Brideshead revisited

av (forfatter).

Penguin 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.35 (17 terningkast.)

74 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

På college blir Charles Ryder kjent med den unge og eksentriske adelsmannen Sebastian Flyte. Han blir invitert med til familiegodset Brideshead. Her blir Charles kjent med resten av Sebastians familie, særlig søsteren Julia, som han blir forelsket i. Handlingen foregår i årene etter første verdenskrig, og deres vennskap varer i mange år. Charles oppdager at rikdom og adelstittel nødvendigvis ikke er ensbetydende med lykke, og at Sebastian holder på å gå til grunne fordi han ikke klarer å leve opp til forventningene.

Omtale fra forlaget

Charles Ryder, a lonely student at Oxford, is captivated by the outrageous and decadent Sebastian Flyte. Invited to Brideshead, Sebastian's magnificent family home, Charles welcomes the attentions of its eccentric, artistic inhabitants the Marchmains, becoming infatuated with them and the life of privilege they inhabit - in particular, with Sebastian's remote sister, Julia. But, as duty and desire, faith and happiness come into conflict, and the Marchmains struggle to find their place in a changing world, Charles eventually comes to recognize his spiritual and social distance from them.

Bokdetaljer

Forlag Penguin

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9780141036861

EAN 9780141036861

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted England

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 5 3 0 0 0

Bokomtaler

Fant boka på biblioteket på norsk-" Møte med fortiden. Kaptein Charles Ryders religiøse og verdslige er erindringer". Digger den: tidsepoken, dilemaenne, familien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har tatt meg over en uke å lese romanen Gjensyn med Brideshead av Evelyn Waugh (1903-1966) som avsnittet over er hentet fra. Den ble utgitt i 1945 og utgaven jeg har kjøpt og lest er fra 2017. Romanen er forfatterens mest kjente roman. Det er laget TV-serie av romanen (1981) og film (2008). Serien var veldig populær og fikk mange priser. Etter at jeg startet på romanen, har jeg kjøpt TV-serien som jeg skal lese i de kalde, mørke og ufyselige vintermånedene som er foran oss.

Mer i et innlegg på bloggen - link

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

'Sometimes', said Julia, 'I feel the past and the future pressing so hard on either side that there's no room for the present at all.'

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Eirik la ut lista over redaktørenes valg - her er tilsvarende liste over lesernes preferanser. Noe er likt, men ulikhetene er spektakulære. Rimeligvis er det engelskspråklige lesere som har gitt sine stemmer her - noen av de mest populære forfatterne har jeg aldri hørt om! Jeg har lest 37 av disse og har ingen ambisjoner om å lese hele lista!


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Dette er et emne bokelskerne tilsynelatende aldri blir ferdig med å diskutere, og det virker som om mange mener at fasiten er at boka nødvendigvis alltid er best. Vel, jeg er uenig, så her er noen anbefalinger både til adapsjonsjunkiene og til skeptikerne.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Forsider jeg elsker


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Jude the Obscure (Wordsworth Classics)" av Thomas Hardy
 • "Philida" av André Brink
 • "The Moonstone (Penguin Classics)" av Wilkie Collins
 • "Finn veien, engel" av Thomas Wolfe
 • "The haunting of hill house" av Shirley Jackson
 • "Taushet" av Shusaku Endo
 • "Their eyes were watching God" av Zora Neale Hurston
 • "The Woman in White (Penguin Classics)" av Wilkie Collins
 • "The Prime of Miss Jean Brodie (Penguin Modern Classics)" av Muriel Spark
 • "Ifølge Pereira - et vitnesbyrd" av Antonio Tabucchi
 • "Herzog" av Saul Bellow
 • "Bartleby og Co." av Enrique Vila-Matas
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver