas Bull-Hansen
 • "Cernunnos' komme - horngudens tale" av B. Andreas Bull-Hansen
 • "Dragens tårer - horngudens tale : bok I" av B. Andreas Bull-Hansen
 • "Han som søker - horngudens tale" av B. Andreas Bull-Hansen
 • "Brans reise - horngudens tale : bok II" av B. Andreas Bull-Hansen
 • "Før de ni verdener styrter - roman" av Andreas Bull-Hansen
 • "De tolv" av Justin Cronin
 • "Jotnens hjemkomst - roman" av Andreas Bull-Hansen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver