Prøver meg på å starte den ukentlige helgetråden, og håper at jeg med det ikke tråkker på noen tær. Jeg synes bare helgetråden er så koselig!

Jeg går inn i denne helgen sammen med Maskeblomstfamilien til Saabye Christensen. Etter det er det nødt til å bli krim. Jeg er så klar for påskelesning, at jeg ikke klarer dy meg!! Da blir det enten Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli, eller Selfies av Jussi Adler-Olsen.

Hva med dere? Ønsker alle en superfin helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Har kommet halvveis i boka Verdens Land som er om alle landene i verden og litt info. ca 300 sider , og den er lettlest.-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, Maskeblomstfamilien! Første boka jeg leste av LSC. Om det ikke var Halvbroren.. Uansett, etter det var jeg frelst. 8(!) år siden jeg leste den ser jeg nå, men ubehaget sitter fortsatt igjen. Jeg satt igjen med så mange spørsmål etter jeg hadde lest boka, og det er så mange ulike måter å tolke historien på. Uhyre interessant. Spent på hva du synes! Så filmen også, men den synes jeg ikke noe om.

Forøvrig har jeg lest(og grått) meg gjennom to bøker denne helgen. Først "Min fetter Ola og meg" av Arne Schrøder Kvalvik. Da jeg selv har jobbet en del med barn og unge med nedsatt funksjonsevne, var dette ganske sterk lesning. Ola er som han selv sier, "med i hodet men ikke i legemet". En meget reflektert og oppgående mann tidlig i 20-årene som har mange meninger og et enormt pågangsmot. Denne boka ga meg absolutt noen nye perspektiver.

Ellers må jeg bare nevne boken "James Franco spytter når han snakker" av Erik Eikehaug. At jeg har en forkjærlighet for oppvekstromaner var nok et godt utgangspunkt ;-) Men likevel. At dette er en debutroman, og ikke minst at den er norsk, kan jeg nesten ikke tro. Et helt unikt språk, måten boken er bygget opp på og ikke minst fortellingen i seg selv, er ulikt noe annet jeg har lest. Jeg synes forfatteren har vært modig med denne boken, og håper på mer! Historien rørte meg, og den var til tider nesten vond å lese. Jeg fikk en enorm sympati med hovedpersonen, og språket, bare det i seg selv er så fint at det er til å bil rørt av. Denne seilet raskt opp som en av mine favoritter. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De siste ukene har jeg klart å lese ferdig flere gode bøker. Sist ut var "Det vi snakker om når vi snakker om kjærlighet" av Raymond Carver. Flere korte og gode noveller. Carver er en forfatter å komme tilbake til. Så ble jeg distrahert av en TV-serie basert på le Carres "Piken med trommestikkene", som var bedre enn boka. Det er ikke ofte det skjer. Takker BBC for den. Så er det Martin Cruz Smith nå, med "Mordene i Gorkijparken" som jeg leser fordi noen her skrev at Cruz Smith minner om James Lee Burke. Og fordi jeg fikk låne den av noen som fant den i en bruktbutikk. Skal også sjekke om jeg har lest "Veien til ufrihet" av Timothy Snyder før. Forordet hadde jeg ihvertfall lest før. Han skriver godt, Snyder. Ønsker alle en fin søndag med tid til å lese.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har kommet godt igang med Hogarth Shakespeare boken Shylock er mitt navn. Den begynte litt trått, men nå har jeg kommet inn i handlingen, kjenner igjen historien og gleder meg til resten. Det er meldt strålende sol her i morgen, så planen er utfart til nærmeste terrasse med solkrem, bok og kaffe. Det betyr at jeg må gjøre mange kjedelig oppgaver i dag, men har heldigvis flere episoder av podcasten Kjente bøker på 4 minutter som kan holde meg med selskap. Det er artigst å høre om de bøkene jeg faktisk har lest, men jeg hygger meg med de humoristiske kommentarene uansett.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Måtte høre noen av fire-minutterne nå. Mye morsomt der! Liker komboen av Drangsholt og de to programlederne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I kveld har jeg så vondt i kroppen at jeg nesten ikke klarer å skrive. Men sånn blir det når en har fått låne en skikkelig god vedkløyver og bare skal ta en kubbe til. I et par timer. Bare fordi det er så gøy.

I pausene og ellers denne uka leser jeg Nigger av Richard Wright. Jeg aner ikke hvordan den har havnet på leselista mi men er nok noe jeg har snappet opp her inne.

Ønsker dere en fin vårhelg, forhåpentligvis med akkurat det været dere ønsker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ved-arbeid er forøvrig det beste som finnes! Ikke tull at man kjenner det i hver en muskel. Håper musklene dine har fått hvilt seg nok til å holde boka oppe i det minste. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stalla polaris står klar på mi hylle og, saman med to nye krimbøker av Michael Robotham - så med dei tre er påskekrimmen tatt hand om.
Takket bihulebetennelse heile denne veka fekk eg lese ferdig Dickens Vår felles venn mykje kjappare enn forventa. I morgon, laurdag, blir eg nok ferdig med boka eg starta på i går - The Husband's Secret. Ei bok som passa meg perfekt no når eg var i humør for noko enkelt, koseleg og lettlesen. Ikkje noko litterært meisterverk, men perfelr for fagsforma og humøret. Og så passar det ekstra godt med ein krim etterpå.

På lydbok lyttet eg til bok nr tre i Robyn Cass si Virgin River - serie. Skikkeleg guilty pleasure og eg må le av meg sjølv over ironien av at eg lytter til dette som i utgangspunktet overhodet ikkje er lin type litteratur. Klissklass, kyss, sex, relasjonar, drama, brullaup og graviditet over alt! Men men så lenge denne uventa begeistra varer får eg berre nyte det
Lyttar forresten også tidvis til Ondskapens kall av JK Rowling, men det blir helst på lengre gåturar og dei har ikje formen tillate så mange av. Trenger liksom skikkeleg med tid for å leve meg inn i og henge med i handlinga der. Medan Virgin River er skikkeleg lettvint å lytte litt på i bolkar utan å miste tråden

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Travle tider, imidlertid har det blitt en del lesing de to siste ukene :-) Kom meg vel gjennom den interessante boka Skogens Historie av Reidar Mûller. Han tar for seg skogens opprinnelse samtidig som han blir så grepet av ønsket om å se ulv i levende live at det (nesten) går over alle støvelskaft. Jaggu fant jeg Einar Skjæråsen sin samling Bumerke i Mammut-bunken, hurra! Den er gjennomlest, det samme er Ruth Lillegraven sin Sigd. Nå har jeg begynt på Nadia Murad sin historie. Jeg gruer meg til å lese om de verste tingene hun og de andre Yesidi-kvinnene gikk gjennom :-(

Ellers går det i lokalpolitikk og fotball - "bare" avbrutt av rådgiving av 3 ungdommer som på ulikt sliter. De har jeg alltid tid til :-) Ha ei flott lesehelg og uke, alle i bokormbransjen ;-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Enig med flere her - artig også du ellinoronille prøver deg som "innleder" av helgetråden. Jeg befinner meg tilfeldigvis på biblioteket i nærheten av der jeg bor, så jeg skal benytte anledningen til å søke opp noen av bøkene jeg har øverst på leselisten min. Siden jeg er en av ca 3000 kunder som har undertegnet såkalt "meråpent- avtale" med dette biblioteket, trenger jeg ikke bry meg med at bibliotekets ordinære stengetid i dag er kl 16.30. Imidlertid må jeg kl 16.30 gå ut av lokalet for å logge meg inn igjen via scanning av strekkode og bruk av pin- kode. Meråpen åpningstid varer frem til kl 22.
Det blir gode forhold for å sitte inne og lese denne helgen, siden det er meldt surt vær, så det blir det mye av for min del. God helg til alle :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Herlig med lange åpningstider på biblioteket, og sikkert ekstra gøy å få boltre seg i ro og fred etter normal stengetid. Det siste året jeg studerte hadde universitetsbiblioteket mitt døgnåpent. Magisk følelse å vandre rundt i allslags ukristelige tider! :) God lesehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tiltaket er blitt temmelig populært, ikke minst blant studenter som skal lese til eksamen; de setter nok pris på at det er ekstra stille og fredelig i meråpent periodene. Jeg hadde garantert likt meg på nattåpent universitetsbibliotek :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen er det meldt skikkelig ruskevær her i Vest-Finnmark, så jeg satser på at det blir en riktig bra lesehelg. Gullburet av Camilla Lackberg kom i postkassen på onsdag, så det blir helgens bokvalg enkelt. Ønsker alle en fin lesehelg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så bra, fint med helgetråd. Har lest om Ørkenen Sur av Thor Gotaas denne uka, den var bra. Ante ikke at det var så mange strandede nordmenn i Brooklyn og at det ble et helt miljø rundt det etter hvert. Nå leser jeg Tobakkshandleren av Robert Seethaler også ganske interessant.
Ellers har vi hatt den andre stormen på under ei uke her i Nordvest, og i dag regner det som om himmelen er åpen. Er også to bursdagsfeiringer å delta i denne helga, men skal nå få lest litt innimellom.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det samme tenkte jeg om "Ørkenen Sur". Den var utrolig interessant om akterutseilte og andre nordmenn i New York.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fikk litt lyst til å kikke på Ørkenen Sur. Jeg fant nylig ut at også jeg har hatt norske slektninger som bosatte seg i Brooklyn en stund. Synes alltid man hører mer om nordmenn i Michigan eller Seattle...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helgetråd er bra :-) Det er noe som mangler om ikke den er her :-)

Jeg holder nå på med Popsugars leseutfordring, og har denne uka kommet i gang punktet 'choose your own adventure'. Da har jeg valgt den interaktive boka Historien om enten Jørn eller Torgeir Bråten av Bjarte Arneson. Ennå er jeg ikke helt sikker på om jeg liker den, eller om jeg synes det blir for tullete. Men det er uansett artig å prøve en ny sjanger.

Om jeg blir ferdig med denne i løpet av helga, så har jeg Kraften av Naomi Alderman liggende. Den virker også morsom.

Det melder mye ruskevær her hos meg for helgen, men jeg har altså ingen fritidsproblemer :-) God helg alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kraften av Naomi Alderman var veldig ulikt alt annet jeg har lest. Får en til å tenke... Hva om?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så hyggelig at du starter helgetråden, håper og regner med at ingen føler seg tråkket på :).
Jeg skal også starte på krim som deg, enten Selfies av Jussi Adler- Olsen eller Unni Lindell Dronen. Gleder meg til å lese begge, håper denne krimen virkelig klarer å treffe meg slik som krim pleide før, det savner jeg litt.

Ønsker alle en flott helg med bøker eller uten :) god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dronen står også på min liste.. Men jeg lurer litt på om jeg skal prøve å lese første boka i serien først. God helg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er det Slangebæreren av Unni Lindell, har ikke lest den selv. Men har lest den andre boken i serien om Cato Isaksen Drømmefangeren, den synes jeg er god.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

SolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-Lise