jeg forsøkte å lese denne boken, men den bærer preg av dårlige norsk kunnskaper og elendige oversettelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 14 svar.

[ Slettet av bruker ]

Har ikke lest den på norsk, men synes den er veldig bra på engelsk. Har hørt den på lydbok også (engelsk) og Brendan Fraser gjør en utrolig god jobb, er som skapt til å lese Blekkhjerte! Historien blir faktisk enda mer levende når man hører på ham.. Så hvis du synes engelsk er greit anbefaler jeg deg å prøve deg på lydboken:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det synes ikke jeg. jeg er ikke god i engelsk heler fra Trine

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm....jeg likte også veldig godt Blekkhjerte, men jeg husker jeg stusset ved språket. Var usikker på om det var forfatteren eller oversettelsen. Men alt i alt likte jeg, og ikke minst mine to sønner på 8 og 10, boka veldig godt.

Har skrevet om den her: http://knirk.no/2009/12/blekkhjerte/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til alle her om blekkhjerte: Min mening er at det er en fantastisk, utrolig bra serie som er vakkert og utrolig bra skrevet og jeg forelsket meg i den ved første setning. Jeg mener og føler selv at når en bok er så bra og gøy bryr du deg ikke så mye om språket. Jeg gjorde i hvert fall ikke det og det har alltid vært og vil være den beste fantasy serien i verden. =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest dem på engelsk, og boka er godt skrevet, så jeg tror mye kan legges på oversetter her. Om man er tidlige tenårene så tror jeg det går helt fint, du sier selv at din 10 åring ikke reagerte på språket. jeg er redd oversetter har forsøkt å finne enklere ord og oversettelser til boken enn det den burde hatt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et spørsmål: Hvis bøkene var så dårlig oversatt, hvorfor har du da lest (eller prøvd å lese) samtlige på norsk? Hvorfor ikke bare gå over til engelsk med en gang? Jeg har lest de to første (riktig nok for et par år siden), og likte dem veldig godt! Kan ikke huske at jeg ble spesielt plaget med oversettelsen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er fordi jeg forsøker å støtte norske oversettelser, da jeg mener generelt sett at norsk/nynorsk er et nydelig språk, som flere burde lese og skrive på. Jeg ble mektig skuffet over oversetter her.. men på engelsk er den bra, filmen også for de som skulle lure :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg reagerte ikke noe særlig på det, men var ganske liten da jeg leste den. Er ikke spesielt glad i fantasy, men de bøkene likte jeg veldig godt. Filmen derimot ble jeg svært, svært skuffet over. Syntes det handlet om en helt annen historie, og det var ikke mye som var sånn jeg hadde forestilt meg. Pluss at skuespillerne ikke var særlig bra. Men den hadde kanskje dugd hvis man ikke hadde lest bøkene først...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fint å se at det er fler som reagerer på språket i oversettelsen..trodde muligens jeg satt med "piggene ute". Det er selvfølgelig mulig å lese bøkene på originalspråket, men når den skal benyttes til høylesning blir det brått værre.... - Kom gjerne med tips til gode oversettelser i samme genre, det trengs! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les gjerne Skammarensdotter.. God norsk oversettelse, og vakker fantasy fortelling..

Nå vet jo ikke jeg hvor gamle, de du leser for er, men den er flott for 10 pluss.. Det er vel tre bøker i den serien.

Phenomena serien er jo orginalt på norsk, og er fantastisk, spesielt om det er gutter du leser for, da serien retter seg spesielt mot denne gruppen, selv er det en av mine favoritter.

En annen serie som kanskje kan være noe, med en god norsk oversettelse, er Darren Shawn serien. Den handler om vampyrer, om de liker sånt.

Og.. beklager sent svar, vært lenge siden jeg oppdaterte boklisten min..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

e blekkhjertet en bok som er vert å lese eller hva er deres meniger ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt verdt å lese, jeg likte den veldig godt selvom den er ganske annerledes enn andre barne/fantasy bøker..

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

OleMonica  SkybakmoenSigrid NygaardTone Maria JonassenLibraritas vLars MæhlumJanaCtinaMarianne THeidi Nicoline ErtnæsJarmo LarsenIvar SandPirelliSol SkipnesRandiAMarit HåverstadAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRufsetufsaJane Foss HaugenBjørg L.Øyvind BjørnerudalpakkaVersionMarianneTheaVibekeJodiAlice NordliIdaTone SundlandLinda LarsenGeir SundetHarald KAnneWangAnne Berit GrønbechHilde H  HelsethSvein Erik Francke-EnersenLeseaaseLene AndresenIngeborg GMorten Granheim