Helg igjen. Litt sol er det ute, men at sommeren har kommet for fullt her på Vestlandet kan man vel ikke si.Jeg ble syk på onsdag og har vært kraftig forkjøla siden. Denne dagen i dag ble litt av dagen brukt til å lese Svart Vann av Joyce Carol Oates helt grei bok, fikk lære om noe nytt i hvert fall, men kvaliteten i forhold til hva Oates ellers har produsert kan nok ikke den samme med Svart vann.Boken er ikke dårligste, men ikke den beste heller. Jeg leser også Hells Angels Hunter S. Thompson i mellom. Ellers har jeg tre andre bøker som jeg har lånt.Vet ikke hvilken jeg skal begynne på.

Håper alle får en fin helg og koser seg med gode bøker. Ha en god helg :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Brukte fem dager på boka Menneskenes grunnstoffer av Anja Røyne. Hun hadde foredrag om dette og mere til på lokallagssamlinf\ga til FIVH i mars hvor jeg var til stede..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga har jeg klart å lese ferdig "Kina. Den nye supermakten. Jakten på Xi Jinping og det moderne Kina". Forfatteren Sun Heidi Sæbø er en kritisk stemme, og hun har lang botid i Kina som student og journalist. Sæbø skriver godt, men noen av vurderingene hennes fremstår som litt tynt begrunnet. Så er det sannelig ikke lett å vite når nesten ingen snakker. Så jeg vet fortsatt ikke så mye om Xi Jinping. Egentlig. Så skal jeg fortsette med Chigozie Obioma, som står bak det mange kritikere mente var årets beste bok. "Den forbudte elven" handler om fire brødre i Nigeria som trosser forbudet mot å nærme seg elva. Den er god, den handler om livet, og den er sann, slik som stor litteratur trumfer både journalister, presidenter og psykologer. Til slutt har jeg et fromt ønske om å fullføre lydboka "Den gamle mannen og havet" av Ernest Hemingway, siden den er god, og den er kort, og de andre i lesesirkelen er forlengst ferdig. Dessuten vokste jeg opp et sted med mange sjøfolk, og det er noe med det å frigjøre seg fra landjorda og dra forbi den horisonten du vokste opp med.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den forbudte elven leste jeg for noen måneder og likte denne veldig godt. Kina må være spennende å lese om. Har hørt mye bra om Den gamle mannen og havet, dette er jo en av mange favoritt. Ønsker deg en fin rest søndag :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her leses og lyttes det jevnt og trutt uansett dag og vær. Etter en overdose lidelser på nynorsk (Hoem og Tiller) hører jeg nå på lettfattelig krim av Egeland. Det er passelig bakgrunnsstøy når jeg er ute på stolpejakt. På nattbordet ligger Hekseyngel, en moderne variant av Shakespeares Stormen. Jeg storkoser meg med den, tror det blir en sekser på terningen. I tillegg leser jeg noen dikt av Halldis Moren Vesaas hver kveld. Det er godt med dikt som er på rim, uten at jeg vet om det er påvist noen terapeutisk effekt!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Stolpejakt var ukjent for meg, men no fann eg ut kva det er. Trur eg. Er det rett å seie at det er ein slags stikkut-tur med anstrøk av O-løp? For min del blir det for langt til nærmaste stolpe, det ser ut for å vere først og fremst ein austlandsaktivitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er o-løp for amatører. Man laster ned kart på mobil og starter jakten. Det er gjerne orienteringslag/idrettslag som setter ut stolper og lager kart. Det fins både her og der, men mest sør i landet og i urbane strøk.
Det er en fantastisk måte å lure «sånne som meg» ut på tur. Å finne stolper fungerer som belønning for å ha gått så langt. Jeg finner også poster i skogen (skogtrim) som er litt vanskeligere enn stolper, men lettere enn orientering. I tillegg har jeg forsøkt meg på geocaching, som er en verdensomspennende aktivitet. Det er mye å finne der ute!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Variert lesning hvis jeg leser det du skriver riktig, ønsker deg en fin søndag =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjølv om det no er midtsommar er det lite her som minner om sommar, ja! Dermed vart det i overkant mykje lesing i helga?
Starta med Gutten som elsket rådyr av Samuel Bjørk. Stor spenning og litt voldsom finale.
Måtte ha noko meir fredelig etter den, så då valde eg Tobakkshandleren
Av Seethaler. Likte så godt "Et annet liv" som eg las for eit år sidan, så no er eg spent på denne!
Håper på ei god oppleving, men først og fremst håper eg på sommar!
God søndag!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja ikke sant. Lesning er herlig og så herlig å bare kunne være inne og lese en bok, ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga er det hyttetur med familien så det har ikkje blitt særleg ro til lesing.starta på Den danske borgerkrig i morges og Gler meg heilt sjukt til å fortsette for den fenga veldig! Har også nettopp avbrutt mi første bok på lang tid - Hending mann søkes av Jons Hellsing-ei bok eg kjøpte på innfall...verste skiten eg har lese nokonsinne...!! Så så var det skikkelig opptur at denne danske boka blei det neste valet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hørtes ut som en spennende bok, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser om igjen " En by som Alice" av Nevil Shute. Handling fra 2. verdenskrig, og utgangspunktet er en hendelse som virkelig fant sted. Et møte mellom en engelsk kvinne (Jean) og en australsk krigsfange (Joe) står sentralt i historien, og sistnevnte forteller Jean om den spennende byen Alice.....
Været minner mest om høst, men det er visst håp om bedring til sankthansaften. God helg til alle :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Så morsomt at du også synes som meg at været minner om høst. Håper du koser deg med boka og har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har såvidt kommet i startfasen av Kartusianerklosteret i Parma (del 1) av Stendahl. En klassiker om Napoleonskrigen og slaget ved Waterloo- blant annet. Varierer mellom romanen og Klassekampen. God lesehelg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hørtes ut som en god og variert helg, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her i Østfold er det i dag en fin start på sommeren, med sol og ikke for kaldt vær. Jeg leser fortsatt Anna Karenina av Tolstoj. Samtidig koser jeg meg med små kapitler i Sommerboka av Tove Jansson innimellom. Ønsker deg god bedring, Readinggirl20, og håper alle får en fin helg med og uten bøker!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Herlig med ikke for kaldt vær og sol da. Sommerboka har jeg så lyst å lese. Tusen takk for det. Ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg holder på med "Prosessen" av Franz Kafka. Den er... spesiell, men interessant. Jeg har også kjøpt "Medusas flåte" av Franzobel, men tror denne skal få vente litt.

God helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Godt med litt spesielle og interresante bøker samtidig, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg startet på Sommeren Uten Menn av Siri Hustvedt tidligere i uka. Leser videre på den i nå i helga. Ble litt skuffet over språket da jeg startet å lese den. Fant så ut at den er skrevet på engelsk av forfatteren, og at boka jeg kjøpte dermed ikke er på originalspråket, men oversatt til norsk. Gikk på en liten smell der? Men skal lese boka med et åpent sinn. Språket blir jeg kanskje vant til etter hvert som sidene går? Hustvedt har stått på leselista mi lenge, så det får bare stå til. :-)

For øvrig startet sommerferien min i går, blåste den i gang med en lang gåtur + en digital handletur hos ebok.no. Nå har jeg mange bøker jeg klør etter å starte på! Ah. Sommerlesning. <3

God bedring til trådstarter, og god helg til alle sammen!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er ikke hennes beste bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Greit å vite. Ferdig med den nå. Ble ingen høydare, men da kan jeg kanskje gi en av de andre bøkene hennes en sjanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min favoritt er "Det jeg elsket". Liker hennes innspill i faglitteraturen også, om nevro-/psykofagene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så herlig med sommerferie, god sommerferie til deg!Og tusen takk for det!Mine tidligere erfaringen med Hustvedt har vært gode av de to bøkene jeg har lest.Ha en god helg og sommerferie:!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her hos oss ser det ut til at sankthanshelga skal bli regnfull. Og jeg skal bruke en del tid på å lese ferdig Intet nytt fra Vestfronten av Erich Maria Remarque. En gammel klassiker om livet som soldat under 1. verdenskrig, så ikke særlig lystig lesning. Men ei veldig bra bok!

Jeg har også lyst til å få fullført lydboka mi. Har ca 2 timer igjen av Vannmannen av Merete Junker. Ny forfatter for meg, og jeg synes det er ganske bra.

På mandag reiser jeg nemlig bort en liten uke, og da har jeg ikke lyst til å ha med meg noen av disse. Da må jeg ha noe lettere, og annet enn krigslitteratur. Hva det skal bli, det vet jeg ikke helt enda.

Ønsker dere alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Så morsomt at Intet nytt fra vestfronten ble nevnt. Jeg har akkurat avtalt med min 15-åring at jeg skal kjøpe Intet nytt fra vestfronten til ham, ettersom vi skal innom forfatterens hjemby Osnabrück i sommer. Ikke umulig at det blir en gjenlesning av den for egen del heller. Min 12- åring skal lese Anne Franks dagbok, ettersom vår togferie også går til Amsterdam. Så barna har leseplanene klare for sommeren. Jeg har derimot ikke fått lagt leseplaner verken for helgen eller sommeren.

Jeg er i gang med Tung tids tale av Olaug Nilssen. Den er veldig sterk. For sommeren tenker jeg å ha et fokus på tysk og nederlandsk litteratur ettersom sommerferien går gjennom disse landskapene. Tar gjerne imot gode tips.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Gunter Grass Blikktrommeren er jo en klassiker i tysk litteratur vil jeg si. Thomas Mann Buddenbrooks er også en klassiker som jeg vil anbefale alle å lese. En annen flott tysk bok er forsoningen av Fred Uhlman som omhandler en rørende historie som jeg virkelig vil anbefale flere å lese.

Ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips. Blikktrommen har jeg lest, mens Buddenbrooks er en av Thomas Manns bøker jeg ikke har lest, og som står på ønskelisten. Fred Uhlman kjenner jeg ikke, så den må jeg sjekke ut. Fint med tips om nye forfatterskap og bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gøy med bra bok til helga. Lydbøker er også herlig å kunne høre bort. Ja det er hyggeligere når man reiser at man har med noe kjekkere. ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når eg endeleg kom meg heim frå arbeid starta styrtregnet. Det ser ikkje ut for at det har tenkt å stoppe på ei stund. Då passar det bra å ha ei bok for handa. Eg held framleis på med Kjærlighets Veier av Johan Falkberget. Det tek meg nok minst ei veke til å kosentrere meg igjennom denne.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Herlig å komme hjem fra jobb og kose seg med en bok, kos deg med boka, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I et mangslunget vær har det vært ei ganske fin uke, blant annet var kongen og dronninga på besøk i Odda tirsdag. Da viste Odda og Ullensvang seg fra sin beste side :-) Mellom permene har jeg kommet meg drøye 600 sider avgårde i biografien om Paul McCartney. Kunnskap som var i ferd med å slukne har fått nytt liv, og splitter ny kunnskap har fått innpass. De siste omlag 200 sidene blir nok lest ferdig i løpet av 3-4 dager. Hva da, etterpå? Si det! Uansett, god helg alle sammen :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hørtes ut som en flott uke. Gøy med biografier, kos deg videre med biografien :) ha en god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I Trondheim og Steinkjer i helgen,men har med meg Reisen til Al-Andalus av Per Erik Borge.Roman om prinsesse Kristina av Tunsberg som dro til Spania for å giftes.Ellers har jeg lest mye fra eget boklager i det siste og trives med det. Nå regner det mye her i kveld,så nå blir det lesing på hotellrommet.
God lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Håper du får en fin tur og hørtes ut som mye bra lesestoff, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingeborg GPirelliKristine LouiseHauk1Anne-Stine Ruud HusevågTrygve JakobsenStine SevilhaugEnneaVoidkeeperMathilde PedersenSt. YngheadSimen "Boktimmy" IngemundsenBjørg  FrøysaaHegeJan Arne NygaardHeidiHarald KÅsmund ÅdnøyKetilMonaBLBjørn SturødIngvild SkartveitKarin BergLisbeth Kingsrud KvistenEvaTor Arne DahlWenche BrohaugJulie StensethIdaritaolineAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald AndersenAnne ØverkilHildeE .Kristin F. JørgensenLesevimsaJorund KorbiGunillaLars MæhlumEileen BørresenPer Hellem