Alice i Eventyrland

av (forfatter), Robert Sabuda (illustratør), Lewis Carroll (opprinnelig forfatter) og Marte Lindstad Næss (oversetter).

Filiokus 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.86 (174 terningkast.)

850 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ingrid Hilmers eksemplar av Alice i Eventyrland

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romanar

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Eventyrland befolkes med fantastiske skikkelser: påskeharen og hattemakeren som er i evig teselskap, den gale hjerte-dronningen som vil halshugge alle, kålmarken som røyker pipe og filosoferer, og den triste, forlorne skilpadden. Og midt oppi det hele, Alice, stadig liten, stadig stor og full av undring over alt som skjer, bare fordi hun fulgte etter en hvit kanin ned i et kaninhull.

Omtale fra forlaget

Som en av verdens beste pop-up-kunstnere, har Robert Sabuda laget en fantastisk pop-up-versjon av en av tidenes mest leste barnebøker, Alice i Eventyrland. På hver side venter et lite håndlagd kunstverk som reiser seg i all sin prakt når siden åpnes. Vi blir med Alice på hennes besøk i landet uten fornuft, med de merkeligste rom og landskaper. Her skjer utrolige ting med Alice og hun møter forunderlige skapninger som blant annet en snakkende kanin, en blå kålorm og en levende kortstokk ... Sabudas versjon av Alice i Eventyrland er elsket av lesere over hele verden, og kan nå også oppleves i Norge.

Bokdetaljer

Forlag Filiokus

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788299710312

EAN 9788299710312

Serie En pop-up fra Filiokus

Genre Fantasy Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 12

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

54 63 44 7 4 2

Bokomtaler

Endelig er Tove Janssons versjon av Alice med hennes flotte illustrasjoner kommet i norsk utgave. Den ble først utgitt på svensk 1966, mens min britiske utgave er fra 2011.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

It would be so nice if something made sense for a change

Godt sagt! (12) Varsle Svar

'There is no use trying; one can't believe impossible things'. 'I dare say you haven't had much practice. When I was your age, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast'.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Alt det jeg har sagt hittil kan du beholde som gave.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

-Vil du være så snill å si meg hvilken vei jeg burde gå for å komme bort herfra? - Det avhenger i høy grad av hvor du ønsker å komme hen, sa katten. -Det er ikke så nøye, sa Alice. - Så er det ikke så nøye hvor du går heller, sa katten

Godt sagt! (5) Varsle Svar
 • Would you tell me, please, which way I ought to go from here?
 • That depends a good deal on where you want to get to, said the Cat.
 • I don’t much care where--, said Alice.
 • Then it doesn’t matter which way you go, said the Cat.
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du skal aldri innbille deg at du er annerledes enn slik som det ser ut for andre at det du har vært eller kunne ha vært ikke er annerledes en det du hadde villet få dem til å tro kunne ha vært annerledes.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Av det kan vi lære skomaker bli ved din lest. Eller hvis du heller vil si det mer enkelt og liketil:

Du skal aldri innbille deg at du er annerledes enn slik som det ser ut for andre at du har vært eller kunne ha vært ikke er annerledes enn det du hadde villet få dem til å tro kunne ha vært annerledes.

Alice svarte meget høflig: Jeg tror nok jeg ville ha forstått det bedre om jeg hadde det oppskrevet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

'Everybody that hears me sing it - either it brings the tear into their eyes, or else-' 'Or else what?' said Alice, for the Knight had made a sudden pause. 'Or else it doesn't, you know.'

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Jeg lærte bare de vanlige fagene." "Og hva var det?" (...)"Forskjellig slags regning: slapseregn og striregn og forstyggelse og forregnelse."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skulle nesten ønske jeg ikke hadde gått ned i det kaninhullet. Men likevel - det er nokså rart å leve på denne måten! Jeg lurer sannelig på hva som kan ha hendt meg! Når jeg leste eventyr, tenkte jeg at slikt aldri skjedde i virkeligheten, og nå opplever jeg et eventyr selv! Det skulle sannelig skrives en bok om meg, det skulle det! Når jeg blir stor, skal jeg skrive en.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (106) Varsle Svar

Opp gjennom tidene og fremdeles den dag i dag har det eksistert, og eksisterer en del bøker som er/eller har vært forbudte innenfor enkelte områder.

Bakgrunnen for at noen bøker forbys varierer veldig, men kan ofte settes i sammenheng med politikk, religion eller andre faktorer som landenes myndigheter er særskilt opptatt av å holde innefor visse rammer.

Noen har bare vært forbudt periodevis, mens andre er det den dag i dag:)

Alle som måtte ha forslag til bøker de mener hører under denne listen, feel free til å si fra!:D Eller har tilleggsopplysninger/korrekturer i forhold til det som står også. Jeg vil at denne listen skal bli omfattende og mest mulig korrekt:)

Jeg vet det ikke bare er jeg som synes det er tiltrekkende med forbudte ting...


Godt sagt! (16) Varsle Svar

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

To ulver, en katt, en gris, noen leoparder og et dyr som man har brukt to tusen år på å diskutere hva er.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Rangering fra 1 til 100. 138 anonyme medlemmer stemte på bøkene. Samlet 3. april 2014.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

En samling av bøker "enhver matematikklærer bør lese" (eller i hvertfall ha i bokhylla) og skjønnlitteratur med matematikk som mer eller mindre underliggende tema.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøkene som blir referert til i OITNB! Minus et par fagbøker jeg ikke gadd å legge til (ikke var det plass heller!) ;)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

(Nesten) alle bøkene som Rory Gilmore i serien "Gilmore Girls" leste eller nevnte gjennom hele serien!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har alltid kjempestore planer for hvilke store, viktige bøker jeg skal lese i nærmeste framtid. Stort sett klassikere man finner på diverse lister over bøker man bør ha lest før man dør. Og jeg gleder med skikkelig til å lese de!!! Problemet er bare det at jeg stort sett "sparer" på disse bøkene til den "rette anledninga" dukker opp... HÅPLØST, DEN KOMMER ALDRI! Så dette har ført til at jeg har mange uleste og "oppsparte" bøker i bokhyllene mine. Her er min liste over store, viktige bøker jeg nå faktisk skal lese i nærmeste framtid. Jeg begynner med "Madame Bovary".


Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Det suser i sivet" av Kenneth Grahame
 • "Ole Brumm - det er noe som mangler!" av Alan Alexander Milne
 • "Pippi Langstrømpe går om bord" av Astrid Lindgren
 • "Jungelboken" av Rudyard Kipling
 • "Gullivers reiser" av Jonathan Swift
 • "En julefortelling" av Charles Dickens
 • "Ringeren i Notre-Dame" av Victor Hugo
 • "Putte i blåbærskogen" av Elsa Beskow
 • "Oliver Twist, eller En fattiggutts liv og levnet" av Charles Dickens
 • "De tre musketerer" av Dumas, Alexandre, d.e.
 • "Den mekaniske appelsin" av Anthony Burgess
 • "Til huttetuenes land" av Maurice Sendak
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver