En bok som tar for seg den kvinnelige humanitære innsattsen på Østfronten.Jeg syntes det var en meget god skildring av frontsøstrenes harde skjebne under og etter den andre verdenskrig. Spesielt hvordan Norges Røde Kors behandlet dem.
Dette er en av de skjeldene bøkerne som jeg har lest om Sigøynernes skjebne under andre verdenskrig. En bok som det er verdt å lese. Anbefales !
Denne boken er et oppgjør med norsk selvgodhet. Jeg ble rystet når jeg leste den.
En bok som har gjort et sterkt inntrykk på meg. En grusom beretning om Holocaust.
En bok alle burde lese.Den har gjort et sterkt inntrykk på meg. Var i Desember 2009 i Auschwits og Birkenau. Husker at jeg gråt og leste.
En god bok. En bok som kaller til forsoning og ikke hat.
Spennende bok.
Boken var veldig tunglest, men for en bok. Jeg sitter igjen med et svært godt inntrykk. Jeg må si dette er en av de bøkerne som jeg kommer til å huske lenge. De grusomme beskrivelsene om jødenes skjebne er sterke.
Det håper jeg også. Jeg gråt og måtte legge boken fra meg flere ganger. Dette må ALDRI få skje igjen.
En veldig sterk bok om en ung gutt på Østfronten.
Jeg skriver bittelittegranne på http://www.stigovevoll.no. Blir mest når ånden kommer over meg...
En meget godt skrevet bok som fikk meg til å reflektere og ga meg nye perspektiver på både livet og døden.
Mars ble en rekordmåned for fine leseopplevelser, men jeg må vel likevel trekke frem Knut Hamsuns "Markens grøde" og Axel Jensens "Ikaros" som de mest fremtredende :)
Jeg var, som de fleste, medlem av Bokklubbens Barn, og jeg husker meget godt "Bestevenn og bestefar". Den handlet om en skolegutt som skulle ta med seg et eller annet interessant til skolen for å snakke om det. Klassekameratene tok med seg blant annet kjæledyr og hobbyer, mens denne gutten tok med seg sin egen bestefar - som satte seg ned foran klassen og fortalte dem historier om gamle dager. Den boken likte jeg utrolig godt!
Jeg har en notatbok hvor jeg med fyllepenn og sirlig løkkeskrift noterer gode sitater og andre utdrag fra hver skjønnlitterære bok jeg leser, samt at jeg skriver et ørlige sammendrag i stikkordsform for meg selv. Foran i notatboken har jeg en liten innholdsfortegnelse. På denne måten holder jeg styr på handling og hovedpersoner, noe som ellers kan bli rotete med et tempo på et par bøker i uken. Sært - men nyttig ;)
De fleste av mine venner og kollegaer har fått med seg at jeg skal lese de "viktigste" verkene i den norske litteraturhistorien i tiden frem til nyttår. Med et tempo på et par bøker i uken, skal det holde hardt. Men da blir det jaffal "De 100 viktigste" ;) Finnes det for øvrig en slik liste, eller må jeg ta det på slump og nysgjerrighet?
Mitt siste kjøp til meg selv var Sigurd Hoels "Syndere i sommersol". Imidlertid kjøpte jeg Sigrid Undsets "Jenny" i gave til en jente i dag :)
Og han har en aldeles utmerket økonomi. Som gammel sosialist kan jeg betro Dem at økonomien, den skal De ikke forakte. - Og i dette tilfelle hvor en slik ypperlig økonomi opptrer som del av et like ypperlig og radikalt sinnelag, da kan man få glede av forbindelsen. Hvor hadde sosialismen stått idag, hvis vi ikke hadde hatt familieformuer å falle tilbake på alle sammen?
Svært hvor slike små barn døde! Dikteren hadde han også kjent. Litt. Han var født efter Werner, og død lenge før ham. Ja, ja - diktere og små barn, de dør.
Man kan godt ha levet et fullt og helt menneskeliv, selv om man dør ganske ung.