Hånden som først holdt min

av (forfatter) og Bente Klinge (oversetter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (36 terningkast.)

104 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen handler om kjærlighet, tap og håp og starter på 1950-tallet da Lexie Sinclair følger med bohemen og kunstsamleren Innes Kent til London. I hjertet av Soho skaper de seg en ny tilværelse, men så tar livet ei brå vending. Mer enn 50 år seinere opplever Elina og Ted ei utfordrende tid etter at deres første barn er født. Det viser seg at Lexies og Elinas liv er knyttet sammen på en måte ingen kunne drømme om.

Omtale fra forlaget

En ny, stor roman av forfatteren av "Hva skjedde med Esme Lennox?" 1950-tallet: Lexie Sinclair er nettopp ferdig med universitetsutdannelsen og har store forventninger til fremtiden. Når den sofistikerte bohemen Innes Kent dukker opp, er hun ikke i tvil - hun følger ham til London. Men plutselig tar livet en brå vending. Mer enn 50 år senere: Elina og Ted har det vanskelig etter at deres første barn er født. For Elina blir det en stor utfordring å kombinere livet som nybakt mor og kunstner. Og Ted plages av merkelige minner fra barndommen. Etter hvert som han begynner å lete etter svar, skal det vise seg at Lexies og Elinas liv er knyttet sammen på en helt spesiell måte.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203212871

EAN 9788203212871

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 329

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 14 14 3 1 0

Bokomtaler

Nydelig skrevet, levende og nærmest filmatisk. Det handler om familietragedier og svik - som i forrige bok (Hva skjedde med Esme Lennox). Denne er likevel lysere. Og kan ikke komme på en bedre beskrivelse av barseltida jeg har lest!
Lettlest. Fint med vekslingen mellom fortid og nåtid.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gikk litt tid før jeg fikk tak i boka. Men ettersom jeg leste blei boka mer og mer spennende og kjekk. Kan absolutt anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en vakker bok, en bok som får det med parallelle historier til å fungere. En undres gjennom hele boken hvor disse historiene kan møtes, og ting blir ikke avslørt før på slutten. Boken forteller mye om det å være ung mor, om nattevåk, bleieskift og amming – samtidig med det å være yrkesaktiv mor. Men den er ikke sentimental, og kjærlighetshistoriene fra de ulike tidsepokene er beskrevet på en fin og engasjerende måte.
Jeg har skrevet noen få ord her: Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Årets første bok, er også årets første lesesirkelbok.

Det er to historier som er flettet sammen.
Først er det Lexie. Krigen er over, og Lexie har fullført utdannelsen sin. Hun vil til London, men planen utover det, er heller uklar. Så dukker Innes Kent opp. Han er kunstsamler, og litt av en bohem. Lexie faller pladask, og drar etter ham til hovedstaden.

Femti år senere er det Elina og Ted som er i fokus. De har nettopp blitt foreldre, men de er ikke overlykkelige. Elina holdt på å dø under fødselen, og hun sliter med å huske hva som skjedde. Hun er også veldig svak og utslitt av nattevåk. Ted har sine egne problemer. Han får ikke fortiden til å gå opp. Ting moren hans forteller skurrer, og hun snor seg unna når han spør om barndommen sin.

Det er foreløpig helt i det blå hva forbindelsen er. Synes nåtidshistorien er mest interessant så langt. Godt driv, språk og miljøskildringer, men hadde større forhåpninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hør. Trærne i denne fortellingen våkner, skjelver, rister seg på plass. Det kommer en bris i kast inn fra havet, og det er nesten som om trærne i sin rastløshet, i sin hoderykkende utålmodighet, vet at noe er i gjære.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Der hun står, blir hun umiddelbart konfrontert med synet av en bonde på veien. Han driver en flokk sauer med en kjepp i hånden og en hund pilende rundt bena. Disse sauene er innbegrepet av det hun hater ved hjemmet sitt: de strimlete, møkkete bakendene, den umælende dumheten, den sanseløse brekingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste over bøker jeg gleder meg til å lese i sommer


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her følger en oversikt over bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Variert for å si det mildt:) Akkurat som jeg liker det.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Variert for å si det mildt:) Akkurat som jeg liker det. Har ikke lest alle enda, men er på god vei. Det er fortsatt sommer...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den fremmedes barn" av Alan Hollinghurst
 • "Gjestene" av Sarah Waters
 • "Et stjålet liv" av Nancy Richler
 • "Monarkenes flukt - roman" av Barbara Kingsolver
 • "Ti ting jeg har lært om kjærligheten" av Sarah Butler
 • "Den glemte vals" av Anne Enright
 • "Queenies kjærlighetssang" av Rachel Joyce
 • "Mørkt som mitt hjerte" av Antti Tuomainen
 • "Sarah Thornhill" av Kate Grenville
 • "Forbannede yngel" av Anne-Cathrine Riebnitzsky
 • "Nådeløs vår" av Louise Penny
 • "Håp i høstfarger" av Susan Meissner
Alle bokanbefalinger for dette verket