Hva leser dere denne helgen?

For min del er det Roy Jacobsen som får følge meg gjennom helgen. I kveld blir det å lese videre i novellesamlingen Si Unnskyld. Jeg har lest litt av Jacobsen før, og synes det har vært spennende å bli kjent med han som novelleforfatter gjennom denne samlingen.

Etterpå er det Seierherrene som står for tur. Denne har jeg høye forventninger til, da jeg elsket Vidunderbarn og er glad i bøkene om folkene på Barrøy.

God helg, alle som en! Her regner det, og det nytes.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Hei. Jeg er helt ny her og spent på hva denne hjemmesiden vil tilby. I helgen gjorde jeg ferdig Americanah av Adichie og Scopes Trial av Edward Larson. Har nå satt i gang med den siste til Jan Guillou, samt Factfulness av Hans Rossling. Liker å holde på med to vidt forskjellige bøker samtidig - en fakta og en fiction.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Adichie er fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynte på faktaboka Jakten på sannheten av Eirik Newth som kom i 1996. Mye av det som står er fortsatt gyldig da boka stor sett handler om oppfinnelser, og jakten på hva som er riktig .- vitenskap eller religion osv gjennom de siste 2 500 år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da ble jeg ferdig med denne boka igår...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har vi hatt unormalt fint vårvær her i Hammerfest. Jeg og lillegutt har tilbrakt store deler av helgen utendørs. På kveldstid leser jeg Helvetesilden av Karin Fossum. Kort oppsummert vil jeg kalle det hjerteskjærende kvalitetskrim.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga har det vært perfekt turvær så jeg og min kjære har hatt et par fine turer sammen. Når jeg ikke er fysisk på tur er jeg på boktur i fjellene sammen med Lille Tre og besteforeldrene. En fin og trist bok som jeg har brukt god tid på.

Fin bokhelg til dere alle :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg begynte på Tirsdagsdamene, reisen til Lourdes i går og regner egentlig med å bli ferdig med den i dag, siden det er relativt lettleste greier. Så blir jeg nok å lese noe fra favorittsjangeren fantasy. Har en saftig trilogi av Leigh Bardugo liggende klar. Ellers får lesehelgen et tre timers avbrudd i morgen da jeg skal på kino og se Avengers: Endgame.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe av Roy Jacobsen men han står på leselisten min.
En som jeg også lenge har hatt lyst til å lese er Halldór Laxness og det er "Sin egen herre" jeg har begynt på denne helgen...tjuvstartet litt på bibliotekets 12-landsreise for mai er Island.
Her i Fredrikstad har det ikke kommet en dråpe enda men det er nå varslet fra i kveld og det blir bra!
God helg fra meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker er godt å ha når en ligger på sjukehus. Det er 9 dager siden jeg kom til Haukeland, Bergen pga hjertet, og det går nok ut i neste uke også. Hadde med meg fra biblioteket i Odda den som heter Tusen Strålende Soler, som mange har lest. Ei strålende bok fra Afghanistan. Neste ut ble ei som jeg fant i kiosken på bygget, John Grisham sin siste Varsleren, ei god spenningsbok. Så oppdaga jeg biblioteket her, et ganske imponerende rom med nytt og gammelt. Her måtte jeg simpelt hen få med meg Tore Kvæven sin Når Landet Mørkner. Nynorsk og poetisk fra Grønland rundt år 1300 som følger Arnar og hans folk i strid, som en del av naturen, kår, lengt - ei virkelig imponerende bok som går rett inn på favorittlista! Nå er det Monica Isakstuen sin Rase jeg er halvveis i, og bakom der ligger Gaute Heivoll sin siste Sang For Sekstiåtte Forrædere klar.

Seierherrene av Roy Jakobsen er en av de eldre bøkene bøkene i hylla hjemme, ei flott bok. Jakobsen generelt har imponert og jeg har 5 av bøkene hans :-) Les med livet som innsats, alle sammen!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Riktig, riktig god bedring! Så flott at du i det minste har tilgang på bibliotek. Finnes medisin også i litteratur. Ønsker deg en så fin helg som mulig. Både Isakstuen og Heivoll er av mine favoritter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Roy Jacobsen er dyktig! Kos deg med dei bøkene. =) etter å ha lese bøkene om dei på Barrøy har eg eit lite ønske om at dei bøkene skulle blitt filmatisert løer laga til ein skikkeleg bra norsk dramaserie. Så mykje potensiale!

Sjølv har eg nettopp gått laus på Brobyggerne av Jan Guillou. Veit ikkje om eg kjem til å lese heile bokserien med ein gong eller lm det blir ei bok her og der. Likar eigentleg å lese serier ganske uavbroten for å halde fokuset lg trådene samla, men samstundes har eg så enormt mykje anna på hylla som også frister *luksusproblem *

Lydbokvis lyttra eg til Live And Let Chai, ei slags "koseleg" og småartig krimbok. Ein slags mix av feel good og krim og humor. Er halvvegs inn i boka og har ikkje heilt bestemt meg for kva eg meiner enno

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Seierherrene er en av mine absolutte favorittbøker - og Jacobsens beste, synes jeg. Gled deg til den!
Si Unnskyld har jeg ikke lest, den må vel snarest inn på 'Skal-lese*-lista.

Jeg for min del skal starte på Tore Renbergs siste i Teksas-trilogien i kveld: Skada gods Denne serien med historien om den fantastiske Hillevågsgjengen er så fornøyelig og god! Så denne gleder jeg meg til :-)

Ellers er det meldt enda ei helg med fantastisk fint vårvær, så det blir ikke bare lesing denne helga. Det må bli litt hagearbeid, vindusvask, og gjerne litt trim også. Helga skal absolutt nytes på alle vis :-)

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgen har jeg begynt på Stella Polaris av Myriam Bjerkli og har lånt meg to ganger bøker Når du ser meg av Siri Hustvedt og En modnere familie av Helga Flatland. Blir spennende å lese disse tre tenker jeg. Var herlig å stikke innom biblioteket og låne disse med meg hjem. Jeg gleder meg til å lese disse og håper de liker gode som jeg håper på. Ja endelig litt regn så får man litt innetid med bøkene.

Roy Jacobsen har skrevet flere god bøker.

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Roy Jacobsen er blant mine norske favoritter,men det tok litt tid før jeg virkelig oppdaget ham. Barrøy bøkene kommer jeg garantert til å lese om igjen. Da jeg leste Seierherrene startet jeg med papirutgaven, men gikk etter hvert over til lydbok, siden jeg syntes papirutgaven var litt tunglest, blant annet pga tidvis ganske lange setninger. Lydboken ble en langt bedre opplevelse. Kan hende tunglest - opplevelsen skyldtes at jeg var noe uvant med Jacobsens bruk av lange setninger. Selve handlingen i Seierherrene er det nemlig ingenting å si på.
Litt usikkert hva jeg selv kommer til å lese i helgen. Kanskje Carsten Jensens "Ut" ??
Det regner her også, og det kommer godt med siden skogbrannfaren har vært ekstrem i det siste . God helg til alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LesevimsaHarald KDiddiEster SAnjaThina NordtveitMantenAmanda ABerit RTorill Elisabeth RevheimLene AndresenVibekeAnita NessInge KnoffErlend Haugen  VikhagenJulie StensethAnniken Røilanniken sandvikDolly DuckCarolineMia HusefestMarie HolterKaren PatriciaMarit HåverstadKay NilsenJan Arne NygaardJan Erik  OlsenJan-Olav SelforsiJosefineTjommisiljehusmorElisabeth SveeLilleviAnn-Kristin Vik FløtreLibraritas vLisbeth Kingsrud KvistenAndreas SortlandStine SevilhaugMari Nordø LommelunSimen "Boktimmy" Ingemundsen