Sjeler av vind

av (forfatter) og Kurt Hanssen (oversetter).

Gyldendal 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.18 (28 terningkast.)

75 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Malin Fors' datter dras ufrivillig inn i en mordetterforskning.

Sommerluften dirrer av hete. På aldershjemmet blir den 79 år gamle Konrad Karlsson funnet hengt i snoren til alarmknappen. Det meste tyder på selvmord, men da Malin Fors og hennes kollegaer snakker med personer i hans nære omgivelser, forteller alle om en mann full av livskraft. Han var godt likt av personalet og en slags reservebestefar for Tove, Malins datter, som har sommerjobb på aldershjemmet.
Mistanken om mord er sterk. Hvem har noe å vinne på en syk, gammel manns død? Er han rik, og i så fall, hvem er arvingene?
Konrad Karlsson var en samfunnsengasjert mann, og i løpet av den siste tiden hadde han sendt flere sinte leserinnlegg til avisene. Han fordømte måten samfunnet ivaretar sine medmennesker på etter et langt liv som bidragsytere i samfunnet. Kan ugjerningen være en slags hevn? Malin Fors leter etter spor.
Samtidig følger vi hennes og datteren Toves kompliserte relasjon idet de begynner å finne tilbake til hverandre.
Sjeler av vind er den syvende boken om kriminaletterforsker Malin Fors.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788205436381

EAN 9788205436381

Serie Gyldendal krim

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 304

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 11 7 0 0

Bokomtaler

[Sjeler av vind er den sjuende boken om Malin Fors og hennes etterforskningsteam i Linkøping. De første fire bøkene hadde navn etter årstidene, og når Den femte årstid kom ut, skulle dette være den siste boken i serien. Heldigvis for oss ga han seg ikke der, og gikk i gang med en fortsettelsesserie med navn etter elementene.
Bøkene er alle sammen skrevet etter samme mønster, med Malin Fors og datteren Tove sin historie som den naturlige røde tråden. For noen bøker siden fikk hun vite at hun har en halvbror, en storebror med store hjerneskader, som har vært stuet bort på institusjon hele hennes liv. I denne boken blir vi enda litt mer kjent med onkelen, som Tove er blitt så glad i. Malin har litt mer distansert til Simon men datteren hjelper mor med å sortere følelsene sine. Malin har en personlighet det ikke har vært så lett å bli glad i, hun har drukket mye og drasser på mye bagasje fra oppveksten, men i denne boken får hun litt mer menneskelige trekk.

Teksten har mange tekniske finesser, som gjør skrivestilen hans helt spesiell. Her er mye tanker og hun snakker ofte til seg selv, som f.eks. i smakebiten:
- Du hjalp ikke morfaren din med noe?
- Nei
- Du vet ikke om noen som kunne ha gjort det? Hjulpet ham?
Ord som forblir usagte. Hvilke sannheter kan de lokke fram? tenker Malin. Hvilke svar finnes i ikke-svarene?
Lytt til etterforskningens stemmer, Malin, lytt til de tause stemmene, som Sven alltid sa til henne i begynnelsen av karrieren hennes.

I sporadiske sidekorte avsnitt hører vi fra en ukjent stemme, en som føler seg sint og usynlig og vil gjøre seg sett. Disse små dryppene av uhygge, gir historien en creepy stemning. Den drepte har også sin stemme. Denne er i kursiv, og jeg har av og til hektet meg litt opp i disse avsnittene, men denne gangen var det overkommelig.
Mens de første bøkene i serien var veldig tykke så er Sjeler av vind den korteste boken hittil, det ble nesten litt bråstopp, syntes jeg. Boken var spennende, men krimhistorien var litt tynn. Likhetene med det som skjedde i Malin og datteren Tove`s liv var litt for stor etter min smak. Malin er et dramatisk menneske, så selv om boken stort sett handler om henne, løser hun også en interessant og spennende krimsak.]1

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker veldig godt denne krimserien av Mons kallentoft. God krim og god beskrivelse av livet til hovedpersonene i boka. Jeg liker når man blir kjent med etterforskernes egne privat liv. Jeg gjettet plottet litt tidlig denne gangen men god historie uansett :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sterk samfunnskritikk - middels krim
(Link til omtale på bloggen min som jeg startet opp et drøyt halvår før jeg oppdaget Bokelskere, derfor legger jeg ut et knippe av de tidligste bokomtalene.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hur tar vi egentligen hand om våra gamla? Torsten Wahlund läser det svenska originalet "Vindsjälar" för mig och jag irriterar mig på döingar och tillfångatagna som pratar och rör ihop det för mig. Oväntade händelser och inget förutsägbart som vanligt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det kommer stadig nye bøker jeg bare må ha og ønskelista blir stadig lengre og lengre. Siden jeg fortsatt har mange bøker som ligger i lesekø, haster det jo ikke med å kjøpe flere bøker.... men.... må ha det, bare må ha det! Bøker kjøpt pr. 25/12 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ildjegerne" av Mons Kallentoft
 • "Til jord skal du bli - en Malin Fors-krim" av Mons Kallentoft
 • "Svalens graf" av Sissel-Jo Gazan
 • "Alle midler tillatt - kriminalroman" av Jenny Rogneby
 • "Engler i vann" av Mons Kallentoft
 • "Det kalde landet" av Inger Frimansson
 • "Jomfrudansen" av Stephen Booth
 • "Den siste som skal dø" av Gregg Hurwitz
 • "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft
 • "Nærmeste pårørende - roman" av Elsebeth Egholm
 • "Egenandel" av Elsebeth Egholm
 • "Akrash - krim" av Jesper Stein
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver