Haikerens guide til galaksen

av (forfatter), Arne Berggren (oversetter) og Sverre Knudsen (oversetter).

Kagge 2017 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.81 (245 terningkast.)

994 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

RandiAs eksemplar av Haikerens guide til galaksen

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Haikerens guide til galaksen er en av verdens snåleste beretninger. Rockere, hip-hopere, stand up-komikere og filmfolk har stjålet poenger fra boka i årevis. Den er "2001 - en romodyssé" på dobbel hastighet i lett bakrus - eller for den saks skyld - "Da Vinci-koden" på speed. Vanvittig morsom. Sterkt avhengighetsskapende og ganske respektløs overfor alle salgs forestillinger om en dypere mening med livet.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9788248920779

EAN 9788248920779

Genre Science fiction Humor

Språk Bokmål

Sider 192

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

89 79 41 19 11 6

Bokomtaler

I flere år har jeg observert at denne boka figurerer på lister over bøker man absolutt må lese før man dør. Nå har jeg omsider lest den og burde dermed glede meg over å ha rettet på denne avsindige bristen i min dannelse. I stedet gremmer jeg meg over å ha kasta bort timevis på dette sludderet. Morsom, javisst, men de fleste morsomhetene er så krampaktige at det nærmest blir umorsomt og pinlig. Nå vil jeg ned på jorda igjen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Varför har den här boken skrivits egentligen? Och hur kommer det sig att så många älskar den? Ett stort mysterium för mig i alla fall som allvarligt ifrågasätter hur det kan komma sig att den hör till 1001 böcker-gruppen.
Citat Göran Hägg: "Till de verkligt geniala partierna i denna hejdlösa drift med samhälle och science fiction hör just äventyret bland vogonerna - mörkögda med gummiartat skinn, knottriga grispannor och långa näsor. De är ryggraden i galaxens politiska liv: byråkrater och poliser - brutala, känslokalla och trögtänkta. Men dessutom med en olycklig böjelse för att skriva poesi.
Upplevelsen då vogonledaren läser dikter för Ford och Arthur är verkligt kuslig. För att inte tala om själva dikten.
Denna kultbok är tyvärr kusligt illa översatt till vårt språk, men ändå är den hejdlöst rolig. Dessutom innehåller den oumbärlig information om de vita mössens roll i det kosmiska spelet!"
Hm. Jag har inget minne av detta som han beskriver. Varken diktuppläsningen eller de vita mössen men framför allt så tyckte jag absolut inte att den var rolig. Så tråkig att jag somnade från den hela tiden... Det är väl sådan humor som jag inte förstår mig på då eftersom jag inte fann något som helst som var kul i boken. Vad jag minns i alla fall...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Storhodet ordlek som har gått altfor langt, teiteste, dølleste boka jeg har lest - dvs, velger å avbryte midtveis... Oppskrytt, hvor er humoren jeg forventet?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tørrvittig, engelsk humor paret med en utrolig fantasi. Jeg oppfatter at det underliggende temaet er at mennesket er en ubetydelig tilfeldighet i universets historie. Ellers mener jeg at utviklingen innenfor IKT får boken til å fremstå som litt gammeldags.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arthur er en "typisk" brite, og det er han vi treffer først i denne fortellingen. Han ligger ute foran "bulldozer"-en (norsk?!) som skal rive ned huset hans. Så kommer en bekjent forbi og lokker Arthur med på pub, fordi han har noe viktig å fortelle - noe om at jordas eksistens snart er over. Og vips er handlingen i gang.

Dette er nok en bok man enten elsker eller hater. Heldigvis for meg er jeg blant førstnevnte som opplevde vill begeistring over denne sære greia! Nå gleder jeg meg til å se filmen også - ikke fordi jeg forventer mye av filmatiseringen, men fordi jeg er svært spent på hvordan de har valgt å sette opp historien.

På en måte er hele boka renspikka tull. Samtidig får det meste av dette knagger å henge på, og selv om ingenting egentlig gir mening blir det god underholdning og en rød tråd av det hele likevel. Anbefales på det sterkeste til dem som vil lese noe nytt og originalt, til dem som vil trekke på smilebåndet og kose seg med noe uhøytidelig.

Kan for så vidt anbefale lydboka også - Steven Fry gjør en fantastisk jobb som oppleser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

The secret of flying is to throw yourself at the ground, and miss.

Godt sagt! (61) Varsle Svar

In the beginning, the universe was created. This made a lot of people very angry, and has been widely regarded as a bad idea.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

The big ships hung in the air, just like a brick don´t.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Isn't it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var bare seks mennesker i galaksen som visste at presidentens jobb ikke var å utøve makt, men å fjerne oppmerksomheten fra den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Jeg nekter å bevise at jeg eksisterer" sier Gud, "for bevis benekter tro, og uten tro er jeg ingenting". "Men", sier mennesket, "babelfisken kunne aldri oppstått ved en tilfeldighet. Den beviser at du eksisterer, hvilket igjen skulle bevise - i følge din egen argumentasjon - at du ikke eksisterer. QED." "Huff da", sier Gud, "det hadde jeg ikke tenkt på," og så forsvinner han i en sky av logikk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mr L Prosser was, as they say, only human. In other words he was a carbon-based bipedal life form descended from an ape. More specifically he was forty, fat and shabby, and worked for the local council. Curiously enough, though he didn't know it, he was also a direct male-line descendant of Genghis Khan, though intervening generations and racial mixing had so juggled his genes that he had no discernible Mongoloid characteristics, and the only vestiges left in Mr L Prosser of his mighty ancestry were a pronounced stoutness about the tum and a predilection for little fur hats.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Everything was ready, everything was prepared. He knew where his towel was

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Space", it says, "is big. Really big. You just won't believe how vastly hugely mindboggingly big it is. I mean you may think it's a long way down the road to the chemist, but that's just peanuts to space. Listen..."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (100) Varsle Svar

Eirik la ut lista over redaktørenes valg - her er tilsvarende liste over lesernes preferanser. Noe er likt, men ulikhetene er spektakulære. Rimeligvis er det engelskspråklige lesere som har gitt sine stemmer her - noen av de mest populære forfatterne har jeg aldri hørt om! Jeg har lest 37 av disse og har ingen ambisjoner om å lese hele lista!


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Disse bøkene fikk munnvikene til å klø, skuldrene til å riste og latterboblene opp gjennom halsen.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Gode, men ikke nødvendigvis så kjente engelske fantasybøker jeg mener fortjener annerkjennelse eller i hvert fall at bokelskere vet om dem. Alle bøkene unntatt Airman har etterfølgere.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Noen ganger blir ikke oversettelsen av tittelen på en bok helt vellykket. Dette er noen av mine personlige favoritter. Tips gjerne om flere:


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Rangering fra 1 til 100. 138 anonyme medlemmer stemte på bøkene. Samlet 3. april 2014.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

korte bøker som er usedvanlig søte, sære eller sjarmerende. Korte bøker med store fortellinger gil tross for få sideantall.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gode bøker med lavt sidetall for når du føler at du trenger å få lest litt bøker, men ikke egentlig har nok tid til å komme deg gjennom en bibel. Eventuelt novellesamlinger (kan være tykke).


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et kjapt dykk i nerdebøkene mine; de jeg har lest, de jeg skal lese, og de jeg har gitt opp å komme gjennom :-)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elsker å gå på loppemarked å se på bøker. Denne gangen føler jeg meg ekstra heldig! Fikk alle disse bøkene for kun kr 170,-


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ha det, og takk for all fisken - roman" av Douglas Adams
 • "Stort sett harmløs" av Douglas Adams
 • "Livet, universet og alt mulig - roman" av Douglas Adams
 • "Restauranten der Universet slutter" av Douglas Adams
 • "Magiens farge - legenden om Skiveverdenen" av Terry Pratchett
 • "Gode varsler - heksen Agnes Nutters fine og korrekte profetier" av Neil Gaiman
 • "Doktor Jekyll og herr Hyde" av Robert Louis Stevenson
 • "Moby-Dick, eller Hvalen" av Herman Melville
 • "De tre musketerer" av Harald Mæle
 • "Catch-22" av Joseph Heller
 • "En verdensomseiling under havet" av Jules Verne
 • "Slaktehus-5, eller Barnekorstoget - en pliktdans med døden" av Kurt Vonnegut
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver