Gralsfortellingen

romanen om Perceval

av (forfatter).

Aschehoug 1991 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (3 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den Gralsfortelling som nå for første gang kommer på norsk, er Chretien de Troyes' siste og ufullendte roman. Den er skrevet omkring år 1190,og skildrer en ung manns "utdannelseshistorie". Verkets hovedperson Perceval har intet lært i sin barndom og ungdom og trenger desperat en utdannelse. Og han får utmerkede lærere: av kong Artur selv lærer han høviskhet, av ridder Gornemant våpenbruk, av slottsjomfruen Blanchefleur kjærlighetens sødme, og religionens mysterier kommer til ham under hans besøk på den eiendommelige Gralsborgen hos den rike Fiskerkongen.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 1991

Format Innbundet

ISBN13 9788203166525

EAN 9788203166525

Serie Thorleif Dahls kulturbibliotek

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid Middelalderen

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Den skjenker liv, den skjenker trøst. Så høyhellig er denne gral. Og den som lever åndens liv, han trenger ingen annen næring enn hostien i gralens skål."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var din synd som lammet tungen da du fikk se for dine øyne den lansespiss som alltid blør, - men ikke stilte noe spørsmål. Hvem gralen skulle tjene, dåre, bekymret ikke deg det minste!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Som liten drømte jeg meg bort med Robin Hood, Ivanhoe og Kong Arthur og ridderne av det runde bord. Selv om jeg kanskje har sluttet å løpe rundt i skogen med hjemmesnekrede skjold og sverd, har jeg lyst til å finne ut av om slikt fremdeles fenger.

Anbefalinger tas gjerne i mot, og jeg blir kanskje litt ekstra glad for bøker som inneholder blod, svette og tårer, krig og elendighet, edle helter og jomfruer i nød.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Dette er et emne bokelskerne tilsynelatende aldri blir ferdig med å diskutere, og det virker som om mange mener at fasiten er at boka nødvendigvis alltid er best. Vel, jeg er uenig, så her er noen anbefalinger både til adapsjonsjunkiene og til skeptikerne.


Godt sagt! (8) Varsle Svar