om nokon spør om du kan anbefale ein bygderoman - kva tenkjer du då? nokon forslag?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 13 svar.

"Bli hvis du kan. Reis hvis du må" og de andre bøkene i trilogien til Helga Flatland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kva med Trygve Gulbrandsen sin romantrilogi om Bjørndals-folket? Stort meir bygdete kan ein vel ikkje få det?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, det har du heilt rett i. Tusen takk for et kjempeflott tips :) Lagt til på lista!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det første jeg assosierer med bygderoman er Anne Karin Elstads romanserie om Innhaug - folket. Kan absolutt anbefales til alle som liker historiske romaner fra bygdemiljø.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei kjære slektning :))) min tanke var akkuart det samme, og det første eg foreslo for bibliotekbrukaren - som allereie hadde lest heile serien. Anbefalte difor "For dagene er onde" som er min personlige favoritt av Elstad. Og angra etterpå, då det er ei forferdelig historie om bygdedyret sine herjingar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den boken glemmer jeg aldri. En historie som virkelig illustrerer bygdedyrets vesen. Her er et av sitatene jeg la ut her på bokelskere da jeg leste boken: «Bygda. Øynene som ser, ørene som hører, trådene som spinnes i stuene bortover». Den formuleringen sier en hel del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff, samme her. Får heilt vondt i magen av den historia.. Sit heilt fast i meg :O Er nok den sterkaste romanen eg har lest om bygdedyret. Anbefalar også "Du er så lys" av Tore Renberg. Men det er meir ein triller om historiene vi lagar oss oppe i hodet for å få litt kontroll på omgivnadane. Om vi ikkje får heilt tak på kven nokon er, så lar vi fantasien bestemme det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min første tanke var akkurat samme

Godt sagt! (2) Varsle Svar

her og :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må si at jeg tenker en del på En flyktning krysser sitt spor av Aksel Sandemose, som jeg leste et utdrag fra på videregående skole i undervisningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ah, så fann eg ut at det er jo den boka sjølvaste jantelova er skrive i - så den må eg jo berre få lest sjølv også :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men en bygderoman kan man vel neppe kalle den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips. Skal sjekke den ut :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

FragmenterCarolineTone SandvikTrygve JakobsenHarald KPär J ThorssonGVLene AndresenGrete AmundsenBoktimmyJulie StensethReadninggirl20Jostein RøysetKarianne KrogstadBjarneTor Arne MyklebustBjørg L.edgeofawordVildeIdamgeTanteMamieNils PharoLinnTor Arne DahlMariaRos-MariMari Nordø LommelunEli SeimBjørn  BakkenBjørn Erik Strand-HanssenKristine LouiseAnne-Stine Ruud HusevågMarianne KesselelmeTuridHegeFrode TangenThomas KlakeggJan Erik  Olsen