A Spy in the House (Agency)

av (forfatter).

Candlewick Press (MA) 2010 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Candlewick Press (MA)

Utgivelsesår 2010

Format Hardcover

ISBN13 9780763640675

Språk Engelsk

Sider 352

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

The agency» serien av Y.S Lee består av tre bøker så langt. Den fjerde og siste boken kommer ut i 2014. Handlingen finner sted i London på slutten av 1800-tallet, nærmere bestemt under den viktorianske perioden i England. Hovedpersonen, Mary Quinn blir som tolvåring reddet fra lovens lange arm av en mystisk ung kvinne. Mary er nemlig som tolvåring foreldreløs. Som følge av dette, må hun ty til tyveri for å brødfø seg selv. Den unge kvinnen som redder Mary fra hennes skjebne ser at hun har potensiale og ønsker at hun skal bli en del av et hemmelig detektiv-byrå for kvinner, kalt «The agnecy». Gjennom alle tre bøkene løser Mary ulike saker utkledd som forskjellige skikkelser for å skjule sin identitet. Vi følger henne gjennom «A spy in the house», «The body at the tower» og «The traitor in the tunnel».

Mary er en svært sterk og målbevisst karakter. Hun tar jobben sin i «the agncy» alvorlig. Som en ung kvinne under den viktorianske perioden vet hun at hun på grunn av sitt kjønn blir undervurdert i samfunnet, derfor er det viktig at arbeidet hennes for «the agency» blir holdt hemmelig. Det er likevel ikke så enkelt. Hennes bekjentskap med James Easton, som vi allerede i første bok blir kjent med, kompliserer ting. James stifter bekjentskap med Mary allerede mens hun holder på med sin første sak, et mysterium i et herskapshus. James blir direkte innblandet ettersom saken angår hans velstående familie. James er på mange måter Marys «hjelper». Det som i første bok går fra å være en innblanding på grunn av egne interesser, utvikler seg til noe mer i de to andre bøkene. James intelligensen og dømmekraft viser seg å være nyttig i mange sammenhenger. Det som gjør det hele ganske spennende og interessant, er det faktum at bøkene ikke kun blir fortalt fra Mary sitt perspektiv, men også fra James. Noen ganger får vi innblikk i Mary sine tanker, mens andre ganger ser vi ting fra James sine øyne. Dette er spesielt fremtredende i de to første bøkene.

Om du er glad i en historisk setting, spesielt den viktorianske perioden og et godt mysterium, så vil jeg anbefale denne serien på det sterkeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Selges for 100kr samlet.

  • A Spy in the House (The Agency, #1)
  • The Body at the Tower (The Agency, #2)
  • The Traitor in the Tunnel (The Agency, #3)

Godt sagt! (0) Varsle Svar