Verten er helt klart bedre:-) Har lest den to ganger og synes i grunn karakterene var mer komplekse enn i Twilight. Jeg var 15 da jeg leste Twilight, så jeg skjønner hva du mener;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg leste «Twilight» serien for noen år siden, ble jeg rett og slett hektet. Jeg syntes den var fantastisk. Nå, flere år senere, så har bøkene mistet sin appell hos meg. Jeg vet ikke helt om alderen har skylden for min overgang fra å like serien til å mislike den, eller om det skyldes at jeg har lest flere anmeldelser som har kritisert serien. Uansett så tror jeg at jeg skal holde meg unna sjangeren «paranormal romance» i framtiden. Denne sjangeren har skuffet meg gang på gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da jeg plukket opp "Alice in Zombeiland" forrige sommer, forventet jeg en gjenfortelling av eventyret om Alice i eventyrland. Hvis du plukker opp denne boken med de samme forventningene, så tro om igjen. Jeg leste halvparten av boken før jeg la den fra meg. Dette er ikke en gjenfortelling av det velkjente eventyret om Alice, men rett og slett "high school drama". Både tittelen på denne romanen så vel som coveret indikerer noe helt annet enn det jeg så for meg. Bortsett fra tenåringer med helt meningsløse samtaler (som ikke henger sammen med plottet), fryktinngytende maskuline gutter, og jenter som blir fremstilt som komplett dumme, så er det et innslag av zombier( det eneste interessante). Begynnelsen er helt klart lovende, helt til nye karakterer blir introdusert og hovedpersonen begynner på en ny skole.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg burde egentlig ikke ha lest denne romanen. Jeg hadde forventninger til hvordan den ville være. De samme elementene som man finner i mange andre ungdomsbøker går igjen her. Du har en jente som føler at livet hennes ikke gir noe mening helt til hun treffer den kjekke mystiske gutten med det "blendende" utsende. Jenta våkner etter en lang dvale i sorg og kan ikke fatte at den perfekte, fantastiske gutten viser en interesse for en som henne etter deres første møte. Plutselig er livet hennes fullkomment. Konseptet og settingen er helt klart interessant, men i lengden så synes jeg plottet og karakterene var påfallende storetypisk, slik det er i flere ungdomsbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan nesten garantere deg at du ikke vil bli skuffet;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tok meg selv i å grøsse flere ganger mens jeg leste «In the Shadow of Blackbirds». Så bra synes jeg den var. Handlingen finner sted under første verdenskrig og historien blir fortalt av unge Mary Shelley Black. Mary Shelley har aldri trodd på gjenferd. Ånder og spøkelser er simpelthen noe fjernt for henne. Hun ser likevel at mennesker, desperat etter å få glimt av sine kjære som ble revet vekk fra dem i krigen, tyr til spiritualisme for å komme i kontakt med de døde. Da Mary Shelley mottar beskjeden om at hennes barndomsvenn og første kjærlighet, har mistet livet sitt i krigen som ung soldat, blir hun grepet av den samme trangen som alle andre til å ty til spiritualisme for å komme i kontakt med ham. Hun oppdager at krigens brutalitet har mange mørke sider som lett kan bli oversett i kaoset som herjer. Og grensen mellom liv og død er noen ganger uklar. Mary Shelley er nysgjerrig av natur. Hun ser at Stephen, hennes barndomsvenn, ikke døde en naturlig død i krigen. Hun vet at hun ikke kan får fred før hun finner svar på hva som forårsaket hans bortgang.

Dette er en roman som inneholder mye symbolikk, som ravner og gassmasker. Siden handlingen finner sted i USA i 1918, så er det ikke bare krigen som herjer, men også spanskesyken. Hvert kapittel har et svart hvitt fotografi hentet fra krigen. Som leser synes jeg dette gjorde historien mer virkelighetsnær. Bilder av mennesker med ansiktet halvveis dekket av gassmasker illustrerer hvordan karakteren måtte beskytte seg selv mot en dødelig sykdom så vel som krigen. Alt i alt så synes jeg dette er en sterk roman og definitivt en 2013-favoritt. Den vil få deg til å bite negler helt til siste side er snudd. Du tror hele tiden du vet hvordan romanen vil ende. Der tar du feil. Slutten vil nok overraske mange lesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som bokelsker er det vanskelig å motstå «fristelsen» når en bok blir rost høyt opp i skyene. Du må nesten finne ut hva som gjør at mange snakker så entusiastisk om den. «Et helt halvt år» var akkurat en slik fristelse for meg. Boken har flere chick lit elementer. Hovedpersonen er en ung kvinne i midten av tyveårene. Den unge kvinnen vet ikke helt hva hun skal gjøre med livet sitt. Livet hennes blir snudd på hodet når hun en dag plutselig havner i en uvanlig situasjon. Og det er nesten alltid en mann innblandet i situasjonen. Og historien er krydret med humor. En god del humor. Dette er likevel ikke en typisk chick lit roman. Og det er kanskje en av grunnene til at historien har skapte et så dypt inntrykk blant mange lesere.

Romanen kommer inn på ting som det kan være vanskelig å snakke om. Ting som eksisterer i det virkelige liv. Den kommer inn på blant annet livsglede, og hva det vil si å miste denne følelsen. Hovedpersonen blir rett og slett trukket inn i en situasjon der oppgaven hennes blir å bringe tilbake livsgnisten hos en mann som har gitt opp troen på å leve.

Historien vekket flere følelser hos meg mens jeg leste den. Noen ganger kjente jeg frustrasjon. Jeg fikk nesten lyst til å riste karakterene og si «ta dere sammen!». Andre ganger kunne jeg nærmest føle karakterenes sorg. Og noen ganger måtte jeg bare trekke på smilebåndet. Jeg vil si at en roman som kan engasjere leserne følelsesmessig er en god roman. Alt i alt så satt jeg med blandede følelser da jeg var ferdig med å lese «Et helt halvt år». Og det er nok en bok det tar tid å komme over.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

«These Broken Stars» fikk en del oppmerksomhet og mange gode anmeldelser da den kom ut, og ikke uten grunn heller. Det er en science fiction roman med en original tvist. Handlingen blir fortalt ut ifra perspektivet til Lilac LaRoux og Tarver Merendsen. Lilac er datteren av den rikeste og mest maktfulle mannen i galaksen. Hele sitt liv har hun blitt skjermet for omverdenen av faren. Hun lever et svært privilegert liv. Tarver derimot, er en ung krigshelt som kommer fra en ganske middelmådig familie. Som en ung soldat så ser han på den privilegerte overklassen med et skeptisk blikk. Lilac og Tarver liker ikke hverandre særlig godt da de treffes tilfeldig i et selskap på et galaktisk skip. Begge er to kjente fjes i myldret av mennesker i selskapet. Tarver er den unge soldaten som tjener nasjonen sin, mens Lilac er den privilegerte overklasse jenta. Da en ulykke inntreffer på skipet blir begge tvunget til gi hverandre en hjelpende hånd for å overleve. Det ender med at begge blir revet vekk fra de andre på skipet og strandet på et ukjent sted i galaksen. For å finne sin vei tilbake til sivilisasjonen må både Traver og Lilac legge fordommene sine til side og samarbeide.

Tarver og Lilac utvikler seg som karakterer etter hvert som handlingen skrider fram. Det at begge havner på et ukjent sted gir dem et felles mål: Nemlig å overleve. Begge er drevet av trangen til å overleve, noe som bringer dem nærmere sammen følelsesmessig. Det er øyeblikk der begge knapt tåler syne av hverandre. Andre ganger betrakter de hverandre med sympati. Selv om man som leser straks ser hvor forholdet deres vil føre hen, så blir man også konfrontert med et viktig spørsmål: Hva om du hadde vært i samme situasjon og havnet sammen med en person du knapt tålte synet av? Ville overlevelses instinktet ditt være sterkest eller din motvilje mot denne personen? Helt klart en roman som vil appellere til science fiction fans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil absolutt anbefale "The Raven Boys":-) Da jeg leste den for første gang, la jeg den fra meg etter 50 sider. En uke senere bestemte jeg meg for å gi den en ny sjanse. Og det angrer jeg ikke på. Det kan ta tid å komme seg inn i handlingen, men når du først er i gang, klarer du ikke å legge den fra deg. "The Raven Boys" er den første boken i en serie på fire. Så langt har kun to av bøkene kommet ut. Kan nesten ikke vente til den tredje kommer ut! ( høsten 2014). Jeg var litt skeptisk til å plukke opp flere bøker av Stiefvater etter å ha blitt skuffet av "Shiver" i 2008. Jeg synes boken var ok, men karakterene var flate. "The Raven Boys" serien og "The Scorpio Races" er helt klart bedre:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen Takk:-) Jeg er glad du liker anbefalingen min. Dette er en roman jeg skulle ønske flere visste om. Den er forresten på vei til å bli filmatisert:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha lest "The Scorpio Races" to ganger kan jeg ikke se eller høre om hester uten å få assosiasjoner til denne romanen. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg slukte romanen som om den var en utsøkt konfekt bit. Jeg vil ikke si at boken helt faller inn under kategorien "fantasy" for handlingen er basert på en mytologi om hester. Ikke alle hester i historien er dermed uskyldige. Her er det snakk om blodtørstige hester som dukker opp fra bølgene i havet ,når man minst venter det.

Historien blir fortalt ut i fra perspektivet til Puck(også kjent som Kate) og Sean. Begge har vokst opp i en by ved navnet Skarmouth på den fiktive øya Thisby. Innbyggerne på øya livnærer seg av heste-løpet som blir holdt hvert år i november. Sean har deltatt flere ganger på rad og er kjent som den eneste unge mannen som kan temme de blodtørstige hestene. Puck derimot, eier kun en ponni og har aldri deltatt i løpet. Omstendighetene gjør at hun likevel bestemmer seg for å delta på det neste løpet. Hun blir den første kvinnen på øya som ønsker å ri på de farlige bølgene i november. Selv om Puck og Sean lever to adskilte liv på øya, fører heste-løpet til at veiene deres krysses.

Dette er en roman som på mange måter er "karakter drevet". Vi får mange innblikk i karakterenes tanker, ønsker og frykt. Sean og Puck har to ulike personligheter. Mens Sean er tilbaketrukket, grublende og litt eksentrisk, så er Puck impulsiv, sta og ikke så lett å vippe av pinnen. Likevel har begge noe til felles: Deres kjærlighet til hestene som begge eier og deres ønske om å delta i løpet. Det er to karakterer som jeg uten tvil straks likte og klarte å sympatisere med. Om du er ute etter noe nytt og unike karakterer som ikke er så lett å glemme, så anbefaler jeg "The Scorpio Races".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt poeng:-) Ja, litt assosiasjoner fikk jeg også, men jeg synes likevel det blir dradd litt for langt ut. Jeg har lest fram til nr 6. Men hvis du likte bøkene så er det absolutt bra for deg som leser. Innlegget mitt var som nevnt veldig subjektivt og basert på egne tolkninger;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne romanen er virkelig et lite stykke mesterverk. Både språket og karakterene fenget meg. Boken har veldig korte kapitler og er skrevet i en lyrisk form. Hvert kapittel er formet som et dikt. Boken tar opp et litt ømtålig tema. En jente ved navnet Judith mister talens bruk etter å ha blitt mishandlet. Hun vender tilbake til landsbyen hun har vokst opp i etter å ha vært forsvunnet i to år. Landsbyboerne, inkludert hennes egen familie, tar henne ikke imot med åpne armer. For dem blir Judith en trussel og et symbol på et tabulagt område. Vi følger Judith på en liten reise der hun kjemper både en ytre og en indre kamp for å bli hørt, til tross for at hun ikke har en «stemme». En vakkert skrevet bok med mange gode refleksjoner som peker på sosiale konvensjoner og hva et menneskes plass i felleskap har å si for ens identitet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne anmeldelsen kommer til å bli veldig subjektiv: Jeg har lest et par dårlige bøker i livet mitt. Noen er kanskje mindre dårlige enn andre. «The House of Night» er rett og slett den verste boken jeg har lest noen gang. Det pussige er at da jeg for en del år tilbake leste denne romanen, faktisk ikke så på den som elendig. Den gangen opplevde jeg romanen som «ok». Etter nærmere refleksjon kom jeg fram til at denne serien ikke bare er «ok» men utrolig dårlig. Jeg følte egentlig ikke en interesse for å finne ut hva som ville skje videre med karakterene, men jeg tenkte at serien muligens ville forbedre seg etter hvert som handlingen skred fram og karakterene utviklet seg. Skjedde dette? Nei. Serien ble verre og verre. Det samme kan jeg si om karakterene. Etter et par bøker ga jeg opp. Problemet er ikke sjangeren, for jeg liker fantasy, men karakterene. Jeg har aldri vært bort i så stereotypiske karakterer i litteraturen før.

Handlingen finner sted på en videregående skole for vampyrer. Hovedpersonen blir populær i det sekundet hun setter føttene sine på den nye skolen. Den blonde populære jenta på skolen ser straks på henne som en rival og forsøker å ødelegge livet hennes. Den perfekte og kjekkeste gutten på skolen blir interessert i hovedpersonen. Selvfølgelig er han eksen til den «ondskapsfulle» blondinen. Hovedpersonen får noen allierte på skolen. Deres store mål er å føre hovedpersonen og «kjekkasen» sammen. Hvorfor det? Jo, selvfølgelig fordi hun er den nye dronningen på skolen og han den kjekkeste typen i mils omkrets. Et annet overordnet mål er å vinne krigen mot den ondskapsfulle blondinen. Skjer det noe mer interessant utover dette? Nei. For å oppsummere dette kort: Om du liker «high school» drama og stereotypiske karakterer, så fungere denne romanen for deg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da jeg leste ferdig "All Our Yesterdays", satt jeg med en merkelig følelse. Det vanskelig å beskrive handlingen i denne romanen. Jeg tror man må lese den for å forstå hvorfor historien skaper et inntrykk. Det er mange science fiction elementer her og handlingen hopper fram og tilbake i tid. Det kan virke forvirrende i begynnelsen, men man forstår etter hvert sammenhengen.

Historien handler om hvordan valg man tar, skaper konsekvenser. Karakterene blir rett og slett konfrontert med handlinger de kommer til å begå. Vi blir kjent med den unge versjonen av karakterene og den voksne versjonen av dem. Vi får et innblikk i den slående kontrasten mellom hvordan de er som tenåringer og hvordan de er som voksne. Den voksne utgaven av karakterene befinner seg i en dystopisk framtid der menneskene føler seg fremmedgjort. De har muligheten til å reise tilbake i tid og endre på dette. Hvis de klarer å stoppe en viss venn av dem i å ta et feil valg, kan den dystopiske framtiden opphøre å eksistere. I verst fall så må de eliminere denne personen, som de i fortiden anser som en venn. Hovedpersonen Em blir stilt over et vanskelig og smertefullt valg: Hun kan redde framtiden ved å ta livet av den fortidige utgaven av sin bestevenn, som i tenårene er en helt vanlig og høyst intelligent gutt. En gutt som senere vil utføre grusomme handlinger som vil koste flere mennesker livet. Rettferdiggjør dette argumentet det faktum at Em kan drepe en person som ikke er klar over handlinger han vil utføre i framtiden?

Denne romanen er vanskelig å legge fra seg og rett og slett imponerende. Måten de ulike bitene er vevd sammen, er utrolig. Jeg vil si at romanen er mer en enn vanlig science fiction roman nettopp fordi den tar opp spørsmål som får leseren til å undre og reflektere over hva det vil si å ha makt over framtiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste denne romanen i juleferien. Den skuffet ikke. Handlingen finner sted i Catawissa, Pennsylvania, i 1867. En ung jente ved navnet Verity reiser hjem til barndomshjemmet sitt etter å ha bodd hos tanten i flere år. Moren hennes er død, så hun blir tatt imot av faren sin når hun ankommer. Hun er spent på å treffe sin forlovede som hun kun kjenner gjennom brevutveksling. Men ting går ikke som hun hadde planlagt. I landsbyen der hun vokste opp svirrer ryktene rundt morens mystiske død. Ryktene skal ha det til at Veritys mor ikke døde en naturlig død. Verity finner ut at hun ikke kan få fred før hun finner ut hvordan moren døde. Om du er glad i historie, så anbefaler jeg denne boken på det sterkeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ga virkelig denne romanen en reell sjanse. Boken har gotiske elementer, noe jeg liker. Dessverre var det vanskelig å like noen av karakterene. Hovedpersonen Violet tar en titt på "the bad boy" og faller pladask for ham. Hvor har jeg hørt det før? "Den tiltrekkende bad-boy" konseptet begynner å bli ganske så oppbrukt i ungdomslitteraturen. I lengden så bestemte jeg meg for at hverken handlingen eller karakterene var interessante nok til at jeg ønsket å lese romanen ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«Something Strange and deadly» av Susan Dennard er den første boken i en trilogi. Handlingen finner sted i 1876 i Philadelphia i USA. Byen er preget av uro, der zombier gjenoppstått fra graven står bak flere drap. Ryktene skal ha det til at en såkalt «åndemaner» står bak de dødes gjenoppstandelse. 16 gamle Eleanor Fitt begynner å bli urolig når storebroren hennes forsvinner. I tillegg til brorens forsvinning er familien Fitts på randen til å havne på gaten som følge av økonomiske problemer. På toppen av det hele ønsker moren at datteren skal redde familiens navn ved å gifte seg med en rik mann. Eleanor lar seg likevel ikke stoppe så lett. Hun er fast bestemt på å finne ut hvordan de dødes gjenoppstandelse er knyttet til brorens mystiske forsvinning. Eleanor søker hjelp hos «the spirit hunters», en spesiell organisasjon som har nøkkelen til hvordan de skal bekjempe zombiene. Hjulpet av denne organisasjonen, begynner Eleanor skate men sikkert å avdekke hemmeligheten bak uroen i byen og brorens forsvinning.

Det som gjør denne boken interessant og spennende, er den historiske settingen krydret med fantasy. På mange måter er det "en alternativ 18-århundre", der zombier truer Philadelphia. Vi får dessuten innblikk i hvordan samfunnets sosiale normer setter restriksjoner på kvinnenes frihet og hvordan det er å være en ung overklassekvinne som ønsker å bryte mønstret. I tillegg til den unike settingen, har vi en rekke svært interessante karakterer. Eleanors konstante nysgjerrighet driver henne til å sette livet sitt på spill gang på gang. Hennes inderlige ønske om å stadig finne svar på det som skjer rundt henne, er noen av de mest fremtredende egenskapene hos henne. Boken minner om Cassandra Clares "The Infernal Deviceses" serie.

Om du er glad i historisk fiksjon med en overnaturlig tvist, er denne boken noe for deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The agency» serien av Y.S Lee består av tre bøker så langt. Den fjerde og siste boken kommer ut i 2014. Handlingen finner sted i London på slutten av 1800-tallet, nærmere bestemt under den viktorianske perioden i England. Hovedpersonen, Mary Quinn blir som tolvåring reddet fra lovens lange arm av en mystisk ung kvinne. Mary er nemlig som tolvåring foreldreløs. Som følge av dette, må hun ty til tyveri for å brødfø seg selv. Den unge kvinnen som redder Mary fra hennes skjebne ser at hun har potensiale og ønsker at hun skal bli en del av et hemmelig detektiv-byrå for kvinner, kalt «The agnecy». Gjennom alle tre bøkene løser Mary ulike saker utkledd som forskjellige skikkelser for å skjule sin identitet. Vi følger henne gjennom «A spy in the house», «The body at the tower» og «The traitor in the tunnel».

Mary er en svært sterk og målbevisst karakter. Hun tar jobben sin i «the agncy» alvorlig. Som en ung kvinne under den viktorianske perioden vet hun at hun på grunn av sitt kjønn blir undervurdert i samfunnet, derfor er det viktig at arbeidet hennes for «the agency» blir holdt hemmelig. Det er likevel ikke så enkelt. Hennes bekjentskap med James Easton, som vi allerede i første bok blir kjent med, kompliserer ting. James stifter bekjentskap med Mary allerede mens hun holder på med sin første sak, et mysterium i et herskapshus. James blir direkte innblandet ettersom saken angår hans velstående familie. James er på mange måter Marys «hjelper». Det som i første bok går fra å være en innblanding på grunn av egne interesser, utvikler seg til noe mer i de to andre bøkene. James intelligensen og dømmekraft viser seg å være nyttig i mange sammenhenger. Det som gjør det hele ganske spennende og interessant, er det faktum at bøkene ikke kun blir fortalt fra Mary sitt perspektiv, men også fra James. Noen ganger får vi innblikk i Mary sine tanker, mens andre ganger ser vi ting fra James sine øyne. Dette er spesielt fremtredende i de to første bøkene.

Om du er glad i en historisk setting, spesielt den viktorianske perioden og et godt mysterium, så vil jeg anbefale denne serien på det sterkeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«Amber house» av Kelly Moore, Tucker Reed og Larkin Reed, blir fortalt fra Sarah sitt perspektiv, en tenåringsjente med en evne til å se ekko fra fortiden. Historien begynner med at hun og familien er i bestemorens begravelse. Sarah har i likhet med sin egen mor, ikke et nært forhold til bestemoren. Sarah har alltid lurte på hvorfor moren, Annie, har et kaldt forhold til sin egen mor. Nysgjerrigheten over familiens hemmeligheter blir ikke mindre når Sarah begynner å se scener fra fortiden, utspiller seg i bestemorens gamle herskapshus, «Amber house». Hennes evne til å se tilbakeblikk fra fortiden, blir et puslespill Sarah forsøker å løse. For å forstå familiens historie, prøver Sarah å avdekke «Amber house» skjulte hemmeligheter. Ting blir likevel ikke enklere av moren hennes ønsker å selge det gamle herskapshuset.

Sarah fremstår på mange måter som en troverdig karakter. Hun er nysgjerrig av natur og sier ofte det hun tenker høyt. Hun er svært overbeskyttende overfor sin autistiske lillebror, Sam. Hun og lillebroren har et spesielt bånd, der Sarah nærmest kan føle når han er i trøbbel. Sam er, på grunn av sin autisme, et eksentrisk barn. Han er livlig og snakker ofte i gåter. Videre så har vi Jackson, tenåringssønnen til bestemorens tidligere tjenestepike. Noen ganger er det vanskelig å bli klok på Jackson og hans intensjoner overfor Sarah. Han fremstår likevel som den mest ærlige av dem alle. Hans ønske om å hjelpe Sarah med avdekke familiens hemmeligheter, er genuin. Han later likevel til å kjenne Sarah godt, enda de aldri har truffet hverandre før. Han dukker ofte opp når hun er i vansker. Sarah klarer ikke å riste tanken om at Jackson har en tilknytning til «amber house», fra seg.

Denne boken er ganske spennende, fylt med mystikk. Om du er glad i mysterier og gåter, er denne boken midt i blinken for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinG