Ok, da er vi uenige Tao. Jeg mener ikke at dette er et angrep, men en undring. Jeg har mange venner og bekjente på "begge sider". Noen er sterkt troende, noen er det vi kaller "tradisjonelle kristne", hverdagskristne, noen få muslimer og noen har ingen religion. Det er veldig få av dem som har lest Bibelen, og enda færre av dem som har lest skrifter fra andre religioner. Dette er fakta, ikke angrep. Det er dette jeg undrer meg over! Hvordan kan man være overbevist om at noe er rett når man ikke undersøker hva skriftene sier?
Jeg trenger ingen unnskyldninger for å kjøpe bøker, heller det enn å kjøpe klær som blir hengende i klesskapet med prislappen på.
Dette skriver du Tao: Hilde S kommentar er et angrep på troen/de per se.
Jeg klarer ikke å se at jeg angriper de troende Tao og det hadde vært greit om du legger inn den/de setningene du viser til og forklarer hva det er i min kommentar som er et angrep. Ikke lett å verken "forsvare" eller kommentere beskyldningen din da jeg ikke forstår hva du mener.
Jeg følte det var bortkastet tid å lese ferdig denne boka. Jeg gjorde det, for kanskje kunne det skje noe spennende etterhvert.
Allahs tårer
spenningsroman
av Rikard Spets
Denne boka fenget meg og den fenger sikkert flere andre også
Så har vi jo trilogien av Britt Karin Larsen om folket på Finnskogen. De 3 første er kommet ut i en paperback og er så absolutt lesbar. Kos deg og God tur.
Du beskriver det så godt: Som Leikvoll skildrer det onde så brutalt, like vakkert skildrer han det fine, det vare, sarte.
Men jeg orket ikke å lese boka ferdig. Har lest "Fiolinane" og det var rett og slett nok. Jeg lånte boka på biblioteket nå i sommer, men klarte ikke å finne "roen" til å absorbere innholdet. Kanskje ville jeg lest den ferdig om boka stod i min egen hylla slik at jeg kunne tatt den fram innimellom, men nå ble den levvert tilbake uten forlengelse.
Jeg har, som deg, også lurt litt på hva det er i/hos forfatteren som gjør at han kan skrive bøker som dette. Det kan man jo bare spekulere i, men bokprogrammet (NrK), hadde i 2012 et intervju med Leikvoll der man fikk en liten anelse i alle fall. Programmet er ikke tilgjengelig, men her kan en lese hva Leikvoll selv sier om forfatterskapet sitt.
Indias datter. Denne boka grep hvertfall fatt i meg.
Denne helga har jeg lest lettleste bøker, Djevelkysset av Unni Lindell og Agnes i senga av Heidi Lunde. Regner med at jeg klarer å lese ferdig Annabel av Kathleen Winter også.
http://boklageret.no/
her finner du en oversikt hvor noklageret har utsalg. Jeg har ikke sjekket om de også har en nettbutikk.
Ad hoc er uttrykk hentet fra latin, og betyr ordrett «til dette», og underforstått «til dette formål». Uttrykket benyttes for å beskrive noe som ikke skjer på prinsipielt eller generelt grunnlag.
Ja, både Shantaram og Balansekunst var tjukke, men jeg følte virkelig ikke at jeg var ferdig med dem. Jeg ville at de skulle vare lengre, for de var så utrolig bra.
Pillars of the Earth og World without End er utrolig gode baker og har noen sider også.
Er jo litt "morsomt" da, å se hvordan ulike tråder avspores og det "egentlige" temaet renner ut i sand. Og jeg henger meg litt på avsporinga. Jeg er ikke så veldig redd for disse "nye" ordene, hadde vi ikke hatt dem så ville vi heller aldri fått noen utvikling av språket vårt. Da ville vi fremdeles gått rundt og snakket urnordisk med bruk av lange ord. Den gang brukte de f.eks. ende-/stammevokaler.
Fra urnordisk gikk vi over til norrøn, en lang periode som igjen er inndelt i små perioder med ulik utvikling av språket. På den tida skjedde det blant annet en vokalreduksjon: vokaler endret seg, fikk mindre trykk eller forsvant helt. Noen steder i landet forsvant også diftongene: der de fleste før sa "høyra", gikk noen steder over til å si "høre", både i tale og skrift.
Nye ord kommer til, noen blir værende i mange år, andre forsvinner etter kort tid. Og noen ganger kommer eldre ord tilbake. Noen av de ordene (eller uttrykkene), vi bruker i dag, vakte nok ikke like stor begeistring hos verken språkfolk eller andre da de kom, i dag er mange slike ord en naturlig del av språket vårt.
En annen liten avsporing: det jeg er litt bekymret for er en ukritisk adopsjon av utenlandske ord og uttrykk. En "fornorsking" av disse mener jeg hadde vært et bedre valg. Islendingene er mye flinkere enn oss til å "gjøre om" utenlandske ord til sine egne. Verstingene i så måte må vel være danskene? Jo, det er morsomt å se danske filmer og høre det danske språket, men jeg kjenner det vrir seg litt i meg når de engelske ordene nærmest overtar en dansk setning. Slike tilstander håper jeg ikke vi får.
Nå skal også Forsvunnet i natten filmatiseres. At boken i disse dager slippes i norsk oversettelse, passer dermed bra. Muligens er det timingen i forhold til filmen som gjør at Cappelen slipper bok nummer fire om etterforskerkjæresteparet Patrick Kenzie og Angela Gennaro før de øvrige i serien, men man klarer fint å henge med uten å ha lest de foregående historiene.
Ikke for sarte sjeler: Forsvunnet i natten graver i det mørke i menneskesinnet.
Selv trodde forfatteren at boken aldri ville selge. Maks ti eksemplarer tippet både Lehane og hans forlegger. Forsvunnet i natten var for mørk, for ekstrem, for håpløs. De tok feil, og boken ble et vendepunkt for krimforfatteren.
- Jeg var ikke overrasket over at boken ble en suksess. Jeg var fullstendig sjokkert, sa Dennis Lehane .
Ei bok til ettertanke! Boka tar opp mange spørsmål rundt straff og forsoning. Hvorfor straffer vi? Hva er hensikten med straff? Hvorfor er det så viktig med forsoning og hva betyr begrepet? Ei viktig bok som tar opp forholdet mellom offer og gjerningsperson, intervjuer med mennesker på begge sider av loven. Innføring av ungdomsstraff har vært viktig for Storberget. Denne straffen skal være en alternativ straffereaksjon overfor barn i stedet for fengsel og boka til Storberget er et godt "bidrag" for informasjon om denne. Anbefales til alle som interesserer seg for det norske rettssystem og ønsker å vite litt mer.
Etter ferdig eksamen ble det mye krim på meg. Men så startet jeg på Knut Storbergets "Det er dine øyne jeg ser". Ei flott bok som tar for seg straff og forsoning. Hva er hensikten med straff og hvordan hindre tilbakefall. Anbefales til alle som interesserer seg for hvordan rettssystemet vårt fungerer! Nå blir det litt krim igjen: Jørn Lier Horsts "Jakthundene". I denne boka må etterforskeren Wisting stå til rette for ei etterforsking 17 år tidligere. Jeg har nettopp begynt på boka, men den ser ut til å være like god som de andre bøkene jeg har lest av Horst.
Hvertfall må kommunene få penger nok til innkjøp av bøker. Det r alltid " krig" om pengene på budsjettmøter, og ikke alle partier liker Kultur heller.
Jeg tror at bibliotek fortsatt vil eksistere i framtiden. E-bøker er lettvint og kjekt å ta med seg på tog, ferier og lignende, men det er fortsatt mange som vil ha en fysisk bok, meg inkludert. Se på musikkindustrien! Musikk er tilgjengelig gjennom forskjellige streamingtjenester og elektronisk i tillegg til cd, men jammen har LP hatt et oppsving i det siste.
For meg forsvinner ikke magien i en tekst når jeg klarer å se en underliggende mening i en tekst. For meg er det ikke magi i en tekst som er så platt og grunn at det overhode ikke finnes en dypere mening enn det som står der. Selvfølgelig er dette forskjellig fra person til person og det har jeg full forståelse for. Lesing er uansett bra som noen nevnte samme hva man leser, og det er jeg også enig i. Det er det at som alt annet blir tekster plassert i grupper, altså sjangre, og serieromaner er en egen sjanger. Noen liker serieromaner, noen liker krim, noen liker samtidslitteratur og andre liker klassikere. Det er ikke nødvendig at alle skal like det samme. For meg er det helt greit, men serieromaner er fortsatt serieromaner. En grunn til at serieromaner ikke blir satt opp på en pensumliste eller sett på som tung litteratur er jo at denne type tekster mangler en dypere mening og er forhodsvis forutsigbar.
Helt ukjent for meg, men her jeg bor hører jeg mange si "hjelpes" ("hjelpe-det-meg", som eg ville sagt). Er vel kanskje noe i samme gate?
Er veldig enig med deg ang. amerikanerne . Men boka var da så absolutt lesbar den.