Et rom med utsikt

av (forfatter) og Kirsti Øvergaard (oversetter).

Historie & kultur 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (47 terningkast.)

184 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om den første forelskelsen, den romantiske byen Firenze, kjærlighetens kvaler og svik og den engelske middelklassens verdier og konvensjoner tidlig i dette århundret. Den unge Lucy er på ferie sammen med sin kusine og andre engelske turister i Firenze. Her treffer hun en ung engelskmann som ikke tilhører hennes samfunnklasse. Likevel blir hun sterkt knyttet til ham, og hjemme i England utsettes hun for kravet om å gifte seg med en mann av sin egen klasse.

Omtale fra forlaget

E.M. Forsters berømte kjærlighetsroman forteller om unge Lucy Honeychurch som må bruke både hjertet og hjernen når hun søker etter den store, ekte kjærligheten. Hennes begjær, hennes drømmer og hennes jakt på sannheten og ærligheten gjør ikke livet lett når hun må velge mellom sine to beundrere: Den kyniske og velstående Cecil - og George, som er mer upolert og som kommer fra enklere kår. Med sitt skarpe, men også vare og følsomme blikk, ser og avslører Forster den britiske middelklassens stive omgangsform - både i utlandet og hjemme. At Forster ofte er underfundig og vittig, preger boken. Fortellingen utspiller seg både i det romantiske Firenze og på den engelske landsbygda. Boken utkom første gang i London i 1908 og er aldri tidligere utgitt på norsk. Mange har imidlertid sett filmen Et rom med utsikt med Helena Bonham Carter og Maggie Smith. Oversatt av Kirsti Øvergaard.

Bokdetaljer

Forlag Historie & kultur

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788292870006

EAN 9788292870006

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 16 14 9 2 2

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han foraktet selvfølgelig verden som sådan; det burde ethvert reflektert menneske gjøre; det er nesten et bevis på dannelse. Men han var følsom overfor de enkelte partiklene av den som han støtte på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han forsto ikke at Lucy hadde helliget omgivelsene med de tusen små taktfullheter som i tidens løp skaper hjertevarme, og at selv om øynene hennes så manglene, nektet hjertet å forakte dem. Heller ikke oppfattet han et viktigere poeng - at hvis hun var for god for dette miljøet, var hun for god for alle miljøer, og hadde nådd stadiet der bare personlig kontakt ville tilfredsstille henne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Høsten nærmet seg The Weald, brøt sommerens grønne monotoni og streifet parkene med et grått tåkeflor, bøketrærne med et snev av rustrødt og eiketrærne med gull. Oppe på høydene stod bataljoner av mørke furutrær og var vitne til forandringen, selv var de uforanderlige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Livet var så langt hun tenkte over det, en krets av rike, omgjengelige mennesker med de samme interesser og de samme fiender. Innenfor denne kretsen tenkte man, giftet seg og døde. Utenfor var det fattigdom og tarvelighet som alltid forsøkte å trenge seg inn, slik Londontåken prøver å trenge seg inn i furuskogene, kommer drivende gjennom kløftene i åsene mor nord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den kvelden og hele natten rant vannet ut av dammen. Om morgenen hadde den skrumpet til sin gamle størrelse og mistet sin glans. Det hadde vært en invitt til ungt blod og svekket viljestyrke, en kortvarig velsignelse med varig innflytelse, en helligdom, en fortryllelse, en flyktig kalk for ungdommen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (12) Varsle Svar

En liste over litteratur om forelskelse og kjærlighet i tenårings/ung voksen -alderen.

Forslag til litteratur om temaet innenfor hvilken som helst sjanger mottas gjerne! Det finnes mange romaner, men hva med dikt, tegneserier o.l.? Og litt mer innslag av de virkelige klassiske historiene, som unge fremdeles vil kunne ha glede av i dag ville også vært fint...


Godt sagt! (6) Varsle Svar

(Nesten) alle bøkene som Rory Gilmore i serien "Gilmore Girls" leste eller nevnte!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gir sommerstemning


Godt sagt! (2) Varsle Svar

I følge the Guardian


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Broen over Drina" av Ivo Andric
 • "Vår felles venn" av Charles Dickens
 • "Jordmora" av Katja Kettu
 • "Fanny Hill - en gledespikes erindringer" av John Cleland
 • "Den franske løytnants kvinne" av John Fowles
 • "Middlemarch - bilder av livet i provinsen" av George Eliot
 • "Den gode jord" av Pearl S. Buck
 • "Rop det fra berget" av James Baldwin
 • "Musikantenes uttog" av Per Olov Enquist
 • "Leoparden" av Guiseppe Tomasi di Lampedusa
 • "Den usynlige spion" av John Le Carré
 • "Det røde rommet" av August Strindberg
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver