Blekkhjerte

av (forfatter), Cornelia Funke (illustratør) og Ute Neumann (oversetter).

Cappelen Damm 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (147 terningkast.)

404 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Meggie oppdager en fremmed som står og stirrer mot huset hennes en regntung kveld. Den fremmede viser seg å være Støvfinger, men hvem er han? Meggie finner svar på denne og andre gåter i en gammel ligurgisk fjellandsby og i en bok. Dette er første boka i Blekkverdentrilogien, historien fortsetter i Blekkblod.

Omtale fra forlaget

Blekkhjerte er en eventyrfortelling om Meggie, som er tolv år. Meggie elsker bøker, men faren hennes vil aldri lese høyt for henne. Det er fordi han har makt til å bringe figurer fra bøker til live hvis han leser bøkene høyt.


Til gjengjeld forsvinner et menneske inn i fantasiens rike. Dette skjedde Meggies mor ni år tidligere, noe faren har holdt skjult for henne. Når en maktsyk villmann fra en barnefortelling kidnapper ham, må datteren skaffe seg virkelige venner og fantasivenner for å redde ham.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788202296353

EAN 9788202296353

Serie Griff

Genre Fantastisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 553

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

42 60 32 11 1 1

Bokomtaler

Meggie på tolv år bur med far sin, Mo, og alle bøkene deira. Det er bøker på alle overflater, i stablar på golvet, i kasser under senga, på do. Mo lever av å gje bøker nye kjolar, og Meggie elskar både faren, arbeidet hans og alle bøkene. Berre ein ting forundrar henne: Mo les aldri høgt for henne. ho kan såvidt minnast at han gjorde det før mor hennar forsvann 9 år tidlegare, men ikkje etterpå. Etterpå har dei dessutan flytta mykje omkring, berre den vesle bussen deira og alle bøkene er konstante i liva deira. Ein dag tek likevel fortida dei att, i form av gjøglaren Støvfinger. Han kallar Mo “Trolltunge”, og vil ha tak i ei spesiell og sjeldan bok. Ei natt forsvinn både boka, Blekkhjerte, og Mo.

Historia i Blekkhjerte er original. Det handlar om grensene mellom fantasi og røynd, og kor mektige skrivne, og lesne, ord er. Det handlar om kjærleik mellom far og dotter, og om ein mann med eit blekksvart hjarte. Med på jakta for å finna att Mo, og etterkvart redda heile familien frå den vonde Capricorn og hans svartkledde menn, vert gamle tante Elinor, flammeslukaren Støvfinger, hans ikkje heilt tamme mår Gwin, Farid, som er lesen ut av 1001 og ei natt, og forfattaren Fenoglio. Det er kjekke, levande figurar (sjølv om ein skal vera forsiktig med å seia slikt etter å ha lese Blekkhjerte), og historia er både spanande og medrivande, sjølv om boka på sine vel 500 sider kan verka lang i utgangspunktet. Settinga, i eit moderne Europa med mobiltelefonar, minibankar og hotellovernattingar, gjer at hendingane både verkar meir fantastiske og meir truverdige. Korleis kan me vita sikkert at det ikkje finst “trolltunger” som Mo, og blå alvar i skogane i Sør-Europa?

Cornelia Funke vert nemnt av Neil Gaiman som ein av hans hjelpande vener, og ein kan merka eit visst slektskap mellom dei to både i setting og målgruppe. Blekkhjerte er plassert i skjeringspunktet mellom vår verd og fantasiverda, slik mykje av Gaiman si dikting og er, og utforskar grensene for menneskeleg fantasi. I tillegg er boka klart retta mot eit yngre publikum, med eit ganske enkelt språk og ein hovudperson på 12 år, men dramatiske hendingar, ei spanande historie og spørsmål kring dei nemnte grensene gjer at den òg passar godt for eldre lesarar, særleg dei av oss som har vakse opp med Den uendelige historie og Narnia – eller dei av oss som les Gaiman og liknande i vaksen alder

Omtalen vart fyrst publisert her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

The world was a terrible place, cruel, pitiless, dark as a bad dream. Not a good place to live. Only in books could you find pity, comfort, happiness - and love. Books loved anyone who opened them, they gave you security and friendship and didn't ask anything in return; they never went away, never, not even when you treated them badly.
— Cornelia Funke (Inkheart Trilogy: Inkheart, Inkspell, and Inkdeath)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er en god følelse å ha med seg sine egne bøker når man er på fremmede steder

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tro meg, bøker er som fluepapir. Det er ingenting minner har lettere for å klistre seg fast i enn boksider

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det lå bøker på kjøkkenet og på do, oppå tv-apparatet og i klesskapet, små stabler, store stabler, tykke, tynne, gamle, nye... bøker. når Meggie sto opp lå de med sidene innbydende slått opp på frokostbordet og hilste henne god morgen, de drev kjedsomhet på flukt på gråværsdager og noen ganger snublet man over dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Natten tilhører røverne. Slik har det alltid vært. Det er lett å glemme det når man sitter inni huset sitt, beskyttet av lys og tykke vegger. Natten beskytter jegerne, den gjør det lettere for dem å snike seg innpå byttet sitt, og byttet gjør den blind.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

For ei tid tilbake startet jeg en tråd hvor jeg etterlyste bøker med den sympatiske farsfiguren. Dette var etter at jeg hadde lest flere bøker etter hverandre hvor faren var svært lite sympatisk, som Knausgårds "Ute av verden", Sofi Oksanens "Stalins kyr" og Harry Bernsteins "Den usynlige muren". Jeg greide ikke å komme på noen bøker som hadde kloke, sterke personligheter i farsrollen, og etterlyste tips på slike romaner. Heldigvis kom det inn mange gode forslag, og det er plass til flere :))


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her er de bøkene jeg syns er de beste innen fantasy


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter tips fra dere og litt snoking i bokhyllene prøver jeg meg på en bokliste til en 17-åring som har forlest seg på Harry Potter. Flere av disse titlene er ukjente for meg. Jeg har ikke engang lest Harry Potter!

Har dere synspunkter på bøkene, eller flere forslag, er jeg takknemlig for det! Gjerne bøker med humor.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ruslet rundt i solskinnet og tittet innom bruktmarkedet i Råde. Jeg ruslet ut med 50,- mindre og en full pose med godsaker.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Blekkdød" av Cornelia Funke
 • "Blekkblod" av Cornelia Funke
 • "Tyvenes herre" av Cornelia Funke
 • "Reckless - hud av stein" av Cornelia Funke
 • "Dragene våkner" av Iselin B. Alvestad
 • "Veien følger hjertet" av Iselin B. Alvestad
 • "Alkymi - Septimus Heap" av Angie Sage
 • "Toktet - Septimus Heap" av Angie Sage
 • "Skyggen - Septimus Heap" av Angie Sage
 • "Ravneporten" av Anthony Horowitz
 • "I morgen, da krigen kom" av John Marsden
 • "Tunneler" av Roderick Gordon
Alle bokanbefalinger for dette verket