Fuglekikkeren

av (forfatter), Anlaug Lia (oversetter) og Daniel Sørdalen (oppleser).

Goliat forlag 2019 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.66 (71 terningkast.)

132 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Brit Honningsvågs eksemplar av Fuglekikkeren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim/Spenning annet

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Politibetjent William South har hatt én god grunn til å holde seg borte fra drapsetterforskninger: Han har selv drept. Men denne gangen er offeret hans eneste venn, som delte hans lidenskap for fuglekikking. Den ærgjerrige kriminaletterforskeren Alexandra Cupidi har nylig blitt presset til å søke overføring til Kent-kysten fra Londonpolitiet etter en affære med en overordnet. Med seg har hun sin opprørske tenåringsdatter Zoë. Når et mishandlet lik blir funnet i en trekiste, trenger Cupidi Souths lokal-kunnskap. Raseriet bak den grove volden vekker gjen-kjennelse hos dem begge. Den hjemløse drukkenbolten Donnie Fraser blir utpekt som morder, og det er bare South som kjenner hans historie og vet at dette ikke kan stemme. Han fortsetter undersøkelsene, men veien mot oppklaring blir samtidig en skjebnesvanger reise bakover i tiden mot hans egen, dypt skjulte hemmelighet fra han var gutt i Nord-Irland. Fuglekikkeren er britisk krim på sitt beste. En intelligent historie om sårbare politietterforskere, om båndene mellom foreldre og barn, om sorg og skyld og om å møte sitt innerste mørke. William Shaw er en tidligere prisbelønt musikkjournalist og forfatter av flere sakprosabøker. Han debuterte som krimforfatter med boken A song from dead lips i 2013 og har senere gitt ut totalt fire bøker i denne serien. I 2016 kom krimromanen The Birdwatcher, som ble lansert på norsk våren 2018. Boka har fått strålende anmeldelser.

Bokdetaljer

Forlag Goliat forlag

Utgivelsesår 2019

Format Lydfil

ISBN13 9788283990898

EAN 9788283990898

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 42 22 3 0 0

Bokomtaler

Britisk krim på sitt beste! Elsket den fra første side! Står på venteliste på neste bok, men oppdaget nettopp at det ikke er William South som er hovedperson, men Alexandra Cupidi som hadde en mye mindre rolle i Fuglekikkeren. William South var mye mer interessant etter min mening og det var en pussig vri fra forfatterens side om han kuttes ut etter denne første boka. Trodde virkelig det var han vi skulle følge videre. Jaja, skal nå si "Salt lane" en sjanse i alle fall.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

akkurat så spennende at jeg bare koste meg! Engelsk krim av første klasse

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da Fuglekikkeren skrevet av William Shaw kom inn til biblioteket, klarte jeg merkelig nok å komme først i køen. Nå er den lest og det er krim som jeg liker å lese.

Fuglekikkeren ble utgitt i 2016, på norsk av Goliat Forlag i 2018 og er på 304 sider. Dette er første bok i en ny serie. Neste bok i serien lanseres høsten 2018.

Boken begynner slik:

«Det var to grunner til at William South ikke ville være en del av mordetterforskningsteamet. Den ene var at det var oktober. Trekkfuglene hadde begynt å komme inn ute ved kysten. Den andre var at selv om ingen visste det, sa var han en morder selv.
Dette var ikke de grunnene han oppga til skiftlederen. I stedet sto han foran skrivebordet hans og argumenterte. «Herregud, jeg har en bunke vitneforklaringer høy som så, som jeg må gjennomgå innen torsdag, for ikke å snakke om Nabolagsmøtet som nærmer seg. Jeg har ikke tid.»
«Nei, men du sier ikke det», sa overkonstabelen rolig.
«Jeg skjønner uansett ikke hvorfor det må bli meg. Konstabelen kan ta det.»
Skiftlederen var en pen mann som blunket når han snakket.
«Spør assisterende førstebetjent McAdam på kriminalenheten. Det var han som sa det måtte bli deg. Beklager, kompis.»
Da South ikke rørte på seg, så han seg om til høyre og til venstre for å sjekke om noen lyttet, og senket stemmen. «Hør her, kompis. Den nye kriminalbetjenten er ikke herfra. Hun trenger veiledning. Du er den lokale distriktslederen, og derfor har McAdam bestemt at du skal være en del av teamet for å støtte henne og sørge for kontakten med lokalsamfunnet. jeg kan ikke noe for det.»

Inn på banen kommer den nye kriminalbetjenten Alexandra Cupidi:

«William South stoppet før han gikk gjennom glassdøra på fremsiden av stasjonen. Utenfor var den blå Ford Focusen parkert med motoren i gang. Bak rattet satt den nye politikvinnen, og bare synet av henne gjorde ham nervøs med det samme.
I slutten av trettiårene, gjettet han, glatt, brunaktig hår, nyklipt:en kvinne som begynte i ny jobb. Fingrene trommet utålmodig på rattet. Hun skulle ha ansvar for de eksterne undersøkelsene i etterforskningen, nyankommet, første sak i ny stilling, ivrig etter å komme i gang, gjøre en jobb. Mye å bevise.»

Alexandra Cupidi viser seg å være en god etterforsker og langt mindre glamorøs enn førsteinntrykket William South får. Men han blir overrasket over hvem den drepte er: naboen og hans venn Bob Rayner.

Fuglekikkeren er en roman som ga meg god-følelsen jeg hadde da jeg leste mye engelsk krim. Troverdige karakterer i et troverdig miljø. Kriminelle handlinger kan ikke forsvares, men er sjelden svarthvit. Det er det heller ikke i Fuglekikkeren. Slutten ble en thriller. Jeg har tro på at den kan treffe mange lesere. Håper det. For noen er den helt sikkert ikke spektakulær nok. Jeg er lei av spenningsbøker der det kriminelle element er usannsynlige drapsorgier. Drapsmaskiner på to ben. Fuglekikkeren ble en opptur. Jeg ble engasjert i handlingen. Både historien i nåtid og det som skjedde i William South vokste opp i Nord –Irland. Jeg venter i spenning på neste bok i serien.

Omtale er kopi av et blogginnlegg - link til innlegget

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av Fuglekikkeren. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Naboen, og politibetjent William Souths beste venn blir funnet brutalt drept i sitt hjem. Offeret, Robert Gayner, var pensjonert lærer, og en stille og rolig kar. Han var en like lidenskapelig fuglekikker som William.
William, som skyr drapsetterforskning, blir tvunget til å bli med til åstedet. Det har nemlig kommet en ny kriminaletterforsker til Kentkysten, og hun vil ha med William. Alexandra Cupidi viser seg å være en dame som ikke gir seg så lett.
De finner få spor, men etter som etterforskningen går sin gang, kommer Williams fortid i søkelyset. Han har nemlig drept før, og hemmelighetene fra barndommen i Nord-Irland, vil han helst glemme...

Godt fortalt og lite "gørr". Hadde nok forventer litt mer trøkk, men.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Troverdig og velskrevet, men det blir ikke nok spenning for meg. Når jeg leser underholdningslitteratur vil jeg ha det mer spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Lufta var ennå tett av lukten av svidd gummi fra dekk som hadde bremset for sent.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjører på med samme plan som tidligere, med å lese 52 bøker i året.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lyst til å lese disse bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

-


**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er 55 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Around the year in 52 books #books #reading #readingchallenge #52booksayear


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Gravens hemmeligheter" av William Shaw
 • "Salt Lane" av William Shaw
 • "Dødeland" av William Shaw
 • "Satans sommer" av Kim Faber
 • "Assistenten - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
 • "Dødsdømt" av Sharon Bolton
 • "Lysningen" av Robert Dugoni
 • "Aldri si det" av Lisa Gardner
 • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
 • "Ønsker deg død" av Peter James
Alle bokanbefalinger for dette verket