Et eller annet ved denne boka var veldig tungt å lese, språket var litt dårlig, muligens litt rare/tunge/gale oversettelser :S historien var litt treig, med "spenning" som ikke fenget, kan være fordi jeg var litt for stor for den når jeg leste den eller fordi jeg nettopp hadde lest en av de beste bøkene jeg noen gang har lest, noe som muligens gjorde at historien ikke fenget fordi det ikke var "den" boka! Men tror nokk det hadde vært en god bok, hvis jeg ikke hadde vært 14 år og vant til bøker for litt eldre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Styrken i denne boka er plottet. Det ligger en utrolig kul idè i bunnen; å kunne lese høyt så godt at du leser figurene ut av boka. Og det er jo dumt når man leser fram fæle skurker! En annen styrke i boka er karakterene. Feige og egoistiske Støvfinger og den asosiale bokelskeren Elinor er mine desidert favoritter, mens begge gutta mine holder en knapp på Farid, eks-røver og god til å snike seg rundt i mørket. Det er fargerike, rare, morsomme karakterer, som ikke lider av den klassiske helt/skurk (snill/slem)syken som fantasygenren ofte lider av.

Bokas svakhet synes jeg er språket til Funke. Hun strør om seg med metaforer (eller hva det heter) og det blir til tider litt voldsomt. Jeg burde spart på noen eksempler, men har bare ett: Stemmen hennes var borte som et klesplagg hun hadde sluttet å bruke (s. 503). Det er veldig mye i boka som er som ett eller annet. Nesten på hver side. Og det funker ikke alltid like bra.

Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.wordpress.com/2009/12/04/blekkhjerte/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble jeg nysgjerrig! Hvilken var den boken du leste før Blekkhjerte, "en av de aller beste du noen gang har lest"? Vil du si noen ord om hvorfor du likte den.

Synes du at Blekkhjerte er for barnslig for en 17-åring?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blekkhjertet kan nok passe for en 17 åring, ja, den passet bare ikke helt for meg på det tidspunktet jeg leste den.

Bøkene jeg leste før Blekhjertet var Twilight serien (hehe), altså var jeg ferdig med den tredje boka, men hadde begynnt på eneren en gang til. Jeg elsker virkelig de bøkene, blei helt fanga (folk snakka til meg, men jeg fikk ikke med meg ett eneste ord), jeg leste og leste og når det ikke var mer og jeg skulle begynne på noe nytt klarte jeg ikke å få den ut av hodet! Det er en bok(bøker) som får deg til å le, gråte, bli sint og forelske deg. Hovedpersonens fasinasjon for vampyren Edward er supert lese stoff for en som meg (har en liten romantikker i magen), som fasineres av forbud kjærlighet og hele den greia der.

Jeg har sett diskusjonen din om å finne nye bøker til datteren din og jeg vil virkelig annbefale Twilight (hvis hun har sett filmene som har kommet ut og hun da føler at det ikke er no spennende så måååå du fortsette å mase, filmene er fine de altså, men bøkene er i en annen klasse!), men jeg tror også Blekkhjertet kan være bra, det kommer jo helt ann på hva hun liker.

I Blekkhjertet blei jeg mest fasinert av hovedpersonens talent/evne (skal ikke avsløre noe), en hver bokelsker ville vært henrykt for å kunne gjøre det hun kan :D Jeg er selv 16 og jeg har planer om å lese de to neste bøkene i trilogien til Blekkhjertet, har bare ikke kommet så langt ennå :D

Jeg hadde tenkt til å annbefale Twilight på diskusjonen din, men jeg så den allerede var nevnt. Så helt konkret: annbefaler både Twilight serien og Blekkhjerte (Blekkhjerte etter hvor "voksene" bøker datteren din liker).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk til deg og alle dere som har gitt så mange spennende tips! Jeg er sikker på at mye her vil slå an. I tillegg til den lange listen, har jeg også merket meg de andre tipsene.
Selv har jeg fått innblikk i en for meg ukjent bokverden. Veldig artig!

(Ps, jenta er ikke datteren min, men datterdatteren :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ok! Slekt var det ihvertfall ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan være enig i at språket ikke er det beste, men jeg velger å skylde på oversettelsen siden jeg syns historien er god ;) Men nå har du vekket min interesse: hva er den beste boka du noen gang har lest?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he, dagen før jeg begynnte på Blekkhjertet hadde jeg nettopp lest Twilight, helt forelsket i den boka aner ikke hvor mange ganger jeg har lest den!!! mer spennende enn det er det ikke (hehe). Men uannsett blei det en ganske stor overgang, de to bøkene er jo vidt forskjellige og med forskjellige målgrupper. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sånn og forstå ;) Jeg leste twilight-serien før hele hysteriet begynte, og bøkene var på en måte min hemmelige og personlige skatt. Anbefalte dem jo selvfølgelig til venninner, men lenge var det bare meg og bøkene :) Har også lest dem flere ganger, og ble like dratt inn i dem hver gang, så skjønner hva du mener. Allikevel elsket jeg Blekkhjerte også, kanskje mest fordi jeg så lenge har hatt lyst til å kunne gjøre akkurat det Meggie og faren gjør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er vell en hver bokelskers drøm å få møte yndlings-karakteren i en god bok! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mitt forige svar blei litt tynt, så jeg tenkte jeg skulle utdype litt.

"Bøker for litt eldre": Blekhjertet er en bok for alle, men ikke alle bøker er det, på flere nettbutikker for bøker står det offte kategori, for eksempel: Barn, Voksen og også noen ganger 10-14 år (alder) osv, i bokhandler har også de som jobber der en mening om hvilke bøker som passer for de forskjellige aldersgruppene. Jeg ser ikke for meg en 8-9 år gammel person lese bøker som er merket "Voksen", mens Blekkhjertet har jeg sett under kategorien 12-14 år (men selfølgerlig, det har med modenhet å gjøre), men (som eksempel) True Blood-bøkene er merket voksen, det er ikke en bok du tar fram for å lese for små barn før de skal sove!, det kan du med Blekkhjertet!

Blekkhjertet: Jeg vil si at Blekkhjertet passer for alle, men jeg ville ikke anbefale noen å kjøpe den til moren sin eller bestemoren sin, fordi de er i en annen aldersguppe og har andre innteresser når det gjelder lesestoff, de får heller velge den selv.

Twilight: I twilight er det mye kjærlighet og den er ganske dyp, så jeg ville sakt at du kansje får mest ut av den fra 12-13 års alderen og oppover.

Dette er min mening, men jeg håper du forstår hva det er jeg mener :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg leste Blekkhjertet så følte jeg noen ganger at jeg var litt for gammel for den, før jeg leste blekkhjertet hadde jeg alt lest flere True Blood bøker,som jo er bøker for en litt eldre målgruppe enn Blekkhjertet spør du meg, det er det jeg mener med "bøker for litt eldre" ;) Men jeg syns alikavel Blekkhjertet var en god bok og jeg har planer om å lese de to andre bokene også

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. Martol