Denne helgen har jeg forlatt hulen min for å finne meg en veranda, stedet jeg endte opp på har ikke Get PVR eller trådløst nett så alt er tilrettelagt for mye lesing. Akkurat nå holder jeg på med Asylum Harbour av Traci Hohenstein, det er ikke stor skrivekunst, men akkurat spennende og lettlest nok til at jeg fullfører og fortsetter på neste. Boken er inspirert at Natalee Holloway-saken og handler om en ung jente som forsvinner sporløst fra en cruise-båt i Bahamas.
Om det blir noe sol har jeg tenkt å legge meg vannrett ut på verandaen med en lydbok på øret, valget falt da på Wuthering Heights av Emily Brontë. Romantiske bøker er ikke helt min ting, men jeg har fått tips her inne om at dette ikke er en vanlig klissete historie så da tenkte jeg å prøve meg.

Kos dere i helga, om det blir pøsende regnvær eller strålende sol :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 39 svar.

For augneblinken har eg lesehelg heile veka. Nyt strandlivet i Makarska, og les når eg har sjansen. Foreløpig har det blitt mykje krim av Elizabeth George. Sjangeren passar bra til late soldagar. Dersom eg blir inspirert nok tek eg fram Anna Karenina og i løpet av veka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har kommet til bok tre i Hole-serien. Rødstrupe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den leser jeg også nå. Må si at jeg ikke synes den er like god som de to forrige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg litt uenig med deg :) Jeg synes de to forrige var middelmådige, mens denne var veldig god!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferdig med Nye slekter av Gwen Bristow, og har oppdaget at den er en del av en trilogi. Handlingen slutter i 1919. Den gikk fint å lese som frittstående fortelling, men på tross av enkelheten (og tidsepoken) liker jeg fortellerstilen hennes, så jeg får vel lete opp de andre etterhvert. Har alt lest flere av Bristow, ettersom det var noen i samlingen etter oldemor.

Men akkurat nå føler jeg for å ta fatt på en fengende "slukebok" fra nyere tider!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga har jeg lest lettleste bøker, Djevelkysset av Unni Lindell og Agnes i senga av Heidi Lunde. Regner med at jeg klarer å lese ferdig Annabel av Kathleen Winter også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har ikke blitt så mye lesing denne helgen, men jeg har i løpet av uka såvidt startet på Lars Kepler - Sandmannen. Liker godt bøkene Lars Kepler skriver. Hypnotisøren er vel den boka jeg har likt dårligst av bøkene ekteparet har skrevet så langt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ok... kanskje jeg skal gi Kepler en ny sjanse... Prøvde Hypnotisøren som lydbok, men meg og lydbøker... hehe. Var vel halvveis da jeg glemte å høre etter på samme sporet tre ganger på rad, så jeg ga den opp. Bra jeg kjørte, ellers hadde jeg sovnet! Hvilken syns du er best, så langt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje det fungerer bedre å lese enn å høre på lydbok? :)
Du kan jo prøve å starte på Hypnotisøren på nytt, og evt. fortsette på neste bok for å se om du liker bøkene. Det er jo ikke alltid at alle bøker passer for alle, og faller i smak. Det lønner seg nok å lese bøkene i rekkefølge, da man blir bedre kjent med Joona Linna for hver bok, og bøkene blir på en måte fortsettelse av hverandre i deler av storyen.

Jeg er litt usikker på hvilken av bøkene jeg har syntes har vært den beste, men ser at jeg her på bokelskere har gitt Hypnotisøren 4, mens de to andre jeg har fullført og lest ferdig av ham, har jeg gitt 5 i terningkast.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sant nok, å få etterforskeren litt og litt innpå seg etterhvert som historiene utspiller seg er jo litt av poenget med dagens seriekrimkonsept, syns jeg. Joona Linna virket sympatisk og har vel litt til felles med Erlendur i Indridasons bøker ved å virke jordnær og en anelse gammeldags... Min kjære mor mener jeg må gi Ruth Rendell en ny sjanse også, for eneste bok jeg har lest av henne var En fryd for øyet, en høyst ubehagelig bok der man "var med" inni forbryterens hode. Ikke noe så subtilt som når man "er med" de syke forbryterne til Val McDermid, men han var en ekkel, ful personlighet... Usj! Litt samme følelsen fikk jeg med henne fra videoopptakene mens hun var hos behandling hos hypnotisøren ti år før denne historien, samt at det gikk utrolig sakte fremover (eller var det bare jeg som tenkte slik, fordi jeg vanligvis leser raskere enn en oppleser på lydbok??). Du har kanskje rett i at det oppleves annerledes i papirform, for jada, det var ting jeg satte pris på der også... Takk for svar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener jeg husker at noe av grunnen til at jeg ikke syntes Hypnotisøren var like bra som de andre bøkene, var pga. at det gikk litt sent framover, og at det tok litt tid før deg skjedde noe. Lydbok pleier jeg ikke å høre på.

Man er jo ikke nødt til å lese bøkene i riktig rekkefølge hvis man ikke ønsker det. Bok 1 har ikke like mye sammenheng som de to andre bøkene, Bok 2 og 3 er mer nærmere hverandre i historie, så her syntes jeg det var greit å ha lest 2 før 3. Deler av bok 2 fikk jeg interessert i å fortsette å lese bok 3,

Ikke lest noe av Ruth Rendell eller Val McDermid enda, men jeg har et par bøker av dem liggende. Husker jeg så seriene basert på Val McDermid som påskekrim da jeg var yngre, Arr i sjelen eller noe slikt, og syntes den serien var spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet det er veldig mange som sier det at man bør lese bøkene i rekkefølge nettopp for å bli gradvis kjent med hovedpersonen(e), men jeg er bare delvis enig.
Jeg begynte rett på bok nr 3 i denne serien, rett og slett fordi jeg ikke visste at det var en serie før jeg startet. Det gjorde meg ikke noe særlig. Og jeg synes fortsatt at den boka er den beste av de jeg har lest av han. Så jeg vil anbefale deg den!
Det samme har jeg gjort med flere andre serier også, uten at jeg har vært klar over det på forhånd. Da har jeg heller startet på første bok og lest de i rekkefølge senere, hvis jeg likte den jeg begynte med :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er klart. Man kan jo så klart lese bøkene i den rekkefølgen man selv ønsker. Hender jo noen ganger at man kjøper bøker på salg etc. og ikke tenker på at det kanskje var en serie, og at det ikke er første boken i serien man kjøper. Jeg har og kjøpt/lest bøker i feil rekkefølge før, og det fungerer jo fint det og, så lenge man liker bøkene. Gjorde dette da jeg leste Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole, da startet jeg midt i serien ca fordi det var de bøkene vi hadde hjemme, og begynte på starten av serien senere iom. at jeg likte bøkene godt, og så leste jeg tilslutt de siste bøkene som hadde kommet ut.

Hypnotisøren er en bok man nødvendigvis ikke trenger å lese først, siden de to neste bøkene er litt mer frittstående, enn den første boka. Men det er en del fortsettelse i bok 3 fra bok 2, så de to bøkene følte jeg at var lurt å ta i riktig rekkefølge etter å ha lest dem.Syntes det var greit å ha lest bok 2 før bok 3 for å forstå bedre av familielivet til Joona, Eller mer riktig, bok 2 fikk meg til å bli mer nysgjerrig på å lese bok 3 pga. hvordan boka framstiller handlingen, og fikk meg til å lure på hva som faktisk hadde skjedd. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forsåvidt enig. Stikkprøven kan være hvor som helst. Er bøkene gode nok for (gjen)lesing, begynner man naturligvis på begynnelsen!! Indridason, der begynte jeg med nr 2, og tok fortløpende derfra, nr 1 fikk jeg ikke tak i før lenge etterpå... Går helt fint. Har ikke holdt meg helt oppdatert med han, for jeg har prøvd å samle dem innbundne, men de koster jo flesk, jo! Noen ganger finner jeg en jeg mangler på salg, eller jeg kjøper brukt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Super sommervær her i nord kombinert med besøk av lillesøster medfører at det blir lite lesing denne helgen. Men det har vært en veldig fin helg :)
I kveld har jeg tenkte å fortsette med Fossefall 43: Trollbundet av Jorunn Johansen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest to veldig bra bøker av islandske forfattere,- Måkelatter av Kristin Marja Baldursdottir og Svar på brev frå Helga av Bergsveinn Birgisson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Flaskepost fra P av Jussi Adler Olsen:-) med en god kopp kaffe,håper ellers på,et bad og litt soling på stranden:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er travelt å ha ferie, og ein god start på sommaren - lesemessig - forsvann i alle godversdagane. Derfor driv eg òg denne helgi, som dei to føregåande, på med Dødens ansikt av Elizabeth George, andre bok om Lynley og Havers. Når den er ferda blir det attende til Ragnar Hovland, som har vore temaet for sommaren. Eg henta fire bøker i hyllene til tanta mi, og fyrst ut, forhåpentlegvis i morgon ettermiddag, vert Professor Moreus løyndom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I helgen blir det "Den hvite fjæren" av John Boyne, som jeg kjøpte i en slags pakke; tre for 100,-. I tillegg "Unge Werthers lidelser", som er bok to, den jeg har lært å ha i småstunder der jeg bare rekker lese litt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har for helga plukket opp igjen "The Wisdom of Psychopaths" av Kevin Dutton, som jeg husker du spurte om for noen helger siden. Og den er god, skrevet med en hel del mørk humor og tar for seg det meste av teorier og forsøk rundt temaet. Absolutt anbefalt for de som liker populærpsykologi og vitenskap.
Ellers leser jeg "Awake at Dawn" av C.C. Hunter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den høres veldig interessant ut, er ikke mindre interessert etter å ha lest sitatene du har lagt ut. Skal nok prøve å få lest den etterhvert så takk for at du gjorde meg oppmerksom på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir straks ferdig med «Paradise Lost» av John Milton. Har kommet godt i gang med «Norge, mitt Norge» av Jens Bjørneboe, og «Ferdydurke» av Witold Gombrowicz ligger klar på nattbordet.

God lesehelg. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har akkurat lest ferdig mi sjette krimbok noensinne som for øvrig var den første i år. Det var De glemte pikene av Sara Blædel. En bra og spennende krim selv om jeg synes etterforskerene var litt naiv. Jeg har innsett at krim har vært undervurdert hos meg... No leser jeg den trettende boka i Katja serien. Den heter Katja på Cuba av Ellinor Rafaelsen. Bøkene er så forutsigbar oppbygd at det er skuffende. Jeg har vurdert innnimellom om jeg burde legge vekk bøkene. Men så er bøkene så samfunnskritisk og tar opp viktige ting. No er det kommunismen som får kritikk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I helgen skal jeg høre lydboken The The Memory of Running av Ron McLarty, lest av forfatteren selv (norsk tittel: Jeg husker at jeg løp). Har så vidt begynt, men foreløpig er romanen absolutt lovende.

Regner med å lese ut Bli Björk av Mette Karlsvik, og begynner i så fall på Våre forfedre av Italo Calvino. Det er en trilogi som han skrev i 1950-årene som jeg også har store forventninger til. Calvino er en gammel favoritt.

Riktig god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig har jeg også ferie. Lykke og fryd.
Denne helga leser jeg Ansikt til ansikt av Gunnar Staalesen. Jeg har sansen for Varg Veum.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga håper jeg det blir masse sol, bading og kos! Jeg sitter ute på verandaen med Jussi Adler-Olsens Fasandreperne akkurat nå, fin underholdning, han skriver bra! Og i morgen skal jeg på biblioteket og hente Flink pike av Gillian Flynn, håper på å få startet på den og. Hva mer som blir med derfra er ikke godt å vite. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fikk min etterlengtede regnskur i går kveld så i dag har jeg igjen lagt min elsk på det nydelige været og vært på stranda i hele dag. Kjempe herlig og jeg rakk igjennom både radioteaterets versjon av "Sort messe" og et blad innimellom soling, svømming osv :)
I kveld har jeg bare lest litt i "Nemi - Farlig farvann" bok nr 7 med Nemi striper, for jeg håper på en like fin dag på stranda i morra, da blir det i så fall en ny lydbok, og da vil jeg ikke ha begynt på en ny bok i kveld ;) I følge værmeldinga blir det ikke like fint, men jeg håper i det lengste!!
Derfor er resten av helgas lesning foreløpig usikkert ;)

Ønsker alle en god helg!

...og for de som savner regnværet er det bare å ta en tur hit på søndagskvelden.... er spådd 23-45mm nedbør mellom kl 18-24....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ble ikke noe mer strand-vær på meg denne helga, men det har vært greit! Jeg har koste meg inne. I går kveld ble det film-maraton mens jeg i dag har bakt knekkebrød og lest Kristina Ohlsson`s Paradisoffer. Kjempe spennende så det blir nok mye lesing i ettermiddag! Den handler om et fly som tar av fra Arlanda, Sverige, med kurs for N.Y, som kort tid etter avgang mottar en bombetrussel med helt urealistiske krav. Hvis ikke kravene blir innfridd før flyet er tomt for drivstoff, vil det eksplodere.
Jeg var veldig usikker på denne boka ettersom det er bok nr 4 i en serie som jeg ikke har lest noe av tidligere. Jeg ser at jeg selvfølgelig ikke henger med på henvisningene til tidligere saker, men det gjør ikke så mye. Syns det er ekstra morsomt å finne en bok som jeg liker så godt da jeg var så usikker på den på forhånd!!
Så hvis du har lyst på en kjempe spennende bok kan denne anbefales!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er fire av fire uker med ferie snart unnagjort! Jippi! Det har vært en drøy ferie for meg som fikk nok av ferie etter bare tre dager ...Jeg var et mye bedre feriemenneske en gang før i tiden. Så gleder meg til dagligdagse rutiner igjen neste uke. Lei av å ha følelsen av at man nesten råtner opp ...

Jeg leser som alltid to bøker "samtidig". Det blir litt hundepassing på meg i helga så jeg får ikke lest så mye som ellers, men jeg får vel lest litt, tenker jeg.

Så denne helgen leser jeg: Dukkemakeren av Amanda Stevens. En litt annerledes krimbok om en kvinne som mistet datteren sin for syv år siden. Hun ble kidnappet og aldri funnet igjen. En dag går hun forbi et butikkvindu hvor hun oppdager en dukke som er prikk like datteren hennes som forsvant. Litt creepy. Men så er jeg svak for creepy litteratur også da.

Og den andre boken jeg leser i er: Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren. Den første boka i en svensk ungdomstrilogi. Handler om noen ungdommer fra samme skole som sammen opplever merkelige ting. Har de noe til felles og hva er det som drar dem sammen? En spennende bok med overnaturlige elementer, som jeg er svak for...Plottet er ikke så originalt, men spennende skrevet likevel.

Ellers i uka har jeg lest ferdig Det søte i bunnen av kaken av Alan Bradley som var litt småskuffende og Shiver av Maggie Stiefvater som jeg ble positivt overrasket over. Trodde ikke det var helt min type bok, men likte mye av elementene som var med i konseptet.

Det har vært sol og varmt hele uka i motsetning til resten av ferien. Håper det blir regn snart for det blir for varmt for meg. Har aldri vært og kommer aldri til å bli noen sommermenneske:)

Kos deg på feriestedet du er nå og ha riktig god helg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er nok flere som går på veggen etter 4 uker sammenhengende ferie, søsteren min klarte å lure inn en jobbuke mellom 3 ferieuker :-)

Kom akkurat inn fra verandaen nå, så jeg storkoser meg med sol og sommer for tiden!
Det er greit om det er sol så lenge det ikke er kvelende varme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vurderte sterkt å møte opp på jobb etter bare tre dager, men da har jeg sikkert fått sparken hihi:) så torde ikke å ta sjansen, men det var hardt å være hjemme og ha ferie i fire uker strekk.. Det er lenge, spesielt når man ikke har noe prosjekt på gang. Så gruer meg litt til å bli pensjonist. Hva i all verden skal jeg fylle tiden med da?:) denne uka har det vært fint vær. Oppholds og meget varmt. Jeg er som deg. Jeg tåler ikke altfor mye varme. Syns et sted mellom 10-15 er passe varmt. Sola trenger ikke å overdrive;) så nå får jeg prøve å overleve siste feriedag og komme til live igjen når jeg er tilbake til den grå hverdag igjen på mandag. Det skal bli godt. Er lei av denne følelsen av å "råtne opp".
Kos deg med verandaen så lenge. Det er herlig å sitte ute på verandaen å lese, spesielt på kveldstid. Det har sin sjarm:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tar gjerne imot litt regnvær, er ikke så glad i varmen lenger. John Steinbeck har vært i vinden her inne i det siste, og da øynene mine i dag falt på Til en ukjent Gud i hylla, var valget gjort. Romanen kom ut i 1933 og var en av hans første. Koser meg med Steinbeck. God helg til alle :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er ikke veldig glad i den intese heten lenger jeg heller, men i dag var det veldig deilig. Regn og overskyet frem til klokka 4, da jeg satte meg ut var det deilig sol, men fortsatt litt kjølig vind. Setter nok mer pris på sola nå som jeg ikke har veranda selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så deilig å høre om andre som også er godt forsynt etter den endeløse varmen som har vært. Sitter nå på hytta på fjellet og nyter striregnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På busstur til Oslo – eit stykke å køyre
Så trøyter eg tida med lydbok på øyret
Eg blir med Jules Verne på ei runde rundt jorden
Og deretter Hoem med ferge på fjorden

Vel framme i byen med Norway-Cup laga
Så blir det litt tid mellom fotballkamp-slaga
Med Skyskrapersommer på lur nedi skreppa
Gjeng ventinga betre på Ekebergsletta

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Imponerende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, det er slett ikkje sikkert eg rekk å lese/høyre ferdig alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er mest imponert over at du greier å fremlegge det på rim hver fredag :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oppi forberedelser til barnebursdag skal Zorro ( Allende ) leses ferdig.
Mulig det også blir Pirates of the Caribbean, og død manns kiste,
- som vi har fått dilla på her i huset :)
Ønsker alle ei god helg !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne Dahl