Viser 1 til 10 av 17 lister

Dette er en oversikt over nobelprisvinnere jeg har lest. Jeg har valgt ut ett verk fra hver forfatter (med unntak av Sigrid Undsets trilogi om Kristin Lavransdatter). Noen av disse forfatterne har jeg lest en eller få bøker av, andre mange.

Blant disse nobelprisvinnerne finnes flere av mine favorittforfattere, for eksempel Sigrid Undseth, García Marques, John Steinbeck og José Saramago.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kriteriet for å komme på denne listen, er at jeg får lyst til, eller er blitt lokket til, å lese boken uten å vite noe som helst om den. Disse omslagene taler til meg på en spesiell måte - eggende, litt foruroligende og vakre.

Det er langt mellom de virkelig gode omslagene. Hvorfor - kan man spørre seg.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viktige og knallgode verk av John Steinbeck, i kronologisk rekkefølge.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en fin serie om naturen. Jeg har lest bøkene høyt for barna, og senere for barnebarna, flere ganger. De er lettleste, delikate og artige og med gode, naturtro illustrasjoner. Inspirerer til videre utforskning av naturen. Egner seg for "barn" i alle aldrer.

På den venstre boksiden får vi fakta om det aktuelle temaet (ulike fuglearter, blomster, trær osv). Enkelt - og samtidig interessant og nyttig.
På den høyre siden får vi myter, sagn o.l. som er knyttet til samme fugl, blomst, tre osv. Her får vi også informasjon om f.eks. bruk av planter som medisin og i matlaging. De to sidene kan gjerne leses uavhengig av hverandre.

Hvis noen kan skaffe de jeg mangler, er jeg svært takknemmelig for det :-)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Inspirert av Anja lager en liste over litteratur knyttet til min kjære øy, Veierland. En øy med historie tilbake til vikingtiden, der sterke kvinner styrte hele vinterhalvåret mens mennene var på sjøen eller i sydisen på hvalfangst. Et samfunn som inntil for få år siden styrte seg selv, og ivaretok sine funksjoner uavhengig av omgivelsene omkring. Og et samfunn som har huset markante personligheter.

Jeg åpner listen, selv om den ikke er helt ferdig.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Som tittelen sier, er dette bøker som beskriver/omhandler etterkrigs-Norge. Det finnes mange flere, jeg har valgt ut de som er mest aktuelle for meg.
Listen er satt opp etter tips fra bokelskere. Tar gjerne imot flere.

Tusen takk til alle!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nå har jeg pusset opp et gammelt skap med hyller og glassdør, og samler det som er igjen av barndommens bokskatter. Det er dessverre ikke mange, men faktisk flere enn jeg trodde. Noe eget ved å se dem sammen - velleste og frysete, noen har jeg fargelagt i, de fleste har jeg skrevet navnet mitt og telefonnummeret i. Jeg var tydeligvis påpasselig, så jeg ikke skulle miste dem!

Bøkene våre utfyller vår egen historie.

Her er et utvalg av mine. Fortell gjerne om din barndoms bokskatter!


Godt sagt! (3) Varsle Svar

"GGG-bøkene med de røde ryggene er guttenes egen serie; populære og spennende bøker fra alle kanter av verden, bøker det er morsomt å samle på." Dette er fra forlagets egen omtale av serien fra 1950-60-tallet. Prisen per bok varierer fra kr. 5,85 til kr. 7.50!

Jeg har ikke lest disse bøkene, de er fra gemalens samling. Selv leste jeg kun GGP (Gyldendals Gode Pikebøker, se egen liste) og GGB (Gyldendals Gode Barnebøker, egen liste kommer). Det er mulig jeg har flere.
Er takknemlig for alle synspunkter og utfyllende kommentarer.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

"GGP-bøkene med de blå ryggene er pikenes egen serie: populære og spennende romaner fra alle kanter av verden: bøker som det er morsomme å samle på." Dette er fra Gyldendals egne omtale av GGp-serien fra 1950-60-tallet.

Vi synes kanskje ikke dette er stor litteratur i dag. Ikke dessto mindre har bøkene lært mange av oss å bli glad i litteratur.

Jeg hadde en mengde. Hvor de er blitt av, vet jeg dessverre ikke. Skal prøve å legge inn utfyllende kommentarer etter hvert. Er takknemlig for kommentarer og synspunkter fra dere andre som kjenner serien :-)
Kanskje jeg finner flere hvis jeg leter...


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Sol SkipnesMarianne AugustaAlice NordliLibraritas vJulie StensethGodemineAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTone SundlandIdaSolalpakkaRufsetufsaStine SevilhaugLeseaaseAnneWangingar hkjell kJoannBjørn SturødVigdis VoldAstrid SæverhagenLilleviToneMerethe SolstadVannflaskeIngvild SMorten JensenErlend Rødal VikhagenMonica CarlsenHarald KEli HagelundArne SjønnesenWenche VargasElin FjellheimSimen "Boktimmy" IngemundsenTjommiKine Selbekk OttersenDagfinn JakobsenIngunn SJune Plutonika