Et slag for tysk litteratur!

I forbindelse med felleslesing av Cees Nootebooms Allesjele (Kjells lesesirkel januar/februar 2021) kom det frem et ønske om mer kunnskap om tysk litteratur. Tyskland var før andre verdenskrig et kulturelt kjerneområde i Europa. Det var dit kunstnere, forfattere, malere, musikere (også norske) reiste for å studere. Det er et tankekors tysk etterkrigslitteratur og kunst er så lite kjent i dag.

Bokelsker «Vannflaske» etterlyste tips om tyske bøken, og responsen lot ikke vente på seg. Her er en oversikt over de anbefalte. Mangler noen?


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Supert, mange takk for at du samlet alle anbefalingene jeg fikk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig – og ideen var din, Vannflaske!

Mange gode bøker på listen, både nyere og litt eldre.
Nå tror jeg neppe disse løser «problemene» med alle referansene i Nootebooms Allesjele. Så langt jeg leste, var det mange referanser til mindre kjente forfattere, journalister og kulturpersonligheter. Uansett, jeg gleder meg til å lese flere av foreslåtte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, Lillevi, for at du har laget en felles, inspirerende oversikt over de mange forslagene til lesing av tysk-språklige bøker (på norsk). Selv om flere kjente forfattere mangler, viser listen antakelig de bøkene som har størst appell akkurat nå, vinter-vår 2021.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Selv takk, Harald. Ja, jeg gleder meg til å ta fatt på flere på listen. Kom gjerne med flere titler du mener hører hjemme her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckTine SundalBerit RAnniken RøilHanne MidtsundJulie StensethHildeE .HegeAnn ChristinMarie HolterVannflaskeReadninggirl20Eivind  VaksvikPia Lise SelnesConnieSverresiljehusmorMereteRade AlmudaffarBokambulansenLeseberta_23AjiniakraRufsetufsaEvaDemeterHarald KEster SHildaErlend Løvseth HeimsvikReidun SvensliHarald AndersenNatassjaRune U. FurbergAnne Berit GrønbechTanteMamieKaren RamsvikTonesen81Synnøve H HoelIngunn SHeidi B