Jeg for min del har ingen planer om å legge vekk krimbøkene selv om påska er forbi. Egentlig veldig greit å lese krim på våren/sommeren også, med tanke på lange lyse kvelder..:)

Har planer om å få lest ”Stormfulle høyder” av Emily Brontë og ”Siderhusreglene” av John Irving. ”Krystallslottet” av Jeanette Walls står også høyt oppe på lista. Ellers så blir det nok litt krim av bl.a Arnaldur Indridason.

Hva planlegger dere å lese fremover?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 30 svar.

Tenker jeg skal lese årets Hugo Award-nominerte romaner, i alle fall - deriblant et par mursteiner av Connie Willis, som jeg har fått veldig sansen for! I tillegg kommer China Miévilles "Embassytown" om en ukes tid, og selvsagt George R. R. Martins "Dance with dragons" i juli.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil veldig gjerne lese "Barnepiken", "Hotellet på hjørnet av Bitter og søt" eller "Miraklene i Santo fico". "Miraklene i Santo Fico" leser jeg egentlig nå, men jeg føler at det er en skikkelig sommerbok, og har lyst til å på en måte "spare" på boka til stranda. Prøver å lese så mye som mulig av "Opp i flammer" av Suzanne Collins for å liksom ha den og lese på istedet for.
Hihi:O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De fleste av mine venner og kollegaer har fått med seg at jeg skal lese de "viktigste" verkene i den norske litteraturhistorien i tiden frem til nyttår. Med et tempo på et par bøker i uken, skal det holde hardt. Men da blir det jaffal "De 100 viktigste" ;) Finnes det for øvrig en slik liste, eller må jeg ta det på slump og nysgjerrighet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan får du klemt inn så mye lesing i hverdagen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har jo du en plan og litt tidsfordriv fremover:) om det finnes en liste vet jeg ikke. Men du kan jo plukke ut de som DU syns er de viktigste.

Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På planen står "Din nestes hus" av Jette Kaarsbøl, "Sommeren uten menn" av Siri Hustvedt og selvfølgelig neste Harry Hole-bok, som kommer 9. juni (hurra, hurra!!!). Og så må jeg ikke glemme Helene Uris "Kjærringer" Det er vel det jeg har planlagt så langt, men kjenner jeg meg rett så blir listen lengre enn sommeren :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg skal, som mange andre her inne, lese Don Quiote.

Elles har eg eit prosjekt der eg skal lese 52 noveller i år, og her heng eg litt etter. Så nå har eg akkurat kjøpt ei rekke novellesamlingar på capris.

Eg har også ambisjonar om å lese meir internasjonal samtidslitteratur (eg les veldig mykje skandinavisk og lite anna) i løpet av våren. Men der er ikkje planane heilt konkretiserte ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har akkurat avsluttet en irriterende lydbokutgave av Stormfulle høyder. Det er nesten så jeg burde lese den for egen maskin for å få det rette inntrykket. Anbefaler forøvrig Siderhusreglene. Sikkert 20 år siden jeg leste den, men husker at den gjorde et sterkt inntrykk. Den ligger på plass nr fire på min rangering av John Irvings romaner, etter En bønn for Owen Meany, Hotel New Hampshire og Garps bok.

Jeg skal jo også lese Don Quijote. I tillegg har jeg planer om å lese Om den hundreåringen som klatret ut av et vindu.. som kommer i posten når som helst. Ellers har jeg en del lydbøker som ligger på "skal lese"- listen min sammen med annet jeg har planer om å lese, blant annet en beryktet Middag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har såvidt begynt på Stormfulle høyder, liker den så langt.. Ja, få tak i boka og les. Noterer meg de andre Irvingene du nevner, takk for tips! Lykke til med DQ, og forhåpentligvis god middag!!:):)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har foreløbig bare lest denne på engelsk og sett 2 filminnspillinger, men har den norske oversettelsen også stående på vent i hylla og jeg gleder meg veldig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med Ibsen sine skuespill og har kommet halvveis i dette leseprosjektet. Så her skal jeg fortsette å lese til jeg har lest alle skuespillene og da kommer jeg til å trenge både våren og sommeren.

Holder også på med trilogien om Alberte av Cora Sandel. Er ferdig med første boken "Alberte og Jakob" og skal bruke mai og juni til å lese de to siste.

Har såvidt begynt å lese Don Quijote og den skal leses fremover sammen med Ibsen og Sandel.

Planen er også å lese en novellesamling i denne perioden. Har fått mange gode tips om noveller, men har ikke bestemt meg for noen bok ennå.

Så jeg er veldig fornøyd med leseplanen min fremover. Vet at jeg har masse fantastisk lesing å se frem til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vanskelig å si egentlig. Men har på følelsen av at det blir en del Nicholas Sparks fremover, ettersom jeg har så mange bøker av han. Ellers så blir det helt tilfeldig valgt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde planer om å lese masse i påsken... noe jeg ikke har gjort. Jeg har faktisk ikke åpnet ei bok engang. Nesten litt flaut. Men jeg har fremdeles ambisjoner om å lese de bøkene jeg har liggende. Lord of the underworld serien, Harry Potter på engelsk (har lest de tre første) og noen jeg kjøpte på mammutsalget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg skal først og fremst lese ferdig Fatimas hånd som eg har hatt ein lang pause frå, deretter flest mogeleg av "skal lese-bøkene". Men kjenner eg meg rett, kjem det nok fleire nye bokfreistingar innimellom. Har ein stor svakhet for slike freistingar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner meg igjen i svaret ditt. Jeg klarer heller ikke å motstå bok-fristelser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får se hva jeg finner på biblioteket tenker jeg. Jeg har mange bøker på ønskelista mi, så jeg finner nok noen. Og ellers er jeg her inne å ser litt på andres favorittbøker og får nye tips på hva en bør få med seg. Det er så mange bøker, og så liten tid...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, på bokelskere.no får en mange, mange boktips!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Feelgood bøker. Gjerne sammen med et glass hvitvin, under et epletre , i en kurvstol. Hadde jeg bodd i nærheten av sjøen , ville jeg gjerne hatt litt bølgeskvulp som bakrunnsmusikk også . Der er jeg nå, men om noen uker er det vel tilbake til krim og spenning .

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Herlig, herlig boksommer til deg!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I mai skal jeg begynne på Innhaugfolket av Anne Karin Elstad. Litt fordi det er snart 7 år siden sist, og litt fordi innledningen gjør at den passer ganske bra å ta fram i mai...

Året 1809. Gjertrud, matmora på Innhaug, sitter på burstrappa og lar syn og tanker fare. Maikvelden ligger skimrende og røykblå over fjellbygda. Gardene luter tjærebrune og solsvidde i slake lier ned mot elva som snor seg gjennom dalbotnen. Kveldshimmelen har ennå en svak rødtone over fjellheimen i vest. Det har vært en velsigna god vår.

Den andre mursteinen jeg skal lese nå i vår/sommer er Don Quijote. Jeg skal være med på samlesningsprosjektet her inne, og gleder meg masse!

Ellers har jeg ikke planlagt noe spesielt, tar det litt som det kommer. Det blir nok noen serier, litt krim, litt fantasy og noen romaner. Og ja, en god del pensum siden jeg har 3 eksamener i mai. Hu, hvordan kunne jeg egentlig glemme det....

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvordan du kunne glemme de 3 eksamenene? Jeg tror du lider av selektiv hukommelse, det er en vanlig diagnose blant studenter:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehehe! Det tror jeg også! :D Selektiv hukommelse og prokrastinering...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, Folket på Innhaug!! Sååå lenge siden jeg har lest de bøkene. Får nesten frysninger! DET er virkelig fine bøker! Lykke til med DQ og eksamen!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg synes virkelig det var på tide nå her også, hehe. Dessuten var jeg 17/18 sist jeg leste dem, så jeg får sikkert en litt mer "voksen" og dypere leseopplevelse denne gangen (har vel utviklet meg litt som leser i løpet av de årene som har gått også). Men jeg synes jo det var kjempefine bøker den gang da også, det gjør jo bare at jeg gleder meg litt ekstra nå. Tusen takk skal du ha! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er dårlig på å planlegge hva jeg skal lese når, så jeg velger nok bøker som det passer seg der og da. Men jeg har bestemt at jeg vil lese i alle fall litt krim snart, er ikke så glad i det til vanlig, men jeg har fått noen tips om bøker som kan passe meg og min smak så da tenkte jeg å gi det en sjanse.

Ellers har jeg blitt litt opphengt i de russiske klassikerne for tiden, så det kan godt hende det blir mer av det fremover også, jeg har flere liggende og mange på ønskelisten.

Og det er jo ikke som at jeg mangler uleste bøker, så det dukker vel opp noe jeg vil lese i andre kategorier også. Det største problemet er jo å velge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Like greit å ta det som det kommer:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal fortsette å lese Ibsens skuespill sammen med bokelskere her. Har begynt på Don Quijote som jeg også skal lese sammen med andre her på bokelskere.
Har vært så heldig og fått tak i mange bøker av den franske novellemester Guy de Maupassant, det blir nok noen av de bøkene utover + diversse andre forfattere bl.a. noen russiske.
Er ikke så veldig strukturert ang hvilke bøker jeg skal lese, tak noen på sparket også.
Det blir nok en fin tid framover med mye godt lesestoff når jeg er både her og der. Drar snart til Frankrike og blir der ei ukes tid og da tar nok med meg ei Maupassantbok tenker jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til med DQ! Ser dere er en god gjeng som skal lese den sammen. God tur til Frankrike!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke laget noen liste akkurat, men det dukka jo opp mang uleste fra hyllene mens jeg drev og la inn bøkene mine her - og noen jeg skal lese på nytt. Og ganske sikkert dukker det opp fristelser i bokavdelingen på jobben.... Med andre ord nok å ta av - etter innfallsmetoden regner jeg med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan glede deg til Stormfulle høyder! Sjølv går eg vidare med å repetere Ibsen (gjennom "Henrik Ibsens skrifter"), Don Quijote, Platons "Samlede verker", skjønnlitteratur frå Spania og Peru (Mario Vargas Llkosa) og nordamerikansk historie. Og så håper eg å få lese meir Shakespeare - kanskje ikkje ta att dei som driv på for fullt her i Bokelskere, men kanskje ta eit og anna skodespel av dei som eg ikkje har lese tidlegare.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen