Hei. Da var helg igjen. Er dessverre blitt litt syk, så dermed blir nok en del lesing som skal skje denne helgen. Denne helgen skal jeg fortsette på Dyrene i Afrika fra Erlend Loe startet på den tirsdag denne uken.

Hva er dere plan/leseplaner for helgen?

Ønsker alle en god helg med litteratur og gjerne også godt vær. Ha en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Jeg er kommet halveis i "sin egen herre" av Halldór Laxness. For en fantastisk bok og en utrolig forteller, jeg har fått en ny favorittbok og favorittforfatter!
Ellers driver jeg med litt rydding både inne og ute, det er grovavfallaksjon her til uka og da er det godt å få kvittet seg med rask og rusk...i sterk kontrast til boka jeg holder på med, de eide omtrent ingen ting!
Nyt resten av helgen da dere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hørtes bra ut, ha en god helg forresten :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God bedring!
Jeg fortsetter å lese Shakespeare og er midt i A Winter´s Tale. Det er konger og dronninger, sjalusi og død - og jeg undres over hva det er med dette forfatterskapet som fascinerer meg så mye. Kanskje er det nettopp at handlingene og omgivelsene er så fjernt fra min egen hverdag?

Jeg gleder meg like mye hver dag til å ta fatt på nye scener og snirklete setninger. Engelsken går mye bedre nå, men jeg leser allikevel Vintereventyret samtidig. André Bjerke er ingen faorittgjenforteller, men han hjelper meg å forstå vanskelige partier. Jeg kan nesten ikke vente med å begynne på Et gap i tiden, som er den moderne varianten av historien.

På lydbok nærmer det seg slutten på Morfar, Hitler og jeg, som har vært en gledelig og berikende overraskelse. Jeg trodde jeg var lei andre verdenskrig litteratur, men tok feil!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for det. Hørtes veldig spennende ut med Shakespeare. Håper du koser deg med bøkene og lydbok :) ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God bedring!

Denne helgen prøver jeg meg på boken Forstå barnet ditt 0-2år av Stein Erik Ulvund. Håper den inneholder noen tips, triks og gode råd som kan snappes opp og brukes i heimen. Det er ikke alltid like lett å forstå en liten gutt på to år. Lillegutt er stort sett flink til å uttrykke sinne meninger, men det er jo ikke alltid like lett for oss vokse å forstå alt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tusen takk!Håper du liker boken du skal lese, hørtes i hvert fall nyttig ut :) Ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God bedring til deg. Jeg har bare fartet rundt en periode, besøkt familie på Østlandet og nå er jeg på Tenerife. Har lest litt forskjellig i det siste, men nå har jeg begynt på Kim Leines Rød mann Sort mann. Den er helt utrolig, rå,bestialsk og bare helt utrolig skrevet. Heldigvis så er den lang, men har også med Jordmor på jorda av Edvard Hoem. Så det skulle holde til jeg kommer hjem om et par uker. Det blir jo litt annet enn lesing her også,da.
God helg til dere bokelskere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hørtes herlig ut å være på Tenerife. Ha en god ferie og helg :) Takk også for god bedringsønsker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg kommet meg hjem fra Haukeland, Bergen. Har nå et hjerte uten urytme og flimmer, samtidig har det en kapasitet på omlag 80% av vanlig styrke - som skal bygges opp igjen på 3-5 måneder. Mens jeg har ligget paddeflat har jeg lest mye, 6 bøker på 13 dager til slutt. Gaute Heivoll sin Sang For 68 Forrædere er lest etter forrige oppdatering her - ikke helt min greie og jeg ga den en 4-er. JM Coetzee fra Sør-Afrika blei neste mann ut, Vanære heter boka og det var en solid 6-er. Nå er det eget bibliotek i Odda som har levert meg Jeanette Walls sin Krystallslottet, som har voldsomt mye skryt. Noe over 100 sider lest og jeg skjønner hvorfor!

Ha en fortreffelig helg og uke framover i beste lesestil :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Masse god bedring:)! Hørtes ut som noe bra og noe mindre bra, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og for all del, god bedring til deg også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God bedring

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne fredagskvelden er et kaos med rot over alt, så jeg skal legge meg tidlig og utsette alt til imorgen. I senga har jeg nemlig Harlan Cobens siste spenningsbok. Han er en av de få jeg ikke går lei av, fordi han også er morsom og selvironisk. I tillegg til Coben har jeg fortsatt "Catch 67". Det er et innlegg i debatten om hvem som "eier" landet av Micah Goodman, som underviser ved et universitet og har en doktorgrad i jødisk tenkning. Det er en bok jeg leser etter frokost, kanskje den fineste tida å lese på. Så er boka også også et ærlig forsøk på å komme seg videre, uten at palestinerne blir oversett eller glemt. Hvilket handlingsrom har man i staten Israel? Redelig, engasjert og akademisk. Jeg har faktisk mange bøker som venter, men også tid til å lese. Eller; jeg tar den tiden det tar. God lesehelg til alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hørtes spennende ut, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er på biblioteket nå, så kanskje blir helgens bok plukket med herfra. Hvis ikke, har jeg nok av muligheter i egne bokhyller hjemme. Vet det er flere uleste bøker der som har stått urørt i nesten 10 år. Etter en rekordvarm april måned, har mai startet langt kaldere og i natt kom det til og med snø, bare to uker før 17.mai. Det kalde været på Vestlandet skal dessverre fortsette, så det passer bra å sitte inne og lese. God helg til alle, og god bedring til deg Readinggirl 20:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja været er ganske sinnsykt nå. Herlig å kunne sitte inne med en bok eller to. Tusen takk og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å så kjedelig, god bedring! Håper du iallfall føler deg såpass at lesing blir mulig å kose seg med =)
I dag leste jeg Lærerinnenes sang av Vigdis Hjort. Og i kveld tenker jeg å starte på Lullaby av Leila Slimani. Skulle egentlig fortsette på Det store århundret-serien, men så fristet det mer med noe thriller/spenning-isj så da ble det slik!

På lydbok lytter jeg til The Patron of Lost Souls, som jeg valgte helt på måfå (eller...fordi det er Karen Cass som leser og hun er DYKTIG!) .er omtrent 3/4 ferdig med boka nå og storkoser med med denne. Drama, kjærlighet,samliv, sorg, ambisjoner, familie, svik, troskap... vi føler tre ulike hovedpersoner her og historiene er vevd sammen på vakkert vis! En overambisiøs kokkespire, som uventet treffer en franskmann hun faller pladask for. Den franske enkemannen og hans sønn, som ikke vil ha noe med denne nye damen hans å gjøre. Og så den førtiognoe år gamle dama som driver en gjenbruksbutikk. Hun er litt av en einstøing, føler seg ensom og litt forlatt, har en ugrei fortid med mye tap og sorg. ..og ...hun har en halvsøster hun ikke visste om, som nettopp døde, og har overlatt sin datter til henne. Virkelig en overraskende godbit av en bok

Ellers i helga er det lite planer. Småpjusk og tette bihuler, surt og kaldt også.. så rolige dager og forhåpentligvis en tur i klatreveggen .

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tusen takk for det :) Hvordan var lærerinnenes sang? Jeg vurder nemlig å lese den. Så gøy med overraskende god bit. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ut ble positivt overraska, har tidligere veldig blanda erfaringer med Hjorths bøker. Arv og miljø likte jeg for eksempel ikke noe særlig, mye pga det repetetive språket. Her, i denne boka, er språket upåklagelig. Presist, godt formulert, formidlende. Uten unødige skildringer og lange beskrivelser.

Den er kjapp og lese, den byr likevel på en del tankevirksomhet -man kan nok lese den veldig fort også uten å tenke, men om en er åpen for det så åpner boka for en god del interessante refleksjoner.

Det skjer likevel ikke så mye, sånn rent «actionmessig» . Handlinger foregår litt på skolen hvor hun arbeider, litt hjemme, men mest av alt i hodet hennes. Nettopp derfor er det perfekt at boka ikke er lengre enn den er for da ville den fort blitt langdryg.

Så...en perfekt, kjapp bok å lese, men litt feelgood-vibber, en del humor, men uten noe fjas. Samfunsrefleksjoner, egenrefklesksjoner , men ikke den rette boka hvis du ser etter klissklasskjærlighet eller fart og spenning =) tror dette er en slik bok man liker ekstra godt om man åpner den på en dag hvor humør og sinnsstemning er mottakelig for det

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne setter jeg på skal lese listen :) takk for utfyllende kommentar :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

WenkeHilde H  HelsethBoktimmyHildeStian DalbergGVRufsetufsaKay NilsenHarald KBjørg Marit TinholtTuridEivind  VaksvikHallgrim BarlaupKaroline in WonderArcticDwarfAndreas BokleserHilde AaBjørg L.LailaHilde Merete GjessingBjørner SandomkriraNeda AlaeiSunniva83Beathe Solbergingar hJulie StensethMarteedgeofawordLiva DelirIdaJohn LarsenvaskeklutEli HagelundBerit RHanne Kvernmo RyeLeseberta_23TralteAnjaPär J Thorsson