Skriver du, bøker, noveller, dikt eller annet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 60 svar.

Jeg skriver en tekst om livet mitt. Jeg aner ikke hvilken sjanger det er, jeg bare skriver. Ikke vet jeg om den noen gang kommer til å bli ferdig, men gøy er det uansett! Det å få livet sitt ned på papir kan være både frigjørende og slitsomt, men skrivingen min er bare en 17 år gammel jentes trang til å få en vond fortid ned på ark. Gleder meg til å se hvordan den bli, og om den i det hele tatt blir ferdig! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ønsker deg masse lykke til!
Å skrive kan gjøre godt og være frigjørende, som du sier - uansett hva resultatet blir :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt. Skriving trenger ikke alltid bli et resultat, en bok. Skriving kan være nyttig, morsomt og godt i seg selv. Og man blir bedre hele tiden om man holder det ved like. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pusler med et bokprosjekt - men ikke skjønnlitterært i denne omgang :) Men har så mange ideer om emnet at jeg holder på notere stikkord og spørsmål til meg selv i en "arbeidsbok" slik at jeg vet litt mer om hvordan jeg skal sette dette sammen etterhvert. Ellers har jeg skrevet litt film og tv-omtaler bla. på fantasiportalen.com.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver bittelittegranne på http://www.stigovevoll.no. Blir mest når ånden kommer over meg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriver noveller :) Mest i studie sammenheng, men fått gode tilbakemeldinger så hvem vet om jeg kaster meg helt ut i det! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver alt som er. Drømmen om å gi ut bok har eksistert siden jeg gikk i 5.klasse på barneskolen. Alltid fikk jeg frem så fantastiske fortellinger at læreren bare måtte lese de høyt. Nå er jeg 23, og jeg kan si det slik at jeg har mange, mange sider med notater og skriblerier som jeg forhåpentligvis får satt sammen til en roman eller tre etterhvert. Jeg pleier å bli frustrert fordi det tar så lang tid, men slik er det vel når man har tre ideer samtidig. Er jeg riktig heldig har jeg vel tre romaner klare omtrent på samme tid, hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje du skal velge ut én av ideene dine og gå i dybden med den. La de andre ligge på is så lenge. Å jobbe med tre romaner på en gang, høres ikke realistisk.
Jeg ønsker deg masse lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke realistisk nei. Men klarer ikke velge hvilken jeg skal gå i dybden med, så da ligger alle tre åpne og jeg skriver på den jeg får ideer til. Blir vel noe annet den dagen jeg setter meg ned for å jobbe med en roman med mål for øyet å publisert. Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er jo i en fantastisk situasjon som har så mange ideer! Prøv å ikke bli frustrert over at det tar tid - det er sånn det er. Stoffet skal modnes og bearbeides, i flere omganger, før det faller på plass (men dette vet diu sikkert).
Jeg hører gjerne hvordan det går.
Lykke til igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange tusen takk! Er godt med noen klapp på ryggen innimellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dikt, noveller og mye jeg ikke tror har en offisielt akseptert sjanger ennå. Har så smått fått ut litt, men så falt skrive kløen til ro igjen. Mest må jeg skrive for meg selv, blir bare underlig og distre hvis jeg ikke gjør det.

Vil gjerne skrive en bok eller bøker en dag, men jeg har nå hørt at jeg har mange produktive år foran meg, så jeg tar det med ro og håp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver noveller, dikt og jobber for øyeblikket med en egen roman. Om det faktisk blir noe av denne romanen, får jo tiden vise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende! Hva handler den om? :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, kort så handler den om ei jente som heter Briana. Faren hennes er først ganske alkoholisert, men etterhvert greier han å slutte å drikke ved hjelp av "troen". Denne troen tar også overhånd, mens Briana selv er ikke-religiøs. Foreldrene skiller seg, og Briana starter på ungdomsskolen. Jeg håper virkelig den blir bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oh, den høres original ut! :D Håper det blir noe av det, jeg har i hvertfall lyst til å lese!! Hvor gammel er du egentlig, går du på skole/studerer etc??.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er bare 15 år, noe som gjør meg usikker på om jeg blir tatt seriøst hvis jeg sender noe inn til et forlag. Jeg starter på videregående skole etter sommerferien. Tusen takk for støtten, i hvert fall :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg skriver! Jeg skal jo bli forfatter!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skal du?! :D Welcome in the club. Elsker å skrive jeg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver (deler av) noveller, og noen dikt her og der. I det siste har det imidlertid vært dårlig, selv om jeg har en bokidé svirrende i hodet. Tenker det er lurt å la idéen utvikle seg og tenke på det innimellom, så blir kanskje historien moden for klekking en dag..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som regel går det i dikt, men jeg skriver også essays, artikler og mer til i forbindelse med skolen.

Har et bokprosjekt som jeg akter å gjøre noe ut av for min egen del. Jeg synes at det er befriende å få utløp for kreativitet, fantasi, emosjoner og tanker ved å skrive dem ned. Dessuten får jeg vonde ting på avstand, og klarer å lage en sammenheng ut av det som tærer på meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriver en del dikt,små tekster, sangtekster..Har veldig lyst til å utgi en bok en dag,eller starta et eget blad. Har ideen klar,må bare komme i gang med ting,men jeg er jo bare 16 år gammel. I forbindele med skole så blir det en del noveller/historier/eventyr osv. Noe av det vil jeg fortsette å skrive litt på og kanskje utgi i små novelle/historie/eventyr samlinger. Hmm,ja det er en drøm det ja

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min drøm om å bli forfatter gikk i oppfyllelse for elleve år siden. Jeg hadde planer om en triologi fra vikingtiden, men Cappelen (dette var før de fusjonerte med Damm)hadde akkurat åpnet en avdeling for serielitteratur, og så potensialet. Deretter gikk det veldig fort, og i dag har jeg utgitt 83 bøker. Når jeg tenker tilbake, føles det uvirkelig. Årene har gått så fort, og jeg har skrevet så energisk, både for å overleve og fordi jeg har lidd av skrivekløe siden jeg lærte å "føre pennen". Jeg har et lite budskap til hver enkelt av dere, som skriver, og som sitter med en drøm om å bli forfatter. Ikke la manuset ligge i en skuff, men få et forlag til å lese"skribleriene" deres!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

ÅTTITRE bøker?! Det er utrolig mye. Så motiverende det må være etter ha å ha skrevet et par titalls bøker og fortsatt vite at mennesker der ute har lyst til å lese mer! Selv har jeg en drøm (som akkurat nå virker veldig fjern) om å leve av å skrive bøker til folk. Jeg har snart to hele manus til to ulike romaner, og det ene sendte jeg inn til tre forlag, men fikk avslag hos alle tre. Det er så lenge siden jeg skrev det, var bare femten år, og føler jeg på en måte har "lagt det litt på hylla" foreløpig. Nå konsentrerer jeg meg om en annen historie! Har allerede funnet ut at nøløye er ufattelig trangt. Men jeg gir fortsatt ikke opp! Er jo bare 16 år, så jeg har jo god tid..! Fortell gjerne hvordan veien din har vært, det hadde vært spennende å høre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så morsomt at du skriver bøker, enda du er SÅ ung. For seksten år ER ungt. Du må for Guds skyld ikke kaste de refuserte manusene, men ta dem frem om noen år igjen. Da vil du se på dem med nye øyne, og kanskje er det bare noen små justeringer som skal til :) Nåløyet er trangt - tror det er slik at 11 av 1000 blir antatt, men det betyr ikke at du ikke blir det. Mange forfattere må jobbe veldig for å få det til, kanskje i årevis! Men du har begynt så tidlig, er ung og har tiden foran deg :) Tålmodighet er en dyd :) Min vei var lett - du kan lese om det på hjemmesiden min www.jane-mysen.no, men for å ta det kortfattet. Akkurat som deg, hadde jeg en drøm om å kunne skrive bøker, og i en alder av 39 begynte jeg å skrive på en bok som skulle handle om vikinger. Den ble kjempetykk! Og da jeg sendte den til Cappelen, hadde de akkurat åpnet en avdeling for underholdningslitteratur. De fant ut at min "Utvalgt av gudene" kunne brukes, og så begynte ballen å rulle. Det var mye slit underveis, men jeg var heldig tross alt, som fikk antatt med en gang. Jeg ønsker deg lykke til - jeg håper at du en gang får oppfylt drømmen din :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja , og jeg leser bøkene dine. Og storkoser meg. Du er en dyktig forfatter .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at du liker bøkene mine :) Takk for at du holder ut :)Klem

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. Eller, jeg prøver. Men det er vanskelig å få fullført noe, er så mange ideer som må ut på papiret (eller pcen) så det blir mye avsporing. Jeg begynner på noe, skriver det noen dager, og så får jeg en ny ide som jeg bare MÅ skrive, og så er den første historien så å si glemt.. før jeg får litt dårlig samvittighet og prøver å skrive mer på den. Men da er ikke fantasien like god på den historien lenger.. Mangler kanskje litt av den selvdisiplin som forfattere flest har... hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den dagen du finner en historie som engasjerer deg nok til at du klarer å holde deg til den til den er ferdig, har du garantert en historie som vil engasjere leserne til de er ferdige også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, men det gjenstår å se om det kommer noe nyttig ut av det ;o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg skriver romaner (i flertall, selv om jeg foreløpig bare har fått utgitt en av dem...) Da jeg var i tenårene skrev jeg mest dikt, men fant fort ut at det ikke var min greie. Jeg trenger mer plass til historiene mine enn et dikt kan gi meg. Har stor respekt for de som klarer å uttrykke seg meningsfyllt med få ord...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg skriver, og har gjort det i mange år nå, over 20 år faktisk.. Men det er bare små ting, dikt mest... En novelle og noen artikler har det også blitt. Litt har kommet på trykk i aviser og blader... Men det har blitt mest ut av diktingen så langt... Men jeg har ikke akkurat de store ambisjonene med skrivingen min, skriver mest fordi det klør i fingrene og presser på om jeg ikke får "tømt hodet for tanker"... Det siste året har jeg ikke skrevet så veldig mye, har hatt et ekstremt travelt år... trenger å skrive igjen snart, kjenner presset innenfra...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja jeg skriver...nærmere bestemt 78546 ord og en hel roman, som jeg er veldig stolt over:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja jeg skriver dikt og jobber med manus til en bok.
Dikt har jeg skrive fra jeg gikk på ungdomsskolen og har dermed fylt opp flere kladdebøker. Har en drøm om å utgi en diktsamling, men føler meg aldri klar for det :) Dikt blir veldig personlig, mine dikt er iallefall det.
Den største hindringen er vel at jeg leser mer enn jeg skriver og dermed blir det liten tid til å sette seg ned og jobbe med tekst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, eg gjer ikkje det. Mange ganger når eg leser noko som er verkeleg bra, blir eg så imponert over at dei får det til. Korleis dei klarer å bygga opp ein god historie, korleis dei har fantasi til det. Det er vel helst det at eg er veldig dårleg til å formulera meg skriftleg, og dermed blir eg på ein måte misunnelig. Så eg koser meg stort over alle som klarer å skriva, for då kan dei underhalda meg i staden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har begynt å skrive igjen i det siste, ettersom jeg tar fordypningsfaget Skriving. Tekst og skriveprosesser på universitetet nå i vår. Her er det rom for å både noveller, fagtekster, skriveminner, (personlige) essay, begynnelsen til en roman og mye annet underveis. Vi får også besøk av en vaskeekte forfatter senere i vår, Ingvild Rishøi, og det blir nok spennende!

Selv om jeg merker det er veldig utfordrende å skulle skrive (og ikke minst jobbe med teksten videre, få respons fra andre medstudenter osv) både med tanke på å ta seg tid og ikke minst prøve å slippe unna tvangstanken om at "dette bli bra og det må bli til noe STORT nå som du først setter deg ned og skriver!" for min egen del, så har det så langt vært fryktelig gøy og veldig givende også :)

Utenom dette skriver jeg kun bokanmeldelser og fagtekster/semesteroppgaver.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jada. Det er både morsomt og vanskelig, men ja. Jeg må jo det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver hovedsaklig kladder som jeg lar bli liggende. Er tanker om stort og smått, som jeg ofte har et ambivalent forhold til. Ellers skriver jeg hver dag på nettet. Skriving er for meg en metode for å tenke. Som føles givende for meg. En glede i seg selv. Skrev begynnelse på en spionthriller da jeg var ung, men siden tok andre interesser over. Idag vet jeg at det ikke er noe for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har egentlig svært vanskelig for å uttrykke meg skriftlig, men har funnet min nisje. Jeg skriver leksikonartikler for Store norske leksikon, eller Norsk nettleksikon som det etterhvert visstnok skal kalles.

Jeg har en drøm om å utgi noe, og har vært i kontakt med aktuell utgiver om to hefter, som de har vist interesse for, men jeg har en følelse av at jeg ikke har tilstrekkelige evner for å gjennomføre dem. På den annen side må man jo innimellom bare kaste seg ut i noe man ikke har gjort før for å finne ut om man kan det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg skriver.

Jeg har blogg og utgir eget julehefte med mest humoristisk pludring. Har skrevet noen artikler hist og her, og noen større innlegg i lokalavisa.

Men Romanen... det er ikke lett.

Utfordringen er å skape troverdige personer som oppfører seg konsekvent gjennom historien som fortelles. Sånn sett blir jeg arg på Knausgård, Ørstavik og andre som skriver om levende og gjenkjennelige mennesker. Da er kanskje den vanskeligste delen av jobben gjort, eller i hvert fall en stor og viktig del, men på levende menneskers bekostning.

Kanskje er det flere som gjør det. Etter at jeg ble klar over fenomenet, har jeg sett hvordan faren i en roman viser seg å ha samme grunntrekk som faren i en annen roman av samme forfatter, og kanskje er de begge skapt over samme og eksisterende modell.

Det har jeg ikke lyst til.

Men, jo, jeg skriver, men mest for minnepennen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste akkurat et notat i en lokalavis jeg får(huskelappen), det er en diktkonkurranse på vegne av kreftforeningen. Kanskje den hadde vært noe for alle dere skriveglade, les mer her: kreftforeningen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gjør ikke annet enn å skrive. Vel, det var en overdrivelse, men jeg skriver nok like mye som jeg leser, sjøl om det meste er rein møkk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skrev mye for noen år siden, for det meste dikt og kåseri. Har nok materiale til endel bøker liggende, men de blir nok aldri utgitt. Gøy å ha liggende, da :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har skriveambisjoner, noe jeg foreløpig får utløp for i blogg. Jeg driver skrivetrening og privat litteraturutdanning for å bli flinkere til å skrive.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja !!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På min 7-årsdag proklamerte jeg at jeg skulle bli dikter, forfatter, lyriker og poet, noe som førte til at jeg sporenstreks ble dumpet av min like unge kjæreste. Det er ikke sikkert at det var forfattere han ikke likte, for samtidig gjorde jeg det klart at han måtte ta seg av hus og eventuelle barn og alle dyra vi selvsagt skulle ha… I løpet av barneskolen skrev jeg et skuespill som faktisk ble framført (takk til min snille norsklærer) og ei bok om narkopenger på avveien.

I tiåra som har gått fra barneskolen til i dag, har jeg i perioder skrevet en del. Har hatt mange prosjekter underveis, men de har runnet ut i sanden på grunn av, blant annet, redselen for ikke å være flink nok. Ikke bare skal selve historien være god, i tillegg må alt fra språklige bilder til rettskriving sitte. I det siste har jeg så smått begynt å sysle med egne tekster igjen, takket være en bokelsker her inne som har inspirert meg. Vet ikke om det kommer til å bli noe av det, men det er godt å igjen kose seg med å skrive selv. Vel, kanskje ikke ”kose seg” er det rette uttrykket, det dreier seg vel heller om å rive seg i håret, akke og ve seg, slette passasjer i affekt og være svært kritisk til seg selv og egne evner. .. Men moro er det, likevel.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, jeg skriver. Noen ganger er det umulig å få ned en eneste setning, mens andre ganger kommer ordene av seg selv. I fjor deltok jeg på to skrivekurs. Det var veldig inspirerende å få innspill fra profesjonelle forfattere. Resultatet av kurs nr.2 var at fire av deltagerne i ettertid har møttes en gang i måneden hvor vi kommenterer hverandres tekster. Vi avslutter hvert møte med å gi oss selv en oppgave til neste møte. Men det er ikke skrivetvang. Har vi ikke tid/lyst/inspirasjon til å skrive oppgaven, så lar vi være. Det skal ikke føles som skolearbeid... Jeg anbefaler på det varmeste å delta på skrivekurs hvis noen har lyst til å skrive. Kan hende du møter noen hyggelige mennesker å danne skrivesirkel med slik jeg gjorde:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er kanskje ikke god til å skrive, eller få historien ut, slik som jeg vil i hodet. Men jeg elsker og skrive. Fullfører sjelden en historie desverre, starter alltid på noe nytt, og lenge siden jeg har skrevet. Men elsker det, hvertfall hvis man får skrive hva man vil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jupps! Jeg elsker å skrive. Håper en dag at jeg kan få satt meg ned og få puttet alle de ville idéene mine ned i konkrete setninger på fysiske ark. Hvis det høres merkelig ut at jeg sier det sånn er det fordi jeg allerede har en virvelstorm av fantastiske historier og intriger som flakser rundt i hodet mitt, men sånn som ting er nå får jeg nesten aldri tid eller ro til å fullføre noen av dem eller i det hele tatt å få skrevet dem ned i små bruddstykker eller tankekart, uheldigvis... Men, når jeg en skjelden gang får det til gjør det meg så glad at jeg kan leve på den lille lykken i flere dager av gangen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du burde få kjøpt deg en liten grei notatbok som du kan ha med deg hele tiden og hvor som helst. For da er det enklere å skrive ned idèer og ting som plutselig faller ned i hodet ditt. Så slipper du å gå rundt å huske på det, eller at gode idèer forsvinner. Jeg begynte med det, og nå er jeg igang med å skrive min egen bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har faktisk tenkt på det en stund, men har aldri begynt med det. Det verste er at jeg vet det funker, så tusen takk! :) Er rimelig sikker jegynner med det nå!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

i bøtter og spann, men bare korte ting som dikt eller begynnelser på ufullførte idèer fordi jeg er kreativ rastløs uten noe struktur:P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Let nothing here prevent the inspiration for all you writers of this generation. Write your things away at any cost. Unless you have a reader, we a poet, lost.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egentlig ikke, men eg har skrivd noen få dikt.. Bare for og få ut følelsene mine osv.. men de er ikke akkuratt noe bra hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. Ja. og Ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo veldig bra da! Jeg er litt ny her (selv om jeg har elsket bøker lenge) men er det vanlig at dere brukere viser hverandre hva dere skriver eller lignende?

Jeg er litt som de andre som har svart tidligere, jeg har veldig veldig lyst å kunne skrive, men synes ikke jeg får det bra til, dessverre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en nettside som heter www.dikt.no, der kan man lage seg brukerkonto og legge inn alt av hva man har skrevet, uansett sjanger...gjelder ikke bare dikt altså. Så kan andre lese det og gi kommentarer på det. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, såååå kreativ er jeg ikke! Men glad for at mange andre gjør det:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei dessverre men drømmer om det. Ser at det er mange dyktige forfattere her inne , for ikke å glemme oversettere. Flinke folk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei desverre, men jeg kunne gjerne ønsket at jeg kunne...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MJaran FlaathIngeborgConnieCecilie EllefsenEllen E. MartolPiippokattaStig THarald KElisabeth SveeVannflaskeRisRosOgKlagingGunillaElin FjellheimKirsten LundStein KippersundGro-Anita RoenKristin71MathiasAnne Berit GrønbechBård StørekntschjrldBjørg Marit TinholtHeleneJan-Olav SelforsChristoffer SmedaasJulie StensethTurid KjendlieTheaSissel ElisabethSigrid NygaardKristin_Anne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHeidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe SolbergTanteMamie