Man kan aldri vite hva fremtiden kan tenkes å bringe, selv om tiden er i ferd med å renne ut.
Det første jeg assosierer med bygderoman er Anne Karin Elstads romanserie om Innhaug - folket. Kan absolutt anbefales til alle som liker historiske romaner fra bygdemiljø.
Du har rett i at første film ble basert på bok 3 (Brødre i blodet.) Den hadde premiere i 2001 (jeg sjekket på nettet) - altså er det allerede 18 år siden. Tiden flyr...
Det vil være fornuftig av deg å ta Elling - serien kronologisk, så får du enda bedre grunnlag for å lese Ekko av en venn. Spesielt dersom du ikke har sett filmene som ble laget av de første bøkene. Gleder meg til å lese Stefansson for første gang - det aner meg at jeg kommer til å like ham.
Det føles ikke lenge siden årsskiftet, men nå er faktisk nesten halve 2019 over, og sola har snudd. Det har gått fort, synes jeg.
Mht mengde har jeg lest omtrent som normalt, men mht fordeling skjønnlitteratur - faglitteratur, har det blitt mer av det sistnevnte enn det som er vanlig. Ikke uventet, siden mye av den typen litteratur har vært knyttet til ulike kortvarige studier/kurs jeg har deltatt på.
Den beste boka fra dette halvåret blir nok ". "Stjernejeger" av Jon Larsen. En artig historie om hans innsamling av kosmisk støv fra verdensrommet, som har bidratt til å komme nærmere svar på spørsmålene angående solsystemets begynnelse
Denne helga blir det faglitteratur igjen, men fra neste helg av ønsker jeg å vende tilbake til skjønnlitteraturen. Har en rekke spennende bøker på leselista, f-eks "Himmelrike og helvete" og "Ekko av en venn".
God helg til alle :)
Enten vi innrømmer det eller ei, styres mye av selvtilliten og lykken vår av hvordan vi ser oss selv i forhold til andre. Misunnelsen kan komme som små stikk eller forgifte en hel personlighet. Vi misunner ikke nødvendigvis Hollywood Oscar- festen eller Kjell Inge Røkke rikdommen sin. Det er vanligere å misunne små fordeler hos dem som befinner seg nærmere oss i sosial status - som arbeidskolleger og gamle klassekamerater. Når bakgrunnen er lik, eller en jobber innenfor samme felt, er det lettere å tenke at en selv kunne oppnådd det samme, og at en spør seg: " Hva har hun gjort riktig og jeg gjort galt?"
Leser om igjen " En by som Alice" av Nevil Shute. Handling fra 2. verdenskrig, og utgangspunktet er en hendelse som virkelig fant sted. Et møte mellom en engelsk kvinne (Jean) og en australsk krigsfange (Joe) står sentralt i historien, og sistnevnte forteller Jean om den spennende byen Alice.....
Været minner mest om høst, men det er visst håp om bedring til sankthansaften. God helg til alle :-)
Den kalde uken her på Vestlandet har gitt godt lesevær innendørs. Mest faglitteratur i anledning et kurs jeg deltar på for tiden. Når jeg kan ta en pause fra det faglige, håper jeg å få lest den nye Elling - boken til Ingvar Ambjørnsen, som har fått gode kritikker. Likte de fire første bøkene i serien. Ellers har jeg fortsatt ganske mye ulest i bokhyllene. God helg til alle :)
"Kappløpet om Mars" kan by på mange utfordringer. Kan det være et problem at en privat person kommer seg først dit og legger beslag på hele planeten? Hvem har juridisk styresett der oppe? Skal Mars deles mellom alle land på jorda, eller mellom de som kom dit først?
Det blir faglitteratur på meg denne helgen, siden jeg i likhet med deg går på kurs nå for tiden. Så det skjønnlitterære må vente litt. Ellers vil noe av tiden i helgen bli brukt til å rydde i bokhyllene, jeg må avgjøre hvilke av bøkene som skal gis bort/selges. Slik at det blir plass til nye bøker.
Været er blitt bedre, og det ser ut til å bli sol på 17 mai. God helg til alle :)
Er på biblioteket nå, så kanskje blir helgens bok plukket med herfra. Hvis ikke, har jeg nok av muligheter i egne bokhyller hjemme. Vet det er flere uleste bøker der som har stått urørt i nesten 10 år. Etter en rekordvarm april måned, har mai startet langt kaldere og i natt kom det til og med snø, bare to uker før 17.mai. Det kalde været på Vestlandet skal dessverre fortsette, så det passer bra å sitte inne og lese. God helg til alle, og god bedring til deg Readinggirl 20:)
Roy Jacobsen er blant mine norske favoritter,men det tok litt tid før jeg virkelig oppdaget ham. Barrøy bøkene kommer jeg garantert til å lese om igjen. Da jeg leste Seierherrene startet jeg med papirutgaven, men gikk etter hvert over til lydbok, siden jeg syntes papirutgaven var litt tunglest, blant annet pga tidvis ganske lange setninger. Lydboken ble en langt bedre opplevelse. Kan hende tunglest - opplevelsen skyldtes at jeg var noe uvant med Jacobsens bruk av lange setninger. Selve handlingen i Seierherrene er det nemlig ingenting å si på.
Litt usikkert hva jeg selv kommer til å lese i helgen. Kanskje Carsten Jensens "Ut" ??
Det regner her også, og det kommer godt med siden skogbrannfaren har vært ekstrem i det siste . God helg til alle :-)
Anbefaler også "Omgitt av psykopater" av samme forfatter.
Har mye fri i påsken, så lesing blir det. Kan hende delvis utendørs siden været er upåklagelig, - 19 i skyggen i dag. Lesestoff er det ingen mangel på, har mye å velge i, både fra egne hyller og bøker fra biblioteket. Blir nok både skjønn- og faglitteratur. Ellers blir det en del fysisk fostring i vårværet.
God påske til alle :)
Her på Vestlandet har det vært temperaturer på rundt 20 flere steder, og vi håper selvsagt at det fortsetter slik de neste dagene, men april er lunefull så det vil ikke overraske meg om det kommer snø senere i måneden. Jeg ennå ikke funnet frem noen bok til å lese i helgen, men kommer til å plukke ut en av de mange uleste jeg har i egne bokhyller. I likhet med deg blir det nok mer utendørs aktivitet enn det blir lesing. Lesingen kommer nok først etter solnedgang.
God lesehelg til alle.
Et vennskap kan være som en flittig maur. Den løper avgårde, stanser brått, værer i alle retninger, løper videre, av og til med tung last, andre ganger ikke med bagasje i det hele tatt. Og alltid uten å vite helt hvor man skal. Men bestandig er den ivrig og tillitsfull.
Tusenårsskille
I våre liv står vi alltid ved randen
av tiden. Hvert øyeblikk er et tusenårsskille
Ett sekund kan vare mer enn år
Et år er et ras av sekunder.
Stein Mehren
Det er den skapendes lodd, alltid å være på kanten til katastrofen.
Hvor går linjen fra Olympiatoppen og pampene til alle som tar med seg familien sin og går ut i skogen for å tenne opp bål, sove i telt, og heie på langrennsutøverne neste dag?
Tiltaket er blitt temmelig populært, ikke minst blant studenter som skal lese til eksamen; de setter nok pris på at det er ekstra stille og fredelig i meråpent periodene. Jeg hadde garantert likt meg på nattåpent universitetsbibliotek :)