Lørdag var jeg på søppla og i en diger container oppdaget jeg til min fortvilelse bøker blandt papp og papir. Hva gjør jeg nå? Det er for dypt til bare å strekke ut armen, må jeg virkelig hoppe oppi noe som ikke er lov og dypt er det også. Phu, hvor kan jeg få hjelp.
Så kommer en kjekk ung mann som jobber der, og jeg skrur på sjarmen og peker og sier: noen har kasta "favorittboka" mi. Jeg kan hente den for deg, sier han. 1000 røde roser til han. Han henta opp:

Yasar Kemal - Legenden om de tusen okser
Sigrid Boo - En dag kom hun tilbake

3 bøker (Fakkel bøker-pocket) Malerkunsten gjennom tidene-Det 17-18-19. århundres maleri
Russisk / dansk ordbok, kjekt å ha....;)

Har du redda noen bøker fra fortapelsen?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg kan ikke slutte å le når jeg leser det her. Har vel enda ikke vært i søpla, men snust i et par flyttelass og gamle kasser og hyller har jeg. Ellers er det, som flere sier, gode adopsjonsmuligheter på biblioteket av og til. Ellers kan jeg opplyse om at jeg, når jeg kjøper en bok i butikken, plukker den ut av bunken som har lidd mest for nysgjerrige fingre, med noen skrammer og kutt, og litt slipte kanter. Det ligger visst patent hos meg å gjøre med bøker som med kattunger, plukk den minst tradisjonelt pene så den får kjærligheten den fortjener.

Bøker er også folk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Broren min kastet NESTEN "Hitchhiker's Guide to the Galaxy", ettersom den var ganske så brukt opp, kan man si. Jeg sa jeg gladelig tok den imot, og det var da jeg begynte å lese den. ~ Ellers har jeg tidligere vært oppe på loftet flere ganger for å finne fram gamle bøker moren min leste da hun var barn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg jobber jo i en bruktbutikk så vi redder mange bøker som ellers ville gått i søppla, har også tatt med meg hjem for å lese bøker som skulle kastes i butikken (vi har ikke så god plass, så stygge bøker siles ut). En av bøkene i salgs hylla mi er en bok som ville ha blitt kastet hvis den ikke var så sjelden (Superstjerne 81). Og hvis det har dukket opp en del eldre bøker har de ofte ent opp på salg på QXL

Godt sagt! (0) Varsle Svar

QXL er en fin side. Kjøpte i går "Davitas Harpe" av Chaim Potok. Jeg har også bøker tilsalgs der inne, har også inne bud på flere bøker. Må si det er litt morro :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror da det. Når sønnen til nabo'n ryddet i dødsboet etter foreldrene så fikk jeg valget, ta det du vil ha ellers hiver jeg alle sammen. Gjett om jeg tok med meg hele rubbet, sorterte og ga bort dubletter, resten står rundt omkring i huset. Alt er ikke akkurat min gate, men kan vel leses allikevel, bedre det enn dynga.

En annen gang så var det en venninne av meg som skulle skilles og hun hadde ikke plass til å ta med seg alle bøkene sine og da fikk jeg tilbud om å adoptere alle de som hun ikke fikk med seg. Ellers så måtte de kastes.(UFF) Så jeg havnet opp med en hel masse adoptivbøker til glede og leselykke. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har flere ganger overtalt folk til å bruke Fretex og loppemarked i stedet for å kaste i søpla. Da reddet jeg nok mange.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg handler jo på Fretex, men ikke for å redde bøker som sådan. Men jeg har, som Marit, sendt bøker til fortapelsen: Bøker jeg misliker så sterkt at jeg ikke vil sløse bort kalorier på å drasse dem til Fretex, pleier å bli fyrved.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har handlet en del i bibliotekenes salg av gamle/slitte/upopulære bøker, i alle fall. Da jeg var yngre (og mer altspisende) fylte jeg fort tre poser bøker på slike salg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har fra tid til annen tatt med meg noen hjem fra Fretex, og dermed reddet dem fra å bli massakrert (jfr. en annen tråd her inne) - ellers kan jeg ikke skryte på meg slike heltegjerninger.
Tvert imot: En gang har jeg regelrett kastet ei bok i søpla. Det var "Gemini" av Finn Alnæs, som jeg hadde begynt på ørten ganger uten å finne spor av noe som appellerte. Etter siste forsøk, der jeg holdt ut til omtrent midtvegs, klappet jeg sammen boka og lot den gå i søpla. Dette var lenge før kildesorteringens tid, så den ble stappet godt nedi dunken blant potetskrell og annet uhumsk. Good riddance!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri vært direkte oppi containere, men har fått bøker fra folk som skulle flytte/rydde opp. Ellers reddet jeg i fjor et nydelig eksemplar av "Flukten fra Watership" fra en tilværelse i glemselens hyller i et antikvariat.

-Jøss, den er det lenge siden noen har spurt etter, sa innehaveren og trasket ned i kjelleren, under butikken. Jeg lånte den på biblioteket for veldig lenge siden, og fikk nå endelig kjøpt den. Synes fortsatt det er en vidunderlig bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å jada, jeg har reddet både bøker og orkidéer fra søpla. En nabo hadde kastet masse pocketbøker i papir-søpla, så da ble det noen krim-bøker på meg. Må si jeg kikket meg godt rundt før et par avblomstrede orkidéer fikk nytt en ny sjanse hos meg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg prøver å gi så mange bøker som mulig et godt hjem og det hender at det går litt langt. Jeg har aldri reddet bøker fra opp fra søppelet, men det er nok mest fordi jeg ikke får meg til å rote oppi sånt.

Derimot får jeg det av og til for meg at enkelte bøker er fortapt uten meg og da får de bli med meg hjem. Det har blant annet skjedd i forbindelse med at jeg har vært med å rydde opp etter døde slektninger, plutselig dukker det bare opp noen bøker som er så sære at om ikke jeg redder dem fra å kastes, så kommer ingen til å gjøre det. Jeg har en bok om arkeologiske utgravninger i Trondheim stående, og en om plantefarging, har ikke lest dem og kommer nok heller aldri til å gjøre det, men de er i det minste trygge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For noen år siden skulle naboen kaste en hel haug med bøker som hun mente bare var i veien. Ikke mindre enn tre banan-kasser med bøker ble det på meg, deriblandt mang en favoritt :c)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg "reddet" noen Agatha Christie bøker fra papirsøpla til husverten en gang...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

WenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldRufsetufsaSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland Skjeggerud