Jeg noterer ned alle mine fineste, flotteste og stolteste opplevelser hver måned, også bokopplevelser :)

I mars ble disse de beste tingene:

  • Lest Peer Gynt og Brand.
  • Sett teaterstykket John Gabriel Borkman av Ibsen.
  • Fra å aldri ha lest novellebøker så har jeg kjøpt meg 3 stykker. Har lest en og holder på med min andre.
  • Kjøpt i bruktbutikk "Haiene av Jens Bjørneboe" for 5 kroner.
  • Vinne bokpremie. Det ble forøvrig min første lydbok så det skal bli spennende.

Ikke rart at dette har vært en flott måned :)

Hva er dine beste bokopplevelser for mars?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 82 svar.

Mars ble en rekordmåned for fine leseopplevelser, men jeg må vel likevel trekke frem Knut Hamsuns "Markens grøde" og Axel Jensens "Ikaros" som de mest fremtredende :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er jo mars over og vel så det, men denne tråden var fin! Jeg starter lignende for april, for oss som har lyst til å fortsette med dette :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
  • Det må bli Anna Karenina av Lev Tolstoj. Et praktverk!
  • Dertil har jeg vært tilstede ved to foredrag ved Senter for afrikansk kulturformidling, CAK, om maurerne i Andalucía. Se her.
    Sammen med bøkene Andalucía - en reise i sol og skygge (Henry Notaker) og Fatimas hånd (Ildefonso Falcones) har dette gitt meg ny innsikt i Spanias historie. Interessant og lærerikt!
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Afrikansk kulturformidling hørtes utrolig spennende ut :) Flotte litteraturopplevelser du har hatt i mars :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, absolutt! Oppdaget CAK ved en tilfeldighet. Dette er noe jeg vil følge opp - virkelig givende!
Jeg ser at du bor i Telemark. Hvis du er i Oslo eller omegn ved en passende anledning, anbefaler jeg deg et besøk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hender titt og ofte at jeg er i hovedstaden så jeg skal notere meg dette kultursenteret :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør du lurt i :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til dere begge, Lillevi og Hedvig: har dere sett forhåndsreklamen på nrk om programserien Det ukjende Afrika - den er laget av BBC, og begynner lørdag 30.april kl. 20.00 på nrk2. Programmene ser på de før-koloniale kulturene i Afrika - fantastisk kunst og spennende historie. Programlederen er kunsthistoriker OG kulturhistoriker. Jeg for min del gleder meg STORT til den serien, lørdag blir hjemmekveld for meg!!! :-D

P.S. Her fant jeg jammen BBCs hjemmesider for serien: The Lost Kingdoms of Africa - hilsen tv-slaven.......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, oi, jeg er på hytta - uten tv :-(
Tusen takk i alle fall for at du sa fra, la oss håpe de sender det i reprise.
(Kanskje jeg må gjøre alvor av å kjøpe en "boks" for å få tilbake tv-signalene?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De sender det sikkert i reprise - den er visst så bra, den serien (da jeg googlet og fant bbc-nettsiden, fant jeg også bloggen Ghana Rising med lovtaler om serien OG programlederen...

Njei - reprisen går allerede søndag 1. mai, kl. 16.00; nrk har visst ikke satt opp sendeplanen med tanke på kulturinteresserte som er bortreist en helg... hele sendeplanen for "Afrikas ukjende historie". Men det er von i hengande snøre - det kan jo være nrk har rettigheter til å vise programmet på nett-tv en kort periode etter sending.... Og så blir det jo tre programmer til du kan prøve på, vet du!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grrrr. Hvorfor skal alltid de beste progammene ....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, du kan så si. Men sjekk nett-tv etter helgen - skal krysse fingrene for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Nord for det øde hav" av Liv Balstad. Hun var den første sysselmanns-frua på Svalbard etter 2. verdenskrig, litt av et liv! En utrolig fascinerende bok - tror det var 5. gangen jeg leste den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min fineste litteratur opplevelse i mars må bli "Krystallslottet" av Jeanette Walls! :) En utrolig flott bok som gjorde et sterkt inntrykk på meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er det riktignok blitt april, men jeg har kun én ting å si om Krystallslottet: LES DEN!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset! Denne har jeg ikke hørt om. Ble nysgjerrig på denne, har satt den på "skal leses"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har du noe å glede deg til ;-). Tok den på må-få ut av "skal-lese-hyllen" i ettermiddag, og nå er jeg litt tom bare fordi boken er ferdiglest. Den var umulig å legge fra seg - men nå har den havnet i dokumentarhyllen min her på bokelskere...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er Krystallslottet lest. Har ikke ord...en beskrivelse av en oppvekst som for meg er helt uvirkelig. Denne boka likte jeg kjempegodt. Fra perm til perm på no time!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei Ingunn! Så bra at du fikk den samme leseopplevelsen som jeg forespeilet deg! Jeg satt også igjen med den uvirkelighetsfølelsen -og en enorm beundring for hva hun og søsknene klarte å gjøre ut av sine liv til tross for det taperutgangspunktet foreldrene ga dem. Det mest bemerkelsesverdige for meg var at hun beholdt en slags kjærlighet til de selvsentrerte liksom-omsorgspersonene som hennes foreldre var. Så forståelig det ville ha vært om hun valgte dem bort som takk for omsorgssvikten! Denne boken gikk under huden på meg. Litteraturviterne får si hva de vil - boken "made a difference" for meg. Mvh Liv

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble veldig nysgjerrig på denne boken hehe
Kan du si litt om den?
Er det roman eller er det litt fakta/biografi- bok?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har all grunn til å kaste deg etter nysgjerrigheten din. Denne boka anbefaler jeg på det sterkeste!! Les den, les den!! Det er en selvbiografisk roman. Vi følger en familie stadig på flyttefot, far er konstant på fylla, mor er kunstner og lever i sin egen lille verden.. Barna må ta ansvar for hverandre og foreldrene. Forfatteren beskriver noen vanvittige opplevelser i oppveksten sin. Denne gikk rett i hjertet mitt, tipper den går rett i hjertet ditt også om du leser den!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den gikk rett inn på ønskelista mi også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Setter den på ønskelista :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg! Gled deg! Gi gjerne et pip når du har lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gir deg et "vink" når jeg er ferdig med den. Det kan ta litt tid, for har noen perler på løpende bånd fremover:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hender man tror man har lest bøker. Jeg oppdaget at jeg ikke hadde lest Ole Brumm på originalspråket, enda jeg nærmer meg 60 år. Men nå har jeg lest den og koste meg verre. Ellers har jeg hatt det travelt og lest få bøker og ingen jeg vil kalle "fin leseopplevelse".

(Men jeg har lest veldig mange boligprospekter, og der kan det ligge både drama, kreativitet og drømmer nok til en hel roman. - Og kanskje var det i mars jeg leste "Visning" av Saabye Christensen? Den var fin. Men handler mest om noe annet.)

Mange skriver om bøker på bloggen sin. Jeg har to underavdelinger på min, mat og trivialiteter. Får jeg bedre tid, skal jeg tenke over om jeg skal ha en bokavdeling. Men jeg skriver jo her inne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det høres ut som en fin mars måned. Jeg sitter igjen med varme følelser og gode minner fra mine marsbøker : la meg synge deg stille sanger av Linda Olsson, og Winonas visdom av Pricilla Cogan , for ikke å glemme Joanne Harris sine bøker : en smak av vin og også boken Chokolade. De to sistnevnte har jeg lest to ganger nå og skal absolutt lese Linda Olssons bok flere ganger også. Nydelige bøker. Mars måned har vært litt anderledes denne gang, jeg har vært i en annen lesemodus enn ellers ( skylder på vårfornemmelser ). Jeg har i hele høst og vinter bare lest krim men i mars har jeg lest litt "dype" bøker. Bøker som setter i gang masse tanker og følelser En flott marsmåned. Nå er det april og jeg er i full gang med Grøssere, og hvorfor det, det stemmer jo ikke med mine vårfornemmelser! Joda , det er jo snart påske. ! Og da skal det grøsses. Spennende hva sommeren gir, kanskje kjærlighetsbøker?.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg ser du misjonerer for en retning i flere av anmeldelsene dine og synes ikke dette kan stå uimotsagt. På linken du oppgir kan en jo også lese din anmeldelse av boka du betegner som "forfriskende nytt perspektiv". For meg framstår dette som gammelt grums om den jødiske konspirasjonen. Denne gangen i såkalt evolusjonspsykologisk drakt. En intellektuell moteretning som også i noen av sine varianter minner om gammelt tankegods som i sin mest ødeleggende form har ført til folkemord. Jeg reagerer på flere ting i det du skriver, men går ikke inn i alle nå. En av de er at det ser ut som MacDonalds teorier bygger på et grunnleggende falskt premiss om at jødene som minoritet i Europa selv valgte sin skjebne. "Skydde kroppsarbeid som pesten" sies det, sannheten er jo at de på en rekke steder til ulike tider var nektet rettigheter andre borgere hadde, som eiendomsrett. Derfor var de ikke bønder som "folk flest". Jeg reagerer også på at yrkesvalg, frivillig eller ufrivillig, beskrives som en "genetisk strategi" for å " konkurrere" med andre. Det forutsetter jo et homogent jødisk folk og det har såvidt meg bekjent aldri eksistert. Ja, det finnes vel ingen folk som over århundrer er så homogene at deres adferd kan sies å utgjøre en evolusjonistisk strategi. Var jeg uærbødig ville jeg kalt det pisspreik, men jeg skal nøye meg med å kalle det farlig svada. Skremt er jeg også over at det brukes hersketeknikker som antyder at de som ikke er villige til å bli del av denne såkalt nye biologiske innfallsvinkelen til folk og samfunn, er fordumsfulle eller mangler evne til nytenkning. Noen fordommer er sunne og jeg er overbevist om at vi kommer til å leve i en tryggere verden om folk har en ryggmargsrefleks mot dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må bli såvidt over 100 små sider: Hunden av Kerstin Ekman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min beste leseopplevelse i mars er "Min Kamp", bind 5 av Knausgård. Tenker å lese "En tid for alt", mens jeg venter på bind 6.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mars hadde jeg ingen spesielle opplevelser annet enn at jeg leste The Vampire Diaries på nytt for å huske historien når jeg skulle begynne på den nyeste utgitte boken, men herreverden, jeg slet meg gjennom dem. De er bare FOR mye av ALT!

Men i April derimot hadde jeg en fantastisk leseropplevelse. Jeg leste ut Mørkets Elsker av J.R. Ward (1. boken i serien Den Sorte Dolks Brorskap) og ble virkelig positivt overrasket. Den var helt forskjellig fra andre vampyrbøker og det var forfriskende. Med andre ord: Ingen High School jente som falt for en vakker vampyrgutt som var ny i klassen. Merkelig at det er slik de fleste vampyrbøker er. Vampyrer... på en High School? Come on? De skal jo være farlige, mystiske og skumle, ikke elever på en skole.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har faktisk hatt tre gode litteraturopplevelser i mars.I likhet med deg vant jeg osså en bokpremie-dvs. to flotte bøker i en konkurranse som biblioteket her på stedet arrangerte. Ei nydelig bildebok fra Svalbard og thrilleren "Dypet" av Tom Kristensen. I tillegg har jeg fått lest "Hundre år" av Herbjørg Wassmo og "Ut å stjæle hester" av Per Petterson. Så mars måned har slettes ikke vært dum litteraturmessig sett!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulere med bokpremie :)
Tom Kristensen sin bok kommer jeg nok til å lese. Per Petterson sin Ut å stjæle hester har jeg lest og den likte jeg veldig godt.

Høres ut som du har hatt en fin lese-måned i mars :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I mars har jeg stor kost meg med Anutav Ghosh sin bok Et hav av valmuer, den nøt jeg i lange drag, kunne ikke lese den for fort ut... Herlig. Samtidig leser jeg Jostein Gaarders Sofies verden høyt som kveldslesning for guttene mine. Jeg har også lest Helene Cixous Sypress, en bok som nesten er en eneste lang tanke, men likevel med ytre handling også... Etter den måtte jeg ha en lettlest og positiv liten sak, og valgte da Karen Kingsburys Gunhilds gave, den var god å lese da...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mars har vært en travel måned, men ser av mine registreringer her inne at det har blitt litt litteraturlesing lell.

  • Med kaldt blod av Truman Capote er vinner i klassen for skjønnlitteratur. En strålende dokumentarroman som jeg ikke klarte å legge fra meg.

  • Othello var det tristeste og soleklart beste av de 3 skuespillene av Shakespeare jeg leste i mars. En tragedie i ordets rette forstand...

  • I mars har jeg handlet noen bøker jeg har lett leeenge etter, fremst blant disse er de 2 bøkene av Goethe om Wilhelm Meister samt Laurence Sternes hovedverk om Tristram Shandy, a gentleman.

  • Ja, og så fikk jeg endelig oppleve den hardkokte detektiven Sam Spade gjennom Dashiell Hammet Malteserfalken. Her var det ikke snakk om å spørre først og slå siden, eller å tilgi. Artig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Dråper i havet" av Odd Surén (Takk for tipset, Karin Jensen!) "Innsikling 2" av Carl Frode Tiller "Ønskejenta" av Bodil Vidnes-Kopperud

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har 2 veldig forskjellige bøker som fineste litteraturopplevelser i mars: "Ingenting å angre på" av Trude Marstein og "Den glemte Hagen" av Kate Morton. Disse to har en fellesnevner: Fantastisk leseropplevelse!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var en veldig god ide som jeg tror jeg vil adoptere!

I mars har jeg:

  • Hørt lydboka Vindens skygge - fantastisk lest av Kai Remlov
  • Lest "Irrganger* av Arnaldur Indridrason
  • Sett rockemusikalen Rock'n Roll Wolf og forviklingskomedien Alt er relativt på Trøndelag teater - begge var en flott opplevelse!
  • Sett forestillingen Viva La Musica satt opp av Steinvikholm Operaskole på Stjørdal - fantastisk!
  • Bestilt 3 bøker om yoga og stressmestring som jeg gleder meg til å ha liggende og bla litt i
  • Kjøpt 3 samlinger med krimnoveller som jeg gleder meg til å lese i påska, samt romanene Saras nøkkel, Vann til elefantene og Fasandreperne som jeg skal ta fått på.

Med andre ord mye forventning til bøker jeg SKAL lese (nær sagt: som vanlig..), og det er jo glede i det også!

(I tillegg har jeg lest mye faglitteratur til masterprosjektet mitt der ikke alt har vært like inspirerende må jeg si......Jeg har dessverre begrenset glede av å lese Stortingsmeldinger og NOU'er.)

Godt sagt! (5) Varsle Svar
  • Leste ferdig "Romeo and Juliet"
  • Greier faktisk å få med meg mer av historien i "Reckless" nå hvor jeg har lest en del mer
  • Begynte å lese "Kaninene synger i mørket"
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg får ikke lest så mye som jeg skulle ønske, døgnet har ikke nok timer og jeg har dessverre fremdeles ikke greid å venne meg til lydbøker… Noen bøker har det heldigvis blitt likevel, og jeg vil gjerne fremheve de beste av dem:

  • Gilgamesj-eposet måtte jeg bare lese, rett og slett fordi jeg synes religionshistorie og eldre verker er interessante.
  • Husfred av Alison Bechdel er en fantastisk selvbiografisk grafisk roman, som tar for seg Alisons oppvekst. Hovedfokuset ligger på forfatterens far og hennes forhold til ham.
  • Den tvilende Thomas av Atle Næss var et hyggelig bekjentskap. Historien om den store kunstneren Caravaggio er veldig fascinerende.
  • Fragmenter av Arkhilokhos ble lest fordi jeg av og til liker å ta et dypdykk i eldre litteratur. Det er fint å se at de gamle grekerne var akkurat sånn som oss og at de likte å ta for seg av livet.
  • Dråper i havet av Odd W. Surén. Hovedpersonen Tommy Kristoffersen kommer ikke til å bli glemt med det første!
  • Dei likar ikkje grovisar i Rotary av Sigmund Falch plukket jeg opp da jeg var en tur innom bokhandelen. Boka består av en samling gamle fotografier og artige kommentarer til disse. Jeg småhumret meg gjennom denne.
  • 17.roman av Dag Solstad ble passende nok lest under en togreise og den svarte til de høye forventningene!

Trolig vil også Othello, som ble påbegynt i mars, havne på en slik liste når den er ferdiglest.

Ellers var vel leseselskapets marsmøte ett av høydepunktene. Det er artig å lese Faust høyt, for så å diskutere det man har lest. Å møte andre bokelskere in real life er noe jeg unner dere alle sammen ;)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Så mye flott du har lest i mars :) Skjønner at leseselskapet er et av høydepunktene. Skulle gjerne ha samlet en gjeng bokelskere og lest sammen med dem.
Vi er noen som leser Ibsen sammen her inne og det er jeg veldig fornøyd med :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Charlotte Isabell Hansen. Pixley Mapogo. Begge av : Tore Renberg

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leste ut førstnevnte i dag. Hadde ingen store forventninger, for har hørt den er dårlig, men neeei, jeg syntes den var veldig koselig + jeg måtte ofte le av Jarle Klepp som er så forelska i akademia, også kjente jeg meg igjen, for jeg begynte på unversitetet selv i januar og jeg er også forelska i akademia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, la meg se, hva ble det i mars? Det må bli at jeg leste 'Min kamp 2', sykt fin bok og jeg kjente meg igjen i så mye. Det er to uker siden jeg leste den ferdig og jeg snakker om den hele tiden ennå. Jeg begynte svært mange setninger slik: "Knausgård sier at..." Og pappa har endelig begynt å lese Knausgård han også, så av og til ringer han bare for å fortelle om noe han har lest i 'Min kamp 1'.

Og at jeg kjøpte en haug med bøker fra Amazon - elsker å få bøker i posten.

Og også årets første (og andre, tredje, fjerde og femte) utepils og at samtalen ofte snurrer seg om bøker. Fint!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg trur Freedom av Jonathan Franzen er den boka som har gjort sterkast inntrykk på meg denne månaden.

Nå held eg på med Olav H. Hauge og Bodil Cappelen sine brev, noko som også er ei veldig fin bok. Det er ei veldig ekte bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har også lest Frihet (altså på norsk) av Jonatan Franzen, men det var muligens i februar? Den gjorde inntrykk på meg også, men husker i en diskusjonstråd nylig at vi hadde litt forskjellig oppfatning av handling/ budskap:)

Lurer forresten om nøyaktig ferdiglest dato kan sjekkes siden jeg legger inn bøkene jeg leser med "dagens dato"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg las ho på engelsk (eg foretrekker å lese bøkene slik dei er skrivne, så sant eg beherskar språket). Eg hugser også at eg har diskutert boka, men ikkje med kven. Men det kan jo hende det var med deg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror vi var flere. Noen mente dette handlet om miljøvern (du?) andre om en ødelagt familie (jeg:)) tror jeg , men det kan ha vært noen andre? Nok om det da dette ikke er hva denne tråden handler om :) Dessuten oppdaget jeg at jeg hadde lest boka i desember,hehe. Tiden går så fort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det var nokon som syntest dette med fuglane var for langdrygt.

Eg meiner at boka handlar om korleis mennekser øydelegg for seg sjølv, både på eit familiært nivå og på eit globalt nivå. Og dette med fuglane, som jo sjølvsagt er svært satt på spissen, er eit eksempel på korleis mennesker er med på å øydeleggje ting rundt seg. Samtidig kan dette trekkast til tittelen, fridom, korleis bruker vi den fridommen vi har - ovanfor andre mennesker og ovanfor jordkloden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lurer forresten om nøyaktig ferdiglest dato kan sjekkes siden jeg legger inn bøkene jeg leser med "dagens dato"?

Jepp. :) Du trykker bare på "rediger" bak lesedatogreia, så kommer tidligere lesedato opp. Litt kronglete, men.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er utrolig hva du vet,hehe. Driver du å tester ut? Tusen takk. Fant ut at det var en stund siden jeg hadde lest den aktuelle boka (litt flau), men veldig nyttig å kunne gå tilbake å sjekke:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, nei jeg skulle bare legge inn nøyaktig dato på en bok som jeg bare hadde lagt inn året på, og så fant jeg det ut da. Man finner ut det meste ved å prøve seg fram. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min åtte år gamle niese leste noen sider høyt fra Harry Potter og føniksordenen i lekse, det syntes jeg var ganske kult. :) Det er bare fire måneder siden jeg leste den selv, på engelsk vel å merke...

Ellers leste jeg bare faglitteratur i mars, så noen fantastiske leseopplevelser hadde jeg nok ikke. :p Men jeg lærte mye da.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har egentlig bare lest en hel bok i mars mnd. Dette var Liza Marklund - Den røde vargen, men den jeg vil framheve som jeg begynte på i mars,og som jeg fortsatt holder på med er Saras Nøkkel av Tatiana de Rosnay. Liker denne veldig godt så langt. En rørende bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Saras Nøkkel har jeg hørt veldig mye bra om :) Den har jeg lyst å lese :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den kan anbefales. Jeg har ikke kommet lengre enn til side 148, men den rører meg likevel. Det er mange som klager over at den veksler mellom nåtid og og krigen, men det er dette jeg synes gjør boka bra, og at det blir en fin balansegang.Jeg liker måten de to historiene vikler seg sammen. Hvert kapittel er på 4-6 sider stort sett, så de er ikke så lange. Boka er veldig lettlest selv om den har et alvorlig tema.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hørtes helt perfekt ut for meg. Jeg liker veldig godt når boken veksler mellom to eller flere historier og hopper i tidsepoker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en sånn greie på bloggen min som jeg startet med på bloggen tidligere i år. At jeg plukker ut en favorittbok hver måned "Månedens anbefaling". Den boka foreslår jeg første søndag hver måned. Så i morgen kommer jeg til å skrive om en bok jeg likte spesielt godt som jeg leste i mars. Og selv om jeg har allerede skrevet en omtale om den, så skal jeg da skrive litt om hvorfor jeg likte den så godt og hvorfor jeg velger den som månedens anbefaling osv...Men jeg kan røpe her og nå hvilken bok jeg kommer til å ha med i Månedens anbefaling innlegget i morgen og det er: I'm not scared av Niccolò Ammaniti. Hvorfor jeg anbefaler den skal jeg skrive i bloggen i morgen:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er det ikke deilig når man kommer over en sånn bokperle :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte innom leselisten for å sjekke, men jeg har visst lest 10 böker i mars.

Best blandt disse var Moulin Rouge av Pierre la Mure, ikke bare fordi jeg elsket boken i seg selv, men fordi jeg gjenoppdaget min interesse for kunst, så jeg endte med å lese enda en bok om Toulouse-Lautrec.

Andre godbiter var Till sista andetaget av Anne Swärd, det er sant som Rose-Marie sier, den er nok ikke riktig oppdaget i Norge enda og det er veldig synd.

Ellers bla jeg grepet av Inntil morgendagen kommer av Musa Mutaev og jeg forelsket meg i Mitt navn er Asher Lev av Chaim Potok og har siden lett etter flere böker av samme forfatter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hurra, hurra - jeg unner alle å oppdage Chaim Potok; han har vært favorittforfatteren min siden tenårene. Du bør absolutt fortsette jakten på flere av ham! :-D

(Moulin Rouge sikret jeg meg på loppis etter at Karin Jensen anbefalte den her inne - enig med deg der også: den er fin!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke helt oversikt, men jeg har nå ihvertfall helt sikkert lest min første Hamsun -"Mysterier", som muligens har beriket meg, hehe, men er ikke blitt avhengig. Jeg har også prøvd meg på Gert Nygårdshaugs "Mengele zoo" som jeg synes var storveis. Det triste er at jeg i ettertid har lest at dette er hans beste - og jeg som har kjøpt to lydbøker- som da muligens er dårlige:(

Har endelig fullført triologien til Ketil Bjørnstad om Aksel Vinding. "Damen i dalen" var en fin avslutning.

I bilen har jeg lyttet til "Løvekvinnen" av Erik Fosness Hansen - en annerledes og spesiell historie. Tok litt tid å venne seg til forfatterens opplesning, men den var mye bedre enn det jeg begynte å lytte til i slutten av måneden. Stomfulle høyder er en klassiker jeg ikke har lest, men nå får opplest av en dame som har de underligste utalelser av ord og trykk på stavelser jeg har hørt. Tror jeg foretrekker menn som opplesere da det er underlig å høre ihvertfall denne damen prøve seg som tøffe menn. Håper hun ikke ødelegger hele inntrykket mitt av boken.

Begynte også å lese Jo Nesbøs siste barnebok "Doktor Proktor og verdens undergang" for min yngste. En bok jeg gleder meg til å lese videre i.

Så er det siste bok, som jeg fremdeles bare har lest relativt lite i, og det er på anbefaling og tilsendt fra en annen meget hyggelig bokelsker, Rose-Marie:), nemlig Dave Eggers "Et forbløffende, talentfullt, dypt rystende verk". Har enda ikke helt funnet tonen, men den kommer nok.

Så mange gode gode bokopplevelser i mars, men tror nok Mengele Zoo var den som ga meg den beste totalopplevelsen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du har lest mye jeg også liker i denne perioden :)
Mengele Zoo var en fantastisk reise. Det ble en favorittbok hos meg. Har også lest Afrodites Basseng og der har du noe å glede deg til. Jeg ble hektet på Gert Nygårdshaug så jeg har også skaffet meg klokkemakeren og Fortellerens Marked. Mulig jeg leser de i feil rekkefølge, men det gjør ikke noe.

Løvekvinnen er en spesiell bok om en spesiell og flott jente. Den var veldig bra :)

Jeg har også skaffet meg min første bok av Hamsun i år, Markens Grøde, men har ikke hatt tid til å lese den ennå.

Du har hatt mange fine bokopplevelser i mars :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herbjørg Wassmo "Hundre år"

Ragnar Kvam jr "Thor Heyerdahl - Mannen og verden"

Mads Gilbert og Erik Fosse "Øyne i Gaza"

Karen Blixen "Den afrikanske farm"

Knut Hamsun "Landstrykere"

For en måned! Jeg har blitt Hamsun-frelst og kjøpt Douglas Adams "Haikerens guide til galaxen" for kr 12,00 på CDON.COM :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så gøy å høre at du har blitt Hamsun-frelst :) Håper jeg også blir det når jeg snart skal lese min første Hamsun.

Douglas Adams sin Haikerens guide til galaxen er den mest hysterisk morsomste bok jeg har lest :) Gled deg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tok litt tid med Hamsun, men med "Landstrykerne" var det altså gjort. Jeg har kost meg med enkeltord, setninger, dialoger og skildringer av både folk og natur. Nå står "August" og "Men livet lever" for tur og jeg kan nesten ikke vente! Når det gjelder "Haikerens guide til galaxen" så har jeg jo sett filmen og håper at boken er enda mer morsom. Kanskje vil april toppe mars når det gjelder leseopplevelser? Ellers takk for flott tråd :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sjekket leselista mi nå, og fant disse mars-godbitene:

En pose med blandadrops, både søtt, satt og syrlig. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt blandet her ja :) men det var en flott blanding. Likte den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom tråd! Den må jeg selvsagt være med på!

Jeg har lest 16 bøker i mars - hvilket representerer en aldri så liten rekord for mitt vedkommende på en lang stund nå. Dette ville ikke vært mulig uten hjelp av lydbøker.

Min mars har vært preget av noe gjenlesning - bl.a. av Hamsun, med "Victoria", "Pan" og "Sværmere". Alle tre kvalifiserer til terningkast seks! I tillegg ble det også litt Amalie Skram.

En bok jeg trodde skulle bli svært krevende, men som overraskende nok ikke ble det, er Pustegynge av Nobelprisvinneren Herta Müller. I rettferdighetens navn bør det nevnes at jeg valgte lydbokutgaven. ;-) Min tidligere vegring mot denne forfatteren, som jeg har oppfattet som "not my cup of tea", er herved overvunnet!

En av de mest overraskende bøkene jeg har lest i mars er den svenske prisbelønte boka Til siste åndedrag av Anne Swärd. Det ser ikke ut til at denne boka har blitt oppdaget ordentlig her i Norge, og det er synd - for dette var en virkelig flott leseopplevelse! Boka vant jeg for øvrig i en av mange julekalendere jeg deltok i før jul i fjor.

Dag Solstads17. roman representerer også et høydepunkt i mars-lesningen. Hans humor er fantastisk!

Jeg ønsker også å fremheve Yan Liankes Landsbyens blod, en bok som er basert på en sann historie om spredningen av HIV-viruset på den kinesiske landsbygda.

Og omsider fikk jeg lest En tid for alt av Karl Ove Knausgård! Den likte jeg svært godt!

Alt i alt er jeg storveis fornøyd med egen leseinnsats i mars!

Jeg leverer stafettpinnen videre til nestemann! ;-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ja det har jammen vært en effektiv lesemåned for deg Rose-Marie :)

Spennende det du skriver om Pustegynge. Det var den boken jeg vant i lydbokutgave :) Jeg har ikke vært tilhenger av lydbok, men har sverget til den fysiske bokutgaven. Nå skal teste dette formatet ut og det gleder jeg meg til. Gøy at du gir boken gode anmeldelser :)

Jeg har idag bestilt Dag Solstad sin bok 17. roman på grunn av din flotte bokomtale av denne romanen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj, så mye flott du har fått med deg i løpet av mars.

I mars har jeg lest bla:

Hjalmar Søderbergs, Dr.Glas og Den alvarsamma leken etter anbefaling fra bokelsere.no,

Kjerstin Ekman Mordets praksis

Jan Mehlum. Bake kake søte

Tore Renberg, Farmor har kabel tv, og noen fler.

Det største denne måneden må være da jeg var med mine to barnebarn på biblioteket og de fikk sine første lånekort. Det var stort. :o)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For en lykke å kunne ta med seg barnebarn på biblioteket :) Husker jeg var der med min sønn og hvor koselig det var, men det begynner å bli noen år siden :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var bare så herlig, de var så flinke og passet på hverandre slik at de skulle være stille. De er 6 og 8år gamle. En annen ting som varmet hjertet mitt for en stund siden var når den eldste av dem faktisk gikk bort i bokhylla jeg har med barnebøker å dro ut ei bok for å sette seg å lese! Bare sånn helt uten videre....!:o)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Min største leseopplevelse i mars er nok "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr. Dattera mi (8år) og meg koste oss glugg ihjel i starten og gråt i slutten. Nå leser vi Vaffelhjarte av samme forfatter. For minsten på 4,5 år leste jeg bla. "Uvenner", "Venner" og "Fremmed" av Kaia, Bendik og Trond Brænne. Hun synes Uvenner var helt fantastisk!

Selv har jeg endelig begynt på Anna Karenina av Tolstoy, som jeg trodde var mye tyngre enn den faktisk er. Er halvveis og liker den ganske godt, men holder på med 2 andre bøker - samt en lydbok så det går kanskje litt seint. Barnebøkene er lånt på biblioteket og snart kommer til og med forfatteren til Uvenner dit på besøk. Det gleder ungene seg til! Maria Parr sine bøker skal vi skaffe oss til bokhylla i tillegg og vi gleder oss til Vaffelhjarte kommer på kino.

Så fint av deg å ta dine barnebarn på biblioteket, Ann Iren, - der er en fantastisk verden som de kanskje ellers ikke ville funnet. Mine to barn koser seg også der, selv om det er enkelte bøker de ikke vil levere tilbake igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så godt å høre at dere leser sammen. Det er en fantastisk opplevelse som dere vil huske resten av livet.:o). Det er spennende å få treffe forfatterene bak bøkene personlig. Jeg husker når mine barn var ganske små og vi traff Arild Nyqvist som leste dikt og historier. Tror nok det var et høydepunkt, ihverfall for ho mor. Men, utrolig nok de husker det og har et spesielt forhold til diktene til Arlid. Så kos dere og les masse bøker sammen! :o) :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg tror jeg liker bedre å lese for barna enn det å lese for meg selv. Det er så gøy å se når de bøkene jeg finner faller i smak og vi opplever det sammen. Samtidig er det fint å lese på nytt de bøkene jeg selv leste da jeg var liten, som Mormor og de 8 ungene og 101 Dalmantinere. De er jo like spennende nå som før. Noen forfatter har jeg aldri møtt før, men kanskje jeg kan følge med barnehagen. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det skjønner jeg varmer et bestemorshjerte :)
Det må føles godt å kunne være med på å lære barnebarna og bli glad i bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det er stort :o)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å ja, det savner jeg også. Husker da min yngste datter var 4-7 år og vi tilbrakte mye tid på det lokale biblioteket, kjempekoselig. Nå er hun 10 og har ikke tid til sånt:(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror det er litt anderledes med barnebarn, de er ikke sammen med meg hver dag, og når vi først er sammen så koser vi oss og har det hyggelig. Datteren min var som din, det var greit å være med morsan på biblioteket i førskolealder, etterpå ble det litt sånn teit vettu.:o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte Furuseth