Et stille, umerkelig drap

en Nina Borg-roman

av (forfatter), Agnete Friis (forfatter) og Elisabeth Bjørnson (oversetter).

Gyldendal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.19 (57 terningkast.)

178 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sjukepleier Nina Borg blir kontaktet av en venn som skjuler illegale innvandrere i et gammelt bilverksted. De fleste av dem er romfolk, og mange av dem er alvorlig sjuke. Først da Nina selv blir sjuk, skjønner hun at det ikke skyldes de elendige sanitærforholdene, men liket av en 16-årig gutt som har vært utsatt for radioaktivitet, og som ligger skjult under gulvet. Dette er den andre romanen om Nina Borg.

Omtale fra forlaget

Den andre boken i krimserien om Røde Kors-sykepleier Nina Borg, som med livet som innsats virvles inn i en historie om forfulgte folkeslag, terrortrusler og kyniske bakmenn.

På et nedlagt militærhospital i det nordlige Ungarn leter to sigøynergutter etter apparater og våpen de kan selge. De finner mer enn de hadde regnet med, og setter dermed i gang en kjedereaksjon som truer med å sprenge tilværelsen i stumper og stykker for uhyggelig mange mennesker ? også for Nina Borg.Den enes storebror blandes ufrivillig inn i saken, og snart er han på vei gjennom Europa for å finne sin forsvunne bror. I Danmark får Nina en telefon fra en gammel venn som hjelper til med å skjule en flokk romfamilier på et nedlagt bilverksted. Barna er blitt syke, og først da hun selv ligger i sykehussengen, skjønner Nina at det ikke bare skyldes de elendige sanitærforholdene.Lene Kaaberbøl har skrevet fantacy for barn og har solgt nesten to millioner bøker i mer enn 30 land. Agnete Friis er forfatter og journalist. Den første boken i serien om Nina Borg, den kritikerroste Gutten i kofferten, ble kåret til beste danske kriminalroman 2008.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205392830

EAN 9788205392830

Genre Krim

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 393

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 19 27 10 0 0

Bokomtaler

Jeg sliter litt med å gi denne et terningkast. Jeg syns det var en slitsom start med altfor mange personer å "bli kjent" med uten noen sammenheng før et stykke ut i boka. Skjønner jo etterhvert i boka at dette er nødvendig, men likevel trekker det litt ned.
Siste halvdel av boka syns jeg derimot var bra, spennende og fengende med et plott jeg aldri hadde tenkt meg til.
Det er likevel et godt stykke mellom "Gutten i kofferten" som jeg likte virkelig godt og denne, men det gjør ikke at jeg har tenkt å hoppe av serien. Jeg håper det kommer mange bra bøker i denne serien fremover. Jeg syns det er veldig spennende med hovedpersonen som er sykepleier med en utradisjonell arbeidsplass istedet for alle disse politifolkene som hovedpersoner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fengslende, spennende og overraskende vri angånede plottet, måtte le, selv om det er dypt tragisk. Personene godt beskrevet, så dem for meg:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Genial historie, lettlest og spennende! Som i boka "Gutten i kofferten" merket jeg ennå tendensen til dansk/norsk oversettelse i setningsoppbyggelsen. Klarte å la vær å tenke på det og fikk en god lese-opplevelse. Terningkast 5.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Sprenge i luften? Nei, det vet da Gud i himmelen at jeg ikke ville. Tror De jeg er kriminell? Og så fortalte.. ham hva det var .. egentlig ville.

vil ikke røpe for mye ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Av de 112 bøkene jeg leste i 2013 er dette de beste :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i mars 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer stadig nye bøker jeg bare må ha og ønskelista blir stadig lengre og lengre. Siden jeg fortsatt har mange bøker som ligger i lesekø, haster det jo ikke med å kjøpe flere bøker.... men.... må ha det, bare må ha det! Bøker kjøpt pr. 25/12 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nattergalens død - en Nina Borg-roman" av Lene Kaaberbøl
 • "Blod vil ha blod" av Benni Bødker
 • "Midtvintermørke - kriminalroman" av Anita Berglund
 • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Demonen som gråt" av Lotte Hammer
 • "Ensomme hjerter" av Lotte Hammer
 • "Tiden leger ingen sår - roman" av Ingrid Berglund
 • "Inntrengeren" av Håkan Östlundh
 • "Forglemmegei - kriminalroman" av Kurt Hanssen
 • "Innenfor - kriminalroman" av Karin Wahlberg
 • "Kvinnene på stranden" av Tove Alsterdal
 • "I fritt fall - kriminalroman" av Anita Berglund
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver