Inspirert av Anja lager en liste over litteratur knyttet til min kjære øy, Veierland. En øy med historie tilbake til vikingtiden, der sterke kvinner styrte hele vinterhalvåret mens mennene var på sjøen eller i sydisen på hvalfangst. Et samfunn som inntil for få år siden styrte seg selv, og ivaretok sine funksjoner uavhengig av omgivelsene omkring. Og et samfunn som har huset markante personligheter.

Jeg åpner listen, selv om den ikke er helt ferdig.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Åh, herlighet - hvor får man tak i bøker av Greta Molander nå for tida?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøv www.antikvariat.net De har flere titler inne nå.

Greta og Petrus, herlig humor - for oss som har sansen for den! Jeg har Petus på øya og Petrus og andre, de eneste bøkene hun skrev fra Veierland. Pappa leste flere andre høyt da jeg var barn. Vi lo godt alle sammen.

Det sies forøvrig at det var Petrus, Kaare Jahn Barth, som skrev bøkene, og sjenerøst lot dem utgi i Gretas havn. Hun sto for illustrasjonene.

Jeg ble skuffet over biografien om Greta Molander som kom for noen år siden. Et spennende materiale om en kvinne forut for sin tid, som ble for overflatisk og klisjefullt behandlet for min smak. Greta Molander hadde fortjent en bedre bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Biografien har jeg ikke lest - men jeg har lest noen av "biltur"-bøkene. Kostelig! Jeg tviler på at Petrus kan ha skrevet dem, men han kan vel ha vært en slags medforfatter, kanskje!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når sant skal sies, har jeg ingen forutsetninger til å uttale meg om hvem som har skrevet hva. Referer kun hva folk som kjente dem, har sagt.
Hva bygger du dine antagelser på? Spør bare av rent vitebegjær.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tynt grunnlag for antakelser, er jeg redd. Jeg mente bare at Petrus ikke var med på de ekspedisjonene jeg har lest om, så "førstehåndsforteller" kan han jo ikke ha vært. Han kan jo likevel meget vel ha hatt en finger med i språkføringen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På biblioteket!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila