Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket

av (forfatter).

Aschehoug 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.90 (31 terningkast.)

104 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka følger femten personer gjennom en kald vinternatt. Historiene deres veves tett sammen til en fortelling om ensomhet og hverdagens lengsler.

Omtale fra forlaget

Magnar er redd for å dø alene og legger seg i en sovepose midt på Karl Johan. Frode har brukket begge armene og klarer ikke å fortelle sin døve kone hva som har skjedd. Eline sitter i soveromsvinduet på sin egen fest, fast bestemt på å hoppe om ingen snart oppdager at hun er borte. Flymekanikeren Roar har en knugende følelse av at noe er veldig galt. Vi følger femten personer gjennom en kald vinternatt. Historiene deres veves tett sammen til en fortelling om ensomhet og hverdagens lengsler. Her er det bokstavlig talt kommunikasjonssvikt: Mobilnettet er nede og til tross for at de hele tiden søker sammen, oppnås det ikke kontakt.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788203195549

EAN 9788203195549

Språk Bokmål

Sider 189

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 20 5 0 1 0

Bokomtaler

En velkomponert og stilsikker debut

Femten personer, femten noveller – dette er i korte trekk strukturen i Lena Niemis fine debutbok «Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket». Rammen for det hele er en kald vinternatt i Oslo. Det snør, det er mørkt, og mobilnettet er nede. Konstruksjonsmessig kan boka minne om Robert Altmans filmklassiker «Short Cuts» fra 1993. De femten personene som det fortelles om i Niemis novellesamling synes i utgangspunktet ikke å ha noe med hverandre å gjøre, men etter hvert som historien utvikler seg dukker personene opp i hverandres fortellinger, hovedpersonen i en novelle er biperson i neste. På en intrikat måte skapes det et nettverk menneskene i mellom. Historiens mest sentrale tematikk speiles i bokas tittel: «Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket», det handler om manglende kontakt, om hvor vanskelig det er å snakke sammen. På en fin måte forsterkes tematikken ved at hver og en av personene i boka har fått hvert sitt kapittel. Foreldre og barn, kjærester, ektefeller, naboer og venner, alle grenser til hverandre, men ingen klarer noen gang å smelte sammen til en enhet med noe utenfor seg selv. Det er for lite tillit, for lite omsorg og for knapt språk i dette universet. Niemi presenterer en rå og sår menneskelighet på en enkel og troverdig måte. Store kriser gjengis i et knapt og hverdagslig språk som ikke på noen måte underminerer alvoret i situasjonen. Hun går fra den ene personen til den neste og gir alle tilstrekkelig med personlighet til å kunne fylle sine roller i historien. Å skrive enkelt og presist er en kunst Niemi mestrer, hennes bok sier oss akkurat nok. Som enkeltsåtende noveller blir de femten fortellingene hengende i lufta, som en samlet syklus gir de oss et vemodig og troverdig bilde på menneskets ensomhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg ba om forslag til gode novellesamlinger og bokelskerene kom med mange gode forslag. Her er en liste over de novellesamlingene som ble anbefalt :)


Godt sagt! (10) Varsle Svar

huskeliste, for min egen del :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er bøker som jeg har falt pladask for etter å lest hva de handlet om... Man vil bare lese det NO og lese det ut med en gang... Det rare er at mange av disse bøkene har jeg ikke valgt å lese selv om de er de jeg vil lese aller mest... Leser med andre ord bøker som virker bra. Men ikke på langt nær som disse. Det er blitt en lang liste etterhvert


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg liker å ha på anbefalingshylla mi på Stavanger bibliotek.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Forbannede yngel" av Anne-Cathrine Riebnitzsky
 • "Anfall - roman" av Guro Hoftun Gjestad
 • "Min døde mann - roman" av Arne Lygre
 • "Din, alltid - roman" av Gøhril Gabrielsen
 • "Grisehjerter - roman" av Ingeborg Arvola
 • "I morgen forsvinner jeg litt til - roman" av Laila Sognnæs Østhagen
 • "Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lódz - roman" av Marit Kaldhol
 • "Under de dype skyggene av løvtunge trær - roman" av Kari Fredrikke Brænne
 • "Kaja - 1988-2008" av Olav Gunnar Ballo
 • "Jeg vil leve" av Marte Wexelsen Goksøyr
 • "Hjem til jul - fortellinger" av Laila Stien
 • "Si at vi har hele dagen - roman" av Anne Kyong Sook Øfsti
Alle bokanbefalinger for dette verket