Jeg holder på å lese den nå. Det er vel bare oss to her inne foreløpig... Men knallbra skrevet av Kristine! Hun kan det.
Jøsses. Hver sin smak. Jeg synes denne var helt fantastisk og endte opp med å skrive en særemneoppgave rundt den det siste året på videregående fordi jeg synes den var så annerledes og interessant. Det faktum at handlingen foregår over et tidsrom på seks timer - i en ROMAN - fascinerte meg noe helt enormt. Jeg elsket alle tilbakeblikkene og digresjonene.
Veldig fin bok som forteller om kristendommen til småskolebarn på en enkel og lett forståelig måte. Det blir dratt paralleller fra Bibelhistorier til det daglige livet til førsteklassingene Stine og Jørgen. Små og store problemer i hverdagen blir løst via gode råd og Bibelfortellinger fra Fru Fjell.
Språket er jevnt over ganske enkelt og lett forståelig, men med kanskje litt i overkant mange spørsmålstegn. Også ordet "gnuge" brukes til stadighet, et ord jeg gjetter meg til er et dialektord. Etter hvert forstår man hva det siktes til, men første gangen jeg leste ordet ble jeg veldig forvirret.
På grunn av språket blir boka derfor en firer som kunne vært en femmer. Veldig god bok, men den må bli lest høyt.
Boka er utsolgt fra forlaget, men jeg lurer på om forlaget skulle vurdere å trykke opp et nytt opplag. Den finnes uansett på en del bibliotek.
Jeg skriver bittelittegranne på http://www.stigovevoll.no. Blir mest når ånden kommer over meg...
En meget godt skrevet bok som fikk meg til å reflektere og ga meg nye perspektiver på både livet og døden.
Jeg vet at Sandra Brown har skrevet bra bøker, men denne er definitivt ikke en av dem. Hvor er "slutten"? Hvor er spenningen? Dette ble litt dødt for meg, når du leser ned siste side og er skuffet over at det ikke ble gjort mer ut av boka.
Mars ble en rekordmåned for fine leseopplevelser, men jeg må vel likevel trekke frem Knut Hamsuns "Markens grøde" og Axel Jensens "Ikaros" som de mest fremtredende :)
Jeg var, som de fleste, medlem av Bokklubbens Barn, og jeg husker meget godt "Bestevenn og bestefar". Den handlet om en skolegutt som skulle ta med seg et eller annet interessant til skolen for å snakke om det. Klassekameratene tok med seg blant annet kjæledyr og hobbyer, mens denne gutten tok med seg sin egen bestefar - som satte seg ned foran klassen og fortalte dem historier om gamle dager. Den boken likte jeg utrolig godt!
Jeg har en notatbok hvor jeg med fyllepenn og sirlig løkkeskrift noterer gode sitater og andre utdrag fra hver skjønnlitterære bok jeg leser, samt at jeg skriver et ørlige sammendrag i stikkordsform for meg selv. Foran i notatboken har jeg en liten innholdsfortegnelse. På denne måten holder jeg styr på handling og hovedpersoner, noe som ellers kan bli rotete med et tempo på et par bøker i uken. Sært - men nyttig ;)
De fleste av mine venner og kollegaer har fått med seg at jeg skal lese de "viktigste" verkene i den norske litteraturhistorien i tiden frem til nyttår. Med et tempo på et par bøker i uken, skal det holde hardt. Men da blir det jaffal "De 100 viktigste" ;) Finnes det for øvrig en slik liste, eller må jeg ta det på slump og nysgjerrighet?
Mitt siste kjøp til meg selv var Sigurd Hoels "Syndere i sommersol". Imidlertid kjøpte jeg Sigrid Undsets "Jenny" i gave til en jente i dag :)
En ganske bemerkelsesverdig bok: For det første er det en del skrivefeil (forlaget sendte feil manus til trykkeriet - nemlig det som ikke var retta). For det andre føles det som om jeg spiller et rollespill ledet av en veldig snill game master/spilleder som sender en alliert eller et lykketreff hver gang vi har det litt vanskelig. For det tredje er karakterene ganske firkanta og svart/hvitt.
Men når alt dette er sagt, er det en knasende god bok! Ikke vet jeg hvorfor, jeg vet bare at jeg ikke klarte å legge den fra meg før siste side var lest ut. At jeg har anbefalt den til alle jeg har snakket med siden jeg var kun 40 sider inni. Noe med handlingen, tankene til hovedpersonene og forfatterens ungdommelige, muntlige språk taler rett til meg. Jeg er så heldig å kjenne den talentfulle skribenten, og det er som om hun sitter i hodet mitt og leser fortellingen. Det er så naturlig, så lekende lett når hun forteller denne dramatiske historien.
Mine ord strekker ikke til - les heller forfatterens egne. "I dypet av en ruin" er en bok skrevet av ei ung jente, skrevet til andre unge mennesker.
Denne boka begynte litt tregt syntes jeg, men bygde seg fort opp, og ble vanskelig å la ligge. Historien har god driv gjennom hele boka, og forfatteren slipper meg ikke før siste ord er sagt. Men, jeg må innrømme at til tider irriterte jeg meg veldig over oversetterens grammatikkfeil, særlig blandt uregelrette verb. Så, til syvende og sist, en kjempegod bok med sitrende spenning og dramatiske vendinger.
For noen år siden skulle naboen kaste en hel haug med bøker som hun mente bare var i veien. Ikke mindre enn tre banan-kasser med bøker ble det på meg, deriblandt mang en favoritt :c)
Ja, synes i grunn den ballongen er et veldig fint bilde på bokas innhold. Den er så lett at den snart flyr av sted, men den kan likevel sprekke av ingenting.
Jeg leste nettopp "Noe i meg er sterkere enn meg". Det er en fortelling fra Astrid Høgevold som har/har hatt anorexia nevrosa. Synes den burde fortjene å komme på lista di.
Enig!
Protect me from knowing what I don't need to know. Protect me from even knowing that there are things to know that I don't know. Protect me from knowing that I decided not to know about the things that I decided not to know about. Amen
Litt usikker om de burde bli 20... kunne kanskje vært litt yngre. Men supert med film! Tror dette blir bra :D
Nekrofil Reisehåndbok =)Egentlig morsom tittel (på en måte), men litt misvisende