Da er det helg igjen! Har dere funnet fram helgeboken og satt dere godt til rette i godstolen, på favorittplassen i sofaen eller kanskje i solstolen?

Det er meldt om strålende sol og flott sommervær hele helgen så jeg forbereder meg på en varm og klam periode i badstua mi.
Boken jeg holder på med er Den døde i Barentsburg av Monica Kristensen, hennes fjerde krimbok om sysselmannsbetjenten Knut Fjeld. Dette er en rolig krim der fokuset er på selve etterforsknngen og hendelsesforløpet, i tillegg er det gode beskrivelser av personene og omgivelsene.
Det er bare noen sider igjen av Boss eller buddy som jeg begynte på forrig helg, neste bok er derfor Afghanistan -en reise med norske soldater av Anders Nilsen.

God helg bokelskere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 38 svar.

I helga ble boken "Tak for alle minnene" av Cecelia Arnheim lest.
Søt, men veldig usannsynlig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har ikke blitt så mye lesing den siste tiden. Jeg har vært på 2 storbyturer i sommer, så dermed har det blitt lite lesing. Jeg leser Provencekuren for knuste hjerter av Bridget Asher om dagen. Det er vel en bok man kan kalle lett sommerlektyre, Passer greit nå på sommeren, og noe av grunnen til at jeg kjøpte boka, var nok pga. jeg skulle til Paris/Frankrike i sommer. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pga finværet :) fikk jeg ikke lest så som jeg ønsket meg, men jeg har akkurat lest ferdig Sykt bra - resepten på friske sykehus. Boka handler om ledelse i sykehus. Den er godt skrevet selv om den, for meg, byr på en del selvfølgeligheter. Den tar blant annet for seg forskjellen mellom ledelse og administrasjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helga er over, og på grunn av det fine sommerværet, så jeg ikke denne før nå. Men jeg har sittet i skyggen og lest i "Fiskerjenten" av Bjørnson og Kjell Aukrusts "Slipp han inn". Begge bøkene er lest før, men tåles å repeteres. Sistnevnte bok gav meg flere latterkuler, Aukrusten er herlig morsom. Jammen passet han godt i sommervarmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har akkurat fullført C.J. Sansom: Vinter i Madrid. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir en liten oppdatering fra meg, jeg er ferdig med Afghanistan, det var mye bilder og lite tekst så det gikk fort. En helt grei bok, men jeg skulle gjerne hørt flere av historiene til bildene. Døden i Barentsburg ble jeg også ferdig med i natt, den holder samme. Kvåle som de andre. Her var det mord, intriger og gamle hemmeligheter.
Nå har jeg begynt på Defekt av Yesim Bilgic, dette er hennes andre bok om sosiopaten i Sveriges stockholmselite. Jeg leser også Liv og dikt i lag av Olav Vesaas, dikt og prosa av Halldis Moren Vesaas og Tarjei Vesaas, i tillegg er det små kommentarer og historier fra livet deres sammen. En veldig koselig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dracula av Bram Stoker var så spennende, den har jeg allerede lest. Nå leser jeg Syersken fra Madrid. Den har jeg store forventninger til. Har hørt mye fin omtale her på Bokelskere.no

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter ferdig eksamen ble det mye krim på meg. Men så startet jeg på Knut Storbergets "Det er dine øyne jeg ser". Ei flott bok som tar for seg straff og forsoning. Hva er hensikten med straff og hvordan hindre tilbakefall. Anbefales til alle som interesserer seg for hvordan rettssystemet vårt fungerer! Nå blir det litt krim igjen: Jørn Lier Horsts "Jakthundene". I denne boka må etterforskeren Wisting stå til rette for ei etterforsking 17 år tidligere. Jeg har nettopp begynt på boka, men den ser ut til å være like god som de andre bøkene jeg har lest av Horst.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kom hjem fra ferie idag, og jeg har ikke lest noe før nå, så jeg kan vel egentlig kopiere svaret mitt fra forrige helg, bare at jeg faktisk har startet på Harlan Cobens bok En venn av familien. Vet ikke helt hva jeg syns ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Langhelg i London. Avslutta Tiger, Tiger på flyplassen. Starta å lese Jonas Eckel på flyet, og glemte den (som flere bøker før) i lomma på seteryggen. Leser Fiender - en kjærlighetshistorie av Isaac Bashevis Singer på hotellet. God helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har akkurat lest ferdig "Den dagen jeg døde" av Tammy Cohen. Sitter nå og ser etter lesetips, og blar igjennom de uleste bøkene i hylla mi for å velge ut en bok som skal få bli med på utenlandstur i dag. Det ser ut som jeg lander på "Du skal elske lyset" av Margaret Skjelbred.
God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg!

Jeg er i gang med Et liv i isen, Jan Ove Ekebergs utmerkede biografi om polarkokken Adolf H. Lindstrøm (hvem har vel ikke hørt om "Biff á la Lindstrøm"). Den anbefales til alle som har et snev av interesse for polarhistorie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har holdt på å krysse Oslofjorden med Bastøferga to ganger hver kveld denne uka (på jobb), så det går i Arto Paasilinnas Kollektivt selvmord, så får jeg noe tid til å lese i helga blir det i denne... Jobbfri i hvert fall! Men det betyr ikke nødvendigvis fri...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Voldsomme klimatiske forskjeller i Norge denne sommeren. Selv bor jeg i Vestfold, og har det i særklasse varmt for tiden, varmere enn jeg selv er glad i. Delvis av denne grunn blir det lite lesing. Det som måtte bli blir i en bok som er kjent for mange her inne; Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, av Jonas Jonasson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tråden "Boklek" anbefalte Lillevi meg boken Rosens navn av Umberto Eco og den har jeg endelig fått tak i :) Startet på boken ute i solen idag og skal kose meg videre med den i helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helgen leser jeg tidsskiftet Bokvennen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Dracula av Bram Stoker. Kjempefin bok i sommervarmen, masse grøss og gru!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei!

Monica Kristensen ja ... henne skal jeg lese litt senere i høst. Har boka Kullunge på hylla, så den skal jeg lese senere etter å ha lest andre bøker først. Og jeg gleder meg. For jeg liker å lese bøker av forfattere jeg aldri har lest noe av før. Det er alltid spennende.

I hele uka her har det regnet og det blir ikke sol/oppholds før søndag/mandag. Så vi får se. Men uansett vær, bøker kan leses uansett:) Blir ikke furten om jeg må sitte inne eller ute for å lese. Så bøker er kjekt sådan:) De er bærbare:)

Og det er bare en uke igjen av ferien. Jippi! Ikke at jeg lengter å komme meg tilbake til jobb og jeg savner heller ikke noen av dem jeg jobber med, men det skal bli godt med rutinemessige dager igjen. Liker ikke følelsen av å "råtne opp". Men syns jeg har vært flink i disse tre ukene selv om det har vært hardt. Jeg har i alle fall ikke begynt å krafse på veggene ennå:) Så jeg får holde ut en uke til.

Denne helga leser jeg: Brødrene fra Iron House av John Hart som er meget spennende. Jeg er snart ferdig med den. Kommer til å lese den ferdig enten i dag eller i natt. Jeg elsker John Harts skrivestil. Har lest en bok av ham fra før og jeg gleder meg til å lese enda flere. Så hvis dere liker hardbarket krim/thrillere, så gjerne sats på ham.

Og jeg har så vidt begynt på Det søte i bunnen av kaken av Alan Bradley som jeg har vært nysgjerrig på lenge. Og jeg liker den godt så langt. Hovedpersonen er en 11 åring som prøver å løse mystiske drap og andre ting. Hun minner meg en blanding av Nancy Drew og Miss Marple. En herlig blanding. Så gleder meg til fortsettelsen. Og hvis det blir tid til overs, som det sannsynligvis blir ... så skal jeg begynne på Shiver av Maggie Stiefvater. Ungdomsfantasy med ulver i stedet for vampyrer. Jeg syns ulver er fascinerende dyr! Ungdomsfantasy er ikke min favorittsjanger og ikke det jeg leser mest av, men jeg syns det er artig å lese en gang i blandt. For å se hva ungdommer (og voksne da) leser nå for tiden. Og det er bare sunt å drømme seg litt bort også:)

God helg!:)

Haha, skjønner ikke hvorfor innleggene mine alltid blir så lange.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Monica Kristensen er ganske bra, det er ikke noe heseblesende krim, men hun har fått bra kommentarer rundt omkring. Dette er fjerde boken jeg leser og bare det at handlingen er lagt til Svalbard synes jeg er spennende.

Har alltid hatt en fascinasjon for ulver selv, det er faktisk bare noen dager siden jeg bestilte "I ulvens fotspor" av Jim Brandenburg. Tenkte på å gi den i gave til min pappa, men jeg skal nok få kikket i den selv også :-)

Lykke til med den siste uka i ferien!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hørt at Kullunge av Kristensen skal være bra og det blir spennende å lese om Svalbard. Har aldri vært der, men virker osm et spennende miljø. Et lite og kaldt sted. Lurer på hvordan det er å bo der det er vinter nesten hele året.
Hehe, jeg er litt sånn selv når jeg gir bøker i gave til faren min, at jeg snikleser dem selv på forhånd ... En gammel vane. Og vi får håpe at min siste ferieuke går temmelig fort. Syns selv jeg har vært tplmodig, men tålmodigheten begynner snart å renne ut. Fikk jo nok av ferien etter tre dager ... Jaja ... skal ikke klage heller, men har så lett for å dovne bort når hverdagsrutinen forsvinner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Late solrike dager på Sørlandet med Anton Tsjekhovs noveller, boka heter "Huset med arken og andre noveller". Leser også boka "Heirefjæren" av sørlandsdikteren Vilhem Krag. Har Kristoffer Schau's bok "På vegne av venner" på lur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga tilbringer jeg på strandsenga i bulgaria med "sommerdøden" av mons kallentoft. Den virker lovende så langt!
God helg alle sammen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste den tidligere i år. Syntes den var litt småtam:(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okei.. Jeg har lest ca 200 sider foreløpig, så får se hva jeg syns om den da jeg er ferdig. Ikke kjempe spennende så langt, men syns det virker lovende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er spent på hva du syns til slutt:) Syns det er morsomt å sammenligne bøker:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt! Er spennende hvor forskjellige meninger mange har om den samme boka! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ikke sant?:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg skrev om boka etter å ha avsluttet den:
Jeg liker historien godt, og jeg liker hovedpersonen, Malin veldig godt. Plottet derimot vet jeg ikke helt hva jeg syns om.... Syns derimot at historien er såpass bra at boken kunne vært mer spennende enn det den er, selv om den selvfølgelig var veldig spennende på sluttet da de nøstet opp i alle trådene!
Havner på en sterk firer - en svak femmer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager sterkt for sent svar. Jeg er hjemme en tur hos foreldrene mine og da er jeg litt a-sosial på nettet. Men takk for tilbakemeldingen av den boka. Ser ut som vi er ganske enige. Jeg liker også etterforskeren Malin, men syns at plottet var litt småsært og ikke sååå fengende. Tror jeg ga den en firer hvis jeg ikke husker feil. Syntes Malin og familien fenget mer enn selve drapssaken:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Igjen tar varmen og sola meg ut på verandaen. Denne helga leser jeg Politi av Jo Nesbø. Foreløpig lover det godt :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan komme til Trøndelag. Her er det regn og skikkelig høst:) Men ingen fare med meg som er høstmenneske:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så mye lesing blir det vel ikke denne helgen,da musikken står i fokus,Slottsfjellfestivalen er denne helgen,så da blir det mere musikk,enn bøker:-),men biblioteket har stand der,så kanskje jeg drar innom for tips...God Helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres fantastisk ut, dere var heldige med været og. Samboeren jobbet der i helgen så han kom akkurat hjem for noen timer siden, hørtes ut som alt gikk som det skulle :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi koste oss masse,hadde det kjempegøy,masse bra musikk:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke vi er så heldige med været her opp i nord i helgen, så lesingen må foregå innendørs.
Akkurat nå har jeg sendt samboeren på trening, slik at jeg får en drøy time med lesing før fredagstacoen. Jeg leser fortsatt Rødstrupe av Jo Nesbø. Boken har foreløpig ikke klart å fenge meg like mye som de tidligere bøkene jeg har lest av Nesbø, men den begynner å ta seg opp litt nå.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne strålende sommerhelgen har jeg tenkt å bruke på å høre ferdig 1Q84 Bok 3, noe som nesten føles litt vemodig. Har alltid likt Murakami, særlig de første bøkene hans, og med denne trilogien synes jeg absolutt han nærmer seg gamle høyder.
Har også så vidt kommet i gang med Brás Cubas' posthume memoarer av Machado de Assis, som jeg ble nysgjerrig på etter å ha lest om den her på Bokelskere, og Patti Smiths Sanka Ull / Woolgathering.

Godt helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I ein vestlandssumar med regn og blest
Kan ein vestlandsdiktar helst passe best
Med ei fåfengt von om at varmen snart kjem
Blir det Fyr og Flamme med Fløgstad sin penn

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Holder på med "Come tell me how you live", Agatha Christies muntre beskrivelse av livet som arkeologledsager i midt-østen på 30-tallet, har begynt på del tre i Vidar Sundstøls Minnesota-trilogi, "Ravnene", er et stykke inn i "Various pets alive and dead" som ikke helt har levd opp til omslagsomtalen ennå. Dessuten leser jeg om Maria Stuart i Richard Herrmanns dronningtrilogi, jeg leser Aftenposten, Dagbladet, og surrer rundt på nett. Ord overalt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol