Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka handler om hærføreren og erobreren Djengis Khan, og forteller om hans vei til makten, hans erobringer og hans mystiske og hemmeligholdte død. Den gir også et bilde av de mytisk ladede områdene hvor han levde og døde.
Omtale fra forlaget
Djengis Khan er biografien om en av de mest berømte og beryktede hærførerne i historien Djengis Khan grunnla tidenes største imperium, dobbelt så stort som Romerriket på sitt største. I Russland, i muslimske land og i store deler av Europa huskes Djengis Khan for sine hærtog, og han har blitt stående som en massemorder og despot. Men i hjemlandet hans, Mongolia, er han sett på som nasjonens far, i Kina blir han husket som grunnleggeren av et dynasti, og i begge land har han tilhengere som tilber ham som en halvgud. John Man gir oss hele den eventyrlige og gripende historien om Djengis Khans vei til makten, hans erobringer over et helt kontinent og hans mystiske og hemmeligholdte død. Men han gir oss også en førstehåndsberetning fra de mytisk ladede områdene hvor han levde og døde, og hvor hans legende fortsatt lever. John Man (f. 1941) er historiker og reiseskribent med en særlig interesse for Mongolia. Han har også utgitt bøker om Kublai Khan og Attila. Djengis Khan er hans første bok på norsk.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2008
Format Innbundet
ISBN13 9788205373518
EAN 9788205373518
Omtalt tid Middelalderen
Omtalt sted Mongolia Historiske land og riker
Språk Bokmål
Sider 361
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet er mange fine og gode bokomslag som viser portretter/bilder av mennesker som fotografi, tegninger eller billedkunst på bokomslagene.
Jeg har laget ei liste fra noen av "mine" bøker over de bokomslagene jeg synest utmerker seg.
Dere har sikkert deres egne favoritter.
Anbefalt historisk litteratur. For det meste faglitterære utgivelser.
Her er det litt av hvert! Bøkene kommer litt hulter til bulter, og er ikke rangert. Det er vanskelig å gjenkalle i detalj hva som er årsaken til at jeg husker akkurat disse titlene som leseopplevelser utenom det vanlige. Det hadde absolutt vært plass til flere bøker på lista, og mange av titlene kunne utvilsomt vært bytta ut med andre, jeg ser blant annet at det er altfor få Dag Solstad-titler her. Dette er ikke et forsøk på å lage ei liste over tidenes beste bøker. Hadde jeg prøvd å lage ei slik liste, ville den sett annerledes ut.