De gode bøkene som varer lenge, så man blir veldig ferdig med de som man leser om. Blant annet som disse bøkene: "Shantaram" og "Balansekunst". Hvilke andre bøker er tjukke og varer lenge? Uansett sjangre! Jo mer tekst, jo mer gøy lesing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Ringenes Herre og de andre bøkene av Tolkien varer veeeeeldig lenge!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gåten Jason Bourne
Alle bøkene til Lars Kepler!
Dragning mot død
Gone
Lesesirkelen
Trilogien til Stieg Larsson :)

Spørs hvor mange sider du legger i "Tjukk" ;)
Ellers så er det jo å anbefale og finne seg en serie man liker, slik at det er mange bøker med samme hoved person(er) å glede seg over!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Alene sammen" av Abraham Verghese var vel en relativt tjukk bok og en bok som jeg ønsket skulle vare lenge, men som jeg ble altfor fort ferdig med. Samtidig er det en bok jeg aldri blir ferdig med. Nikoste meg med den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Harry Potter varer vel lenge og er veldig spennende :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, både Shantaram og Balansekunst var tjukke, men jeg følte virkelig ikke at jeg var ferdig med dem. Jeg ville at de skulle vare lengre, for de var så utrolig bra.

Pillars of the Earth og World without End er utrolig gode baker og har noen sider også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fatimas hånd av Ildefonso Falcones. 936 s. - anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra tykkelse på de fleste av de 7 bøkene i Game of Thrones serien. Ellers har du jo Potter og Ringenes Herre. Jeg har ikke erfaring med så mange tykke bøker, men leser for tiden Dresden Files, tror det er 13 bøker i serien så langt. Bøkene er ikke så tykke, men det er mange sider til sammen i serien :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjempenes fall og Vinter over verden av Ken Follett er bøker som er tjukke og vanskelig å legge fra seg:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kate Morton: Den glemte hagen.Nesten 600 sider. En perle av en bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av de jeg har lest er som nevnt Shantaram lang, Historikeren var vel og på en del sider, som noen nevner under, og Ringenes Herre bøkene.
Ellers er Stormenes tid I og Stormenes tid II lang. Egentlig en bok, som er fordelt på to bøker. Tilsammen er de på over 1000 sider, men veldig bra bok/bøker.
Har noen flere bøker som er ganske tykke, men disse har jeg ikke lest enda, så de kan jeg ikke uttale meg om er bra eller dårlige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"A suitable boy" (En passende ung mann) av Vikram Seth. Veldig fin bok, syntes jeg den gang jeg leste den - den kom ut i 1993, men jeg leste selvsagt paperbackutgaven :)
Husker at den var omtalt som den lengste romanen som var gitt ut på engelsk, så jeg googlet det nå for å finne ut om det stemte. Sitat fra Wikipedia:

At 1349 pages (1488 pages softcover) and 591,552 words, the book is one of the longest novels ever published in a single volume in the English language.

Siden den kom ut for 20 år siden har alle forfattere gått over fra skrivemaskin til pc, og bøkene er vel blitt tjukkere og lengre av den grunn....

Men jeg vil gjerne anbefale denne fantastisk fine boka som handler om det som hendte etter delingen av India i 1948. Da India fikk selvstyre, ble Pakistan skilt ut som egen stat, og det var en stor forflytning av hinduer til det nye India og muslimer til Pakistan. Boka følger fire familier i en omveltningstid, og Seth er en av mine yndlngsforfattere...han har et nydelig språk, og 1400 sider føles slett ikke for mye!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke å forglemme På sporet av den tapte tid av Marcel Proust, som er på hele tolv bind!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsom oppgave!

Ok. Tjukkness er relativt. Bøker som var generøst smellfeite i 1950 har helt gjennomsnittlig omfang i 2013. Stikk motsatt av skuespillere. Mens sjokoladeplatetrenden igjen går motsatt av skuespillerutviklingen. Småsjokolade nå er lik lørdagskos for en arbeiderfamilie på åtte i '55. For ikke å snakke om situasjonsbetingelse. Slank på jobben, men likevel bælbrei på stranda. Der man på en varm dag,uansett subjektiv eller objektiv tjukkness, kan oppleve alvorlige problemer hvis man har pakket en 2013-sjokoladeplate i badehåndkleet. Hvor var jeg.

Jo. Her er noen bøker jeg elsket for sin opplevde tjukkness der og da, uansett virkelig sidetall:

Falkberget: "Nattens brød" (joda, jeg VET det er fire bind. Men egentlig er det én historie :-)
Carsten Jensen: "Vi, de druknede"
Sture Wikman: "Treskjæreren" (svensk historisk roman fra 1060-tallet)
Bram Stoker: "Dracula"
James Clavell: "Shogun" (Japan, 1600-tallet)
Herman Wouk: "The Winds of War", "War and Remembrance" (TO tjukke romaner, én historie)
Connie Willis: "Blackout", "All Clear" (To tjukke bøker, egentlig én roman (som forleggeren ikke våget utgi i ett bind antar jeg...) Fantastisk historie om tidsreisende historikere fra nær framtid som reiser tilbake til London under Blitzen - og ikke klarer komme derfra. Stikk motsatt hva man kanskje skulle tro er det en realistisk og rørende skildring av England og engelskmenn i denne perioden.)
Stephen King: "The Stand". Complete and uncut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal snart lese "Nostradamus testamente " av Tom Egeland.
Ser den er på nesten 600 sider.
"Halvbroren" av Saabye Christensen er omtrent like lang som "Shantaram" tror jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Historikeren" er også på 900 sider

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ringenes Herre, Dune er de jeg kommer på i farta :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har alltid vært veldig glad i Larry McMurtry's "Lonesome Dove". Fantastisk western med en dyp og god historie. Anbefales sterkt, også for de som tror de ikke liker sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar h