Jeg er skremmende god på å finne (gode) unnskyldninger til hvorfor å kjøpe enda flere bøker. Stortsett bare unnskyldninger for meg selv, til tross for at jeg har mange som står å venter.
Regner med at dette er noe de fleste her kjenner seg igjen i, og jeg er derfor nysgjerrig på hva slags unnskyldninger dere bruker overfor dere selv (og andre) for hvorfor du bare kjøpe den boken selv om du har mange på vent hjemme?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 32 svar.

"Pappaaaa...! Jeg lover å være snill heretter!"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den unnskyldningen jeg bruker mest er: "Jeg hadde kjøpt den uansett. Jeg kan like gjerne kjøpe den nå som den er på salg."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trenger ingen unnskyldninger for å hente inn nye bøker. . Det eneste jeg må passe på er at det er plass i bokhyllene til de nye bøkene. Derfor er jeg aktiv m.h.t. å kvitte meg med bøker jeg ikke lenger trenger/ønsker å ha. Overflødige bøker blir gitt bort til venner eller til bruktbokhandlere. Nye bøker blir for det meste anskaffet via brukthandlere, eller lånt på biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg trenger ingen unnskyldning, jeg bare må ha den... :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe...det spørsmålet får jeg stadig vekk av mannen min. Han kan ikke begripe hvorfor jeg stadig må kjøpe nye bøker når jeg ikke engang har lest halvparten av de jeg allerede eier. Jeg har da prøvd å forklare det slik....; Sammenlign bøker med middag...du våkner om morgenen og lurer på "hva skal jeg ha til middag i dag?"...du kikker i matskapet/kjøleskapet og der finner du både supper, gryter, spaghetti osv osv....men nei, du har heller lyst på salat...sååå du drar på butikken og kjøper det du har lyst på der og da, og kanskje ser du til og med et spesialtilbud på laks så du kjøper med det også...men innen du kommer hjem har "lysten" kanskje skiftet retning og du vil heller ha den suppen som står lengst bak i skapet...så da havner det nyinnkjøpte i hyllen og blir stående der til du får lyst på det igjen. Man spiser det man har lyst på og man leser det man har lyst på. Man kan jo ikke styre lysten ;)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg trenger ingen unnskyldninger for å kjøpe bøker, heller det enn å kjøpe klær som blir hengende i klesskapet med prislappen på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok som koster f.eks 150,-. Da sier jeg til pappa: "den boka koster 200,-" hos _. Og hvis jeg er heldig får jeg den :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har like mange unnskyldninger for å kjøpe bøker, som jeg har for å ta en skål. Alt fra "oj så pent omslag" til "jeg overlevde tannlegen og fortjener noe fint".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg får mange bøker til jul og bursdag fordi jeg ønsker meg det, men generelt i hverdagen kjøper jeg ikke bøker med mindre de ikke er å finne på bibliotek eller i venners bokhyller. Jeg har en sterk aversjon mot å kvitte meg med bøker, og det betyr at jeg må begrense innkjøpene. Dette har ikke noe med penger å gjøre, så det å kjøpe på salg hjelper ikke. Det er rett og slett det å forbruke en vare som jeg kan ha tilgang til på annet vis, som jeg ikke liker. Kjøpslysten jeg har på bøker får jeg ivaretatt ved å kjøpe bøker i gave til andre som leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eneste unnskyldning for IKKE å kjøpe flere bøker må være at jeg har glemt lommeboka hjemme. Ventehaugene hjemme spiller ingen rolle, det er altfor mange som venter der ute, og de må jeg bare ha!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hehehe, herlig!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trenger man noen unnskyldning for å kjøpe bøker?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg trenger ikke en eneste unnskyldning. Er det fullt i bokhylla, kvitter jeg meg med bøker jeg ikke trenger lenger. Eller anskaffer en ny bokhylle :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje er unnskyldninger en form for "snikskryt". :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Syns egentlig det da det hoper seg opp med uleste bøker, og jeg likevel bare ha den og den og den og.... Da lager jeg meg en masse unnskyldninger i hodet, tiltross for at det er veldig sjelden jeg får noen spørsmål om innkjøpene mine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver Grethe. I dag var unnskyldningen at det var penger å spare når Ark hadde salg med 50% på nesten alle bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det synes jeg låter som en god grunn - ikke en unnskyldning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det betyr bare at du ikke har dårlig samvittighet, det, Marit. Å holde unnskyldningen fra forklaringen er noe jeg forsøker å få guttungen min til å forstå (!!), men å kalle en god grunn til å kjøpe bøker for unnskyldning, er nok helst en psykologisk teknikk for å rope høyere enn samvittigheten...

Har man råd til det har man ingen grunn til dårlig samvittighet, med mindre ens bedre halvdel må tas hensyn til, kanskje? Har jo fått høre "hmm, den boka var tjukk, den egner seg til kommodebein..."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her! Hehe...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Åh, denne har jeg hatt lyst på kjempelenge!", eller "jeg kommer ikke til å finne den til like bra pris noen andre steder"(drit i at det er noe som heter bibliotek!) Mannen ler av meg, og lar meg bare holde på da, så egentlig trenger jeg ikke unnskylde kjøpene så veldig. :) Kan vel nevne jeg har en stabel ventende, pluss at jeg er flittig bruker av biblioteket, så jeg trenger vel egentlig ikke kjøpe flere bøker...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har mange bøker på ventelisten, på nattbordet, under nattbordet, i sofakroken osv. Uleste, halvleste og noen ferdigleste som jeg ikke har klart å legge helt bort ennå.

Tidligere hadde jeg et veldig behov for å eie mange bøker, men etter noen flytterunder og pga økonomi, har jeg blitt mere kritisk før jeg kjøper nytt. Jeg kjøper nå veldig sjeldent nye bøker dersom jeg ikke allerede har lånt den på biblioteket eller andre plasser først, og bestemt meg for at den vil jeg virkelig ha. Dette gjelder også til en viss grad boksalg som Mammutsalg osv. (Bruktbøker kan jeg gjerne handle mere "på impuls". Har en bruktbokhandel i nærheten som gir 50 % rabatt dersom en leverer inn gamle bøker).

Men jeg har en ønskeliste på bøker og forfattere (både i hodet og her på bokelskere) og bruker Bokfunn.no ganske aktivt, for å sjekke når/om de er salg. Og da handler jeg med (ganske) god samvittighet, og tenker at jeg jo faktisk får dem ganske billig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hadde ikke hørt om bokfunn.no før jeg så innlegget ditt. Var innom og tok en liten titt nå, virkelig en smart side. Takk for tipset! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig å kunne tipse om slike ting :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er kjempe kjekk!! Jeg bruker den siden mye :) Hvis du er ute etter flere bøker samtidig kan du lagre søkene dine også. Da finner siden ut hvilke nettbutikk som samlet selger bøkene billigst, både med og uten porto!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kan være greit å ha litt utvalg å velge mellom til senere. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden jeg er prisbevisst (gjerrig) er nok min mest brukte unnskyldning at jeg ikke kan ta sjansen på å gå glipp av boken når den er så billig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja, gjett om salg er en argumentasjon, da... Sier jo at jeg sjelden kjøper bøker til fullpris, så jeg ga meg sjøl bakoversveis siste tur jeg handlet noe, da kom jeg hjem med to fullprisbøker... Men statistisk er det bare 1 ut av 20 (eller færre) jeg betaler fullpris på, jeg fører nemlig lister i ei notatbok for å minne meg sjøl på når jeg sist handlet bøker... I fjor kjøpte jeg over 100 bøker, dvs fler enn jeg leste, og i år burde jeg stoppe nå hvis jeg har tenkt å begrense meg til 100 kjøpte bøker...! Tok med meg en hel stor pappeske hjem fra ferie, etter å ha vært med min stemor på bruktbutikk, bl.a...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med Wolfcat. Og jeg kan ikke forestille meg at jeg noen gang kan få for mange bøker :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noe jeg synes er underlig her på bokelskere.no er at selv om man har nesten 2400 bøker registrert her, så har man bare mellom 50 og 70 felles bøker med de andre som har like stor samling eller kanskje mer enn dobbelt så mange bøker som meg. Jeg kjøper bøker når det er posesalg i antikvariater, loppemarked osv. Kjøpte flere poser med norske historiske verk og kunstbøker utgitt i første halvdelen av 1900 tallet da Deichmanske hovedbibliotek hadde opprydding og stort boksalg (loppemarked) våren 2013. De skal flytte til et nybygd bibliotek i Bjørvika på sjøsiden av Oslo Sentralstasjon, som nærmeste nabo til Operahuset og det nye Edvard Munchs museum (Lambda) i slutten av 2016 eller tidlig 2017. "Foreløpig opererer biblioteket med at 500.000 av totalt 800.000 bøker skal bli med til Bjørvika. Tallet omfatter både bøker og tidsskrifter, CD-er og DVD-er. Det betyr at rundt 300 000 ikke blir med." og "- Hva skjer med alle bøkene dere skal bli kvitt? - Det som er brukbart og som vi har overflod av, har vi solgt på loppemarked. Vi hadde loppemarked i vår." Kilde: http://www.aftenposten.no/kultur/Deichman-ma-kvitte-seg-med-300000-boker_-CD-er-og-DVD-er-7231527.html#.UhCQC5KpUZk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes ikke det er så rar at man ikke nødvendigvis har mange felles bøker selv om man har mange bøker. Det beror vel rett og slett på at smaken og interessen er forskjellig.

Selv har jeg bestandig brukt mye av pengene mine på bøker, og slik bygd opp samlingen sakte, men sikkert. Handler i fysiske bokhandler og nettbokhandler i både inn- og utland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, hvordan skal det kunne skje?? hehe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jammen, for å lese dem, da vel!!! ;)

Spiller ingen rolle om de ligger 2 timer på vent, 2 uker, 2 år... Tenk om det plutselig kommer dårligere tider og jeg ikke har NOENTING å lese på da...!!

Dessuten er det den eneste formen for shopping jeg gladelig gjør... Bokhandel er ca eneste stedet man kan komme i snakk med vilt fremmede - andre kunder, altså... Hvorfor skulle jeg la være?? Hehe...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAlice NordliJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mge