Hei igjen, jeg ber om råd: Min mann og jeg skal på rundreise i Nord-Italia i høst i 2 1/2 uke, og for meg er det umulig å reise uten bok (selv om Nord-Italia er pakket av vakre ting å se.) Vi skal blant annet reise mye med tog, og vi skal reise lett. En feit bok tenkte jeg meg, en paperback og det skal være en pageturner. Har noen forslag?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Den feiteste paperbacken jeg kan tenke meg er Grensetriologien til Cormac McCarthy. Kan ikke se du har lest noe av han. Over tusen sider. 634 gram. Du får "Alle de vakre hesten", "Over grensen" og "Byene på høysletten" i ei bok. Nyt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alene Sammen av Abraham Verghese er ei fet bok på over 770 sider. Litt kjedelig i starten, men tar seg kraftig opp etter hvert!

Til jeg finner deg av John Irving er også ei mursteinsbok som kan varmt anbefalast!

God tur!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Balansekunst av Mistry

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest den selv, men en venninne anbefalte den varmt - og i følge bokdatabasen er det i alle fall 367 sider i den norske utgivelsen: Miraklene i Santo Fico. Den er vel ikke den tyngste murstenen heller, tror jeg - men handlingen foregår i Italia, og jeg tror den er lett nok og underholdende nok til å kunne egne seg som lektyre på reisefot. (Og du har ikke registrert at du har lest den alt...)

Men en mursten (vel, to, om du leser oppfølgeren også) som jeg har lest og kan gi min personlige anbefaling: Amitav Ghosh's Et hav av valmuer. Det skal sies at i alle fall jeg brukte litt tid i starten på å komme inn i handlingen og å holde de ulike hovedpersonene fra hverandre (det er flere parallelle historier i boken, og det tar litt tid før du skjønner hva de har med hverandre å gjøre). Men det var bare startvansker, og jeg ble gradvis mer og mer oppslukt av handlingen. Lærte masse historie av boken (og oppfølgeren A river of smoke - jeg leste bøkene på engelsk, men jeg tror også toeren (i det som skal bli en trilogi) har kommet på norsk) gjorde jeg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Botticellis hemmelighet (617 sider) handlar også for såvidt om ei rundreise i Nord-Italia, men på 1400-talet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med Shantaram av Gregor Roberts, den er på drøye 900 sider og en stor favoritt blant mange. Jeg hadde tenkte å foreslå Stormenes tid også, men den ser jeg at du allerede har lest :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du vil ha ei bok som er tjukk og spennande, kan eg anbefale Kall meg Rosa Parks av Åsa Lantz. Den er på 660 sider, og eg opplevde den som svært lesverdig.
Har skrive ein omtale av boka her inne - du kan kanskje lese den og sjå om det kan vere noko for deg?
Uansett: Ha ein god tur til Italia!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Allahs tårer

spenningsroman

av Rikard Spets

Denne boka fenget meg og den fenger sikkert flere andre også
Så har vi jo trilogien av Britt Karin Larsen om folket på Finnskogen. De 3 første er kommet ut i en paperback og er så absolutt lesbar. Kos deg og God tur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

NinaEgil StangelandAnne Lise JohannessenMangosaft45Bjørg Marit TinholtØystein LHarald KKaren PatriciaLena512SiljeNeda AlaeiLeseaaseTanteMamieMetteElin HuglenBerit REllen E. MartolKathrine HaaheimTorill Elisabeth RevheimIngeborg GsomniferumPiippokattaToveIngunn SBritt ElinRita KathrineIdaMonica CarlsenToneKristin F. JørgensenJulie StensethKarin BergVigdis VoldRufsetufsaTone HStine_JBerit B LieWenche VargasFlettietteJan Erik Olsen