Nok en perle av en bok fra Muriel Barbery! Kanskje litt enklere i formen enn "Pinnsvinets eleganse", men nok en gang satt jeg og leste og fordøyde setninger flere ganger og nøt hver side.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Denne boka når nok ikkje opp mot Pinnsvinets eleganse. Ho er "lausare"i formen, ein får ikkje så godt kjennskap til personane. Men nå er det jo hovedpersonen Pierre Arthens, kjend matkritikar, som er viktig med sine sterke og svake sider. Han ligg for døden og gjenkallar dei beste smakane av mat han har ete. Det eg lika best i boka, var desse skildringane av mat, - smak, utsjånad og kjensle. Muriel Barbery må vere ein gourmet sjølv, som kan skape så fine beskrivelsar.
Eg las boka på engelsk, men har lyst til å lese henne på norsk òg, for å sjå korleis omsetjaren har formulert seg om maten. Har gløymt for mykje av skolefransken min til å lese boka på originalspråket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne lå under juletreet mitt i år, og nå skal jeg gå ned å starte på den; ) Gleder meg: )))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper jeg finner den under juletreet. trenger en god bok i jula.........

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAlice NordliJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mge