Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Pierre Arthens, gourmet, venter på døden. Pierre bryr seg ikke mye om det, han er på jakt etter den ene smaksopplevelsen som han vet kan bringe frem et bestemt lykkelig minne fra barndommen.
Omtale fra forlaget
Forlag Arneberg
Utgivelsesår 2010
Format Innbundet
ISBN13 9788282200271
EAN 9788282200271
Omtalt sted Frankrike
Språk Bokmål
Sider 135
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Den største smerten er ikke å forlate dem som elsker en, det er å rive seg løs fra en som ikke elsker en
Grillede sardiner omsluttet ganen med en glorie av umiddelbar og eksotisk smak, og jeg vokste for hver munnfull, jeg ble løftet ved hvert kjærtegn tungen fikk av havets aske fra det krakelerte fiskeskinnet.
Barndommens jubel: Hvor mange år bruker vi på å glemme den lidenskapen vi la i enhver aktivitet og som bar løfte om glede? Hvorfor er vi ikke lenger i stand til et så totalt engasjement, slik jublende glede, en slik flukt av sjarmerende glød? Det var så mye fryd, så stor enkelhet i disse dagene med bading...som dessverre altfor fort ble erstattet av stadig større vansker med å glede seg over noe som helst...
... og endelig sorbeter, vellykkede synteser av is og frukt, robuste forfriskninger som smelter i munnen som en flytende isbre.
O mefistofeliske whisky, jeg elsket deg fra første slurk og svek deg fra andre - men i den tvangstrøyen av smak som mitt yrke påla meg, fant jeg aldri tilbake til en slik atomeksplosjon, som kunne blåse kjeven av meg i ren lykksalighet...
Ferieritualer, uforanderlige sanser: en smak av salt i munnviken, rynkete fingertupper, huden varm og tørr, håret klistrer seg til hodet og drypper fremdeles litt i nakken, kortpustet, så godt det var, så enkelt...
Ingen var sultne lenger, men det er nettoppp det som er så deilig når det er tid for kaker: man kan bare fullt ut sette pris på det subtile ved dem når man ikke spiser dem for å stille sulten og denne orgien av søtsmak ikke fyller et primærbehov, men dekker ganen med verdens godhet.
Det finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.
Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.
Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...
Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.
Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!
Bøker jeg har bestemt meg for å lese etter et blikk på coveret. Det jeg faller for er farger, tegninger, foto og stemning på omslaget.
Når en jobber på bibliotek er man hele tiden eksponert for all slags bøker. Vanskelig å unngå fristelsen til en bok til(uansett om du vet at du har en haug som venter på deg hjemme