A Clash of Kings (A Song of Ice and Fire, Book 2)

av (forfatter).

Bantam 2002 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 5.27 (125 terningkast.)

396 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Bantam

Utgivelsesår 2002

Format Paperback

ISBN13 9780553381696

Språk Engelsk

Sider 768

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

53 55 14 1 1 0

Bokomtaler

Å, wow! Var litt usikker på om denne skulle funke for meg på lydbok, men jeg har vært helt oppslukt, fullstendig borte og har antagelig fått med meg flere detaljer enn om jeg skulle slukt den på papir. Er i ferd med å laste opp bok tre! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er det en liten stund siden jeg leste denne boka. Jeg har nemlig vært på ferie, så det er derfor anmeldelsen mine kommer litt seinere enn vanlig.
Selv om det er to uker siden jeg ble ferdig med A Clash of Kings, husker jeg fremdeles at den var utrolig bra! Like fantastisk som den første, om ikke bedre! Jeg har virkelig begynt å elske denne serien, og jeg må se å få meg bok tre, fordi jeg har lyst til å finne ut av hva som skjer videre! I tillegg har jeg lyst til å se på tv-serien, fordi kusinen min har sett alle sesongene som har kommet ut, og hun elsker serien, så derfor må jeg så å få gjort det også.

Skrivestilen til George R.R. Martin er fantastisk! Han beskriver og skildrer ganske mye, men allikevel blir ikke boka for gjentakende eller kjedelig. Det er noe med måten han skriver på som gjør boka noe for seg selv. Selv om noen deler av boka kanskje ikke er så spennende, hadde jeg fortsatt lyst til å lese videre, og det sier litt.
I tillegg er jeg utrolig fascinert over verdenen han har skapt (Westeros.) Alt er så godt planlagt og sammensatt. Dessuten er den ganske forskjellig fra mange andre fantasybøker. Det er ikke like mange fantasyelementer(synes jeg) i denne serien som det er i de fleste andre. Det føles ihvertfall ikke sånn ut. Det er også noe som gjør boka ganske spesiell.

Jeg ble spoilet av en nevnt persons død, og det synes jeg var litt trist. Men det var egentlig ikke noe problem, fordi da jeg leste at den nevnte personen døde, var jeg utrolig sjokkert, fordi jeg hadde helt glemt at jeg hadde blitt spoilet. Derfor kom det som litt av en overraskelse.

Jeg gleder meg til å fortsette på serien, spesielt for å finne ut av hva som kommer til å skje med Jon Snow. Han har blitt en av mine favorittkarakterer i denne serien, eller egentlig generelt sett, sammen med Daenerys Targaryen. Jeg liker spesielt godt kapitlene deres, og jeg ser alltid fram til å lese om dem.
Denne serien anbefales til alle fantasyfans!
Opprinnelig publisert på bloggen min!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter å lese A Song of Ice and Fire. Siden jeg likte første boka utrolig godt, hadde jeg høye forventninger til A Clash of Kings. Jeg kan trygt si at boka innfridde, og at jeg liker A Clash of Kings bedre enn den første.

Historien fortsetter der A Game of Thrones endte. Westeros er i krig. Den gamle kongen er død, og det er fem nye som hevder de har en rett på tronen, the Iron Throne. Dette er Stannis Baratheon, kong Robert Baratheons yngre bror, fryktet og respektert av folket, Renly Baratheon, kong Roberts yngste bror, elsket av folket, Robb Stark, ulven fra nord, en femten år gammel gutt, Joffrey Lannister Baratheon, prins av Westeros, en tretten år gammel gutt, og Balon Greyjoy, lord av the Iron Islands. I tillegg, på andre siden av havet, plotter Daenerys Targaryen hvordan hun skal ta tilbake tronen som rettmessig tilhører henne. Hennes familie satt på tronen inntil noen av lordene gjorde opprør og Robert Baratheon endte opp på tronen. Det er kaos overalt. Hvem vil ende opp med makten til slutt?

Bok nummer to i A Song of Ice and Fire handler om maktkamp. Hvem skal få sitte på the Iron Throne? Hvem skal bli konge? Jeg må innrømme at jeg ikke synes det er så mange gode kandidater, men noen er bedre enn andre... Det er enkelte jeg ikke vil ha på tronen. Joffrey for eksempel. Jeg hater Joffrey, men hvem gjør ikke det?

En av tingene jeg liker veldig godt med denne boka er at det er lagt mye vekt på karakterutvikling. Jeg liker utrolig godt når det er god karakterutvikling, og det er George R. R. Martin veldig godt på. Skrive karakterer kan han. Det er helt klart. Det er flere karakterer jeg ikke likte i forrige bok, som jeg liker nå, og motsatt.

Dessverre er det mange som dør, og da min favorittkarakter døde ble det litt for mye for meg; det var da jeg begynte å gråte. Mange karakterer skjønner jeg hvorfor dør, men ikke han. Det var bare unødvendig! Det verste er at jeg den natten drømte at han døde. Så for meg har han dødd to ganger, og han kommer til å dø en tredje gang når jeg begynner å se på serien. Det er ikke noe gøy.

Jeg er ikke så veldig glad i spoilere. Dessverre er det utrolig mange spoilere rundt omkring på nettet. Så jeg har fått spoilet utrolig mye, og da spesielt hvem som kommer til å dø, og hvordan de kommer til å dø. Jeg synes ikke det er noe gøy, og jeg vil derfor prøve å skrive så spoilerfritt som mulig.

En ting som irriterte meg er kometen alle snakker om. Det står til og med om kometen i beskrivelsen av handlingen på baksiden av boka. Alle snakket om hva de trodde kometen betydde, og jeg ble etter hvert litt lei av det. De brukte søren meg 200 sider på å snakke om en komet. Jeg skjønner at de trodde den var et tegn på noe, men de hadde kanskje ikke trengt å bruke 200 sider på den. Det er bare min mening.

Endelig får vi møte på the wildlings, folket som bor på andre siden av the Wall, en stor mur som skiller Westeros fra de ville landene i nord. Til nå har jeg bare hørt om the wildlings, men i A Clash of Kings får vi endelig møte dem. Det var spennende å se hvordan de oppførte seg, og hvem de var.

Til nå er A Clash of Kings min favoritt av A Song of Ice and Fire-bøkene, og jeg kommer til å starte på den neste snart. I tillegg har jeg tenkt til å begynne på serien. Det gleder jeg meg til. Jeg anbefaler på det sterkeste!

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ursen said: "If he had sounded his horn …"

I'm served by fools.

"Try and imagine it was you up there, Ursen. It's dark and cold. You have been walking sentry for hours, looking forward to the end of your watch. Then you hear a noise, and you move forward to the gate, and suddenly you see eyes at the top of the stair, glowing green and gold in the torchlight. Two shadows come rushing toward you, faster than you can believe. You catch a glimpse of teeth, start to level your spear, and they slam into you and open your belly, tearing through leather as if it was cheese cloth."

He gave Ursen a hard shove.

"And now, you're down on your back. Your guts are spilling out, and one of them has his teeth round your neck."

Theon grabbed the man's scrawny throat, tightening his fingers, and smiled.

"Tell me. At what moment, during all of this, do you stop to blow your fucking horn?"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

People often claim to hunger for truth, but seldom like the taste when it's served up.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Knights die in battle," Catelyn reminded her. (...) "As ladies die in childbed. No one sings songs about them."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"(...) Power resides where men believe it resides. No more and no less."
"So power is a mummer's trick?"
"A shadow on the wall," Varys murmured, "yet shadows can kill. And ofttimes a very small man can cast a very large shadow."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I will hurt you for this. I don't know how yet, but give me time. A day will come when you think yourself safe and happy, and suddenly your joy will turn to ashes in your mouth, and you'll know the debt is paid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et kjapt dykk i nerdebøkene mine; de jeg har lest, de jeg skal lese, og de jeg har gitt opp å komme gjennom :-)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

I år vil jeg lese barnebøker og ungdomsbøker i tillegg til krim, science fiction og klassikere. Og så blir det noe uspesifisert litteratur i tillegg. Jeg satser på bredde, ikke på dybde.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene så langt i GRRM fantastiske fantasiunivers og bøkene bak HBOs TV-serie Game of Thrones med bl.a. Sean Bean, Nikolaj Coster-Waldau og Peter Dinklage.

Elsker denne serien! Den er helt unik og gir et helt nytt lys på mennesker og fantasy-sjangeren. Hadde aldri trodd at noe skulle gjøre meg mer besatt enn det Harry Potter gjorde. Song of Ice and Fire er bare så mye større og alle hovedkarakterene har en helt egen og så fantastisk og velutviklet bakhistorie at man kan ikke la være å bli glad i dem alle, både de gode og de dårlige sidene ved dem.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "A Feast for Crows (A Song of Ice and Fire, Book 4)" av George R.R. Martin
 • "A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire, Book 1)" av George R.R. Martin
 • "Dragenes dans" av George R.R. Martin
 • "The Dragon Reborn - Book Three of 'The Wheel of Time'" av Robert Jordan
 • "The gathering storm - book twelve of The wheel of time" av Robert Jordan
 • "The assassin's apprentice" av Robin Hobb
 • "The blade itself" av Joe Abercrombie
 • "Vinterens hjerte - tidshjulet niende bok" av Robert Jordan
 • "Drømmenes kniv - tidshjulet ellevte bok" av Robert Jordan
 • "Skumringens korsvei - tidshjulet tiende bok" av Robert Jordan
 • "Dolkenes vei - tidshjulet åttende bok" av Robert Jordan
 • "Kaosets herre - tidshjulet sjette bok" av Robert Jordan
Alle bokanbefalinger for dette verket