Det er miss Lemon som har ansvaret for den undervisningen, en kvinne som er så vertikal at jeg er overbevist om at hun aldri har duppet av i hele sitt liv!
Nåde er at du kan gjemme deg i Gud i stedet for å gjemme deg for Gud.
Den som kaster maska, mister ikke ansikt, men viser ansikt.
Jeg har ikke lest Lindstrøm, og bare litt av Fosse. De andre har jeg lest. Jeg ville også stemt på Faldbakken. Den er herlig original, sjangeroverskridende - surrealistisk og humoristisk. Gir litt Ajvide Lindqvist-vibber. Alle de tre andre er gode også; Przewalsikis hest er en god fortsettelse på klimakvartetten med beretninger fra ulike karakterer og tidsepoker; historien til dyrehagedirektøren fra St. Petersburg gir den litt ekstra kulør. Synes nok likevel at den er mer tematisk enn litterært interessant. Mannen som elsket Sibir er så vidt jeg har forstått en «romanifisering» av dagbøkene til en oppdagelsesreisende. Spennende beretning! Hvis dette hadde vært ren fiksjon ville det ikke vært så interessant å lese for meg. Jens M. Johansson skriver alltid godt - denne gangen også!
Barnebibloteket Biblo på Tøyen må vel være Norges fineste og mest kreative bibliotek - selv om det er svært annerledes enn hva man tradisjonelt ser for seg. Ikke så lett å komme inn, ettersom det kun er åpent for 10-15-åringer - men jammen er det fantastisk for dem det er laget for! Man kan sitte og lese i gondoler, bøkene er plassert i hyller som henger fra skinner i taket, og kategoriseringen er kreativ. Mange fine lesemiljøer - feks kan man sitte oppe i panseret på en gammel lastebil. Jeg elsker det! Har hatt noen barnearrangementer der; derfor fikk jeg lurt meg inn. Er forøvrig glad i Arendal.
Liker begrepene dine veldig godt - både «litterært maleri» og «verbalt stilleben». Jeg var ikke så begeistret for boka da jeg leste den, følte at den var litt uforløst, men ser den med nye øyne etter beskrivelsen din. Kudos! Den nyeste boka, Vi var fem, leker også med sjangere, med adskillig mer action. Synes den er herlig surrealistisk.
Den beste i klimakvartetten hittil. Kryper under huden... fargerikt miljø fra dyrehage i St Petersburg til øde sletter i Mongolia og Görings Carinhall under annen verdenskrig. Tett på mennesker som gjennomlever sine personlige drama og setter alt på spill for å redde den utdøende hesterasen.
Smart, morsom og etterhvert ganske så uhyggelig. Ravatn på sitt beste!
Krigens råskap var uten grenser og krig avler krig. Også denne krigen hadde røtter i den forrige og Gud vet hvor lang tid det kom til å gå før denne krigens spor ble utslettet - hvis den da ble det noen gang. Det skulle ikke forundre ham om det ved denne krigens slutt ble lagt grunnlag for en tredje storkrig. Menneskene var slik og hadde alltid vært slik siden de begynte å vandre omkring på jorden, helt tilbake til Kain og Abels dager. Bror sto mot bror og far mot sønn. Ingen var bedre og ingen var heller verre.
Mange ganger hadde han sett døden i øynene. Ventet på det hinsidige - ikke som en uvelkommen gjest, men som en nødvendighet av sitt levnetsløp. Han hadde tidlig gjort opp sin mening. Det var ikke spørsmål om hvor lenge man lever, men hvordan man lever.
Kan du huske at barn aldri tror på døden? De legger en død spurvunge under ovnen og sitter på huk og venter på at den skal våkne, enda du sier til dem gang på gang at den er død og våkner ikke mer. Ingenting dør for dem, alt skal leve bestandig og bare sove litt iblant. Selv steinen får liv i hendene på et barn.
For dere som bor i Oslo: Vil tipse om gigantisk ombyggingssalg på Norli Eldorado torsdag- lørdag. Hele 2. etasje skal tømmes, og lageret blir åpnet. 3 for 200 = 67 kroner boka - titusenvis av bøker. Masse til barn, ungdom, krim, romaner, reisehåndbøker, strikk, hage, dokumentar og annen fakta. (Jeg jobber i Norli, men salget blir ikke noe dårligere av det).
Skjulestedet av Pam Jenoff var så sterk å lese at den måtte "fordøyast bit for bit". Samtidig ville eg lese heile tida fordi den dreiv meg framover.
Thomas Enger "Killerinstinkt" skal være en god og spennende ungdomsbok. "Midt i svevet" av Arne Svingen kan også anbefales. Ellers er det verdt å merke seg Johan Mjønes sine ungdomsbøker, Død manns kiste, Blodspor i Klondyke, Kapteins Nemos testamente og Skattejegerne. Noen av disse er nyskrivninger av gamle klassikere. Kan også anbefale Tom Egeland sine ungdomsbøker, Skatten fra Miklagard, Mumiens mysterium og Katakombens hemmelighet.
Første del av boka er skikkelig god. Var på nippet til å sende bokanbefaling til alt jeg har av vinyl-elskende venner. Men mot slutten endrer boka helt karakter og blir en slags uforståelig spøkelseshistorie. Lurte på om jeg skulle gidde å lese de siste tretti sidene etter å ha slitt meg gjennom en musikalsk uforståelig grøt en stund. Endte med å ikke lese - skummet og hoppet til slutten for å få med meg løsningen. Ville gitt terning 5-6 på den første delen, 1 til slutten.
En ekstra stemme til Tante Ulrikkes vei og Et lite liv, som er nevnt under. I tillegg: Klassen av Marte Spurkland, Et helt liv (Seethaler) (sååååå vakker!)
Hei! Kjenner du denne tjenesten? https://www.norlijunior.no/boktipser ? Her kan du velge hvem du vil ha tips fra: feks gutter på 9 år - og velge ulike typer kategorier: magi, action, lærerik, ekte, osv. osv. Merkelappene er basert på hvordan barna selv har kategorisert bøkene. Barna har registrert nesten 1 million leste bøker.
Her går det i de nye til Heidi Linde og Carl Frode Tiller. Starten på Linde skjærer i hjertet - beskriver mitt verste mareritt. Tiller er gjenkjennelig men annerledes nok til at det bare er å kaste seg over boka hans igjen. Strålende litteratur.
Takk for nok en strålende analyse! For meg som har lest halve den første og litt i den tredje, kunne det ikke vært bedre!
Jeg har truffet godt på bokvalget denne påsken, så det ble en usedvanlig god leseuke.
Aller best er nok "Størst av alt" av Malin Persson Giolito (dattera til GW Persson). Denne er fantastisk godt skrevet - basert på mitt overblikk, er dette den beste boken som utgis på norsk dette halvåret (kanskje i konkurransemessige Svikne dagar, som jeg ikke har lest). Boka starter med en 1-sides beskrivelse av et klasserom der de aller fleste er døde. Maja lever fortsatt. Hun blir arrestert og har skutt to. Dette er opptakten til en mangefasettert rettsalssdrama som toucher temaer som soningsforhold, medias forhåndsdømming og påvirkning av utfall/opinionen, med mer. Les!
Hadde også stor glede av den lille romanen "Alt etter havet" av Lasse W. Fosshaug. En uvanlig kombinasjon av naturnært og nedpå miljø i Øvre Årdal og dystopisk scifi-drama fra Russlands kloakk og t-banenettverk.Anbefaler denne også.
Kom godt i gang med "Mine brødre" av Adel Khan Farooq - han som er veldig i vinden med Brennpunkt-dokumentaren om Ubaydullah Hussain. Synes denne lover godt. Spot on på trøblete innvandrerungdomoppvekst på Mortensrud.
Jeg synes det er litt artig med disse nyskrivningene av Shakespeare-stykkene initiert av Hogarth Forlag i forbindelse med 400 årsjubileet.Er godt over halvveis i Hekseyngel - som er en nyskrivning av The tempest/Stormen. Lettlest, søt, morsom og god roman der man samtidig får en pedagogisk innføring i originalstykket. En teatersjef med tragisk familiehistorie blir utsatt for komplott og mister jobben. Etter å ha holdt seg på sidelinjen i mange år, får han ny jobb som lærer i et fengsel, og bruker muligheten til å sette opp stykker i fengselet - og pønske ut hevn mot dem som dolket han i ryggen. God bok!
Påskens første krim var Speilenes bok av rumenske Chirovici. Dette var en kvalitetskrim - som tar begrepet Den upålitelige forteller til enda et nytt nivå. En mann leverer begynnelsen på at true crime-manus til et forlag, men dør før han får overlevert resten. Dette utløser en jakt etter å finne resten av manuset - og etter å finne ut hva som egentlig skjedde den gangen.