Denne anmeldelsen kommer til å bli veldig subjektiv: Jeg har lest et par dårlige bøker i livet mitt. Noen er kanskje mindre dårlige enn andre. «The House of Night» er rett og slett den verste boken jeg har lest noen gang. Det pussige er at da jeg for en del år tilbake leste denne romanen, faktisk ikke så på den som elendig. Den gangen opplevde jeg romanen som «ok». Etter nærmere refleksjon kom jeg fram til at denne serien ikke bare er «ok» men utrolig dårlig. Jeg følte egentlig ikke en interesse for å finne ut hva som ville skje videre med karakterene, men jeg tenkte at serien muligens ville forbedre seg etter hvert som handlingen skred fram og karakterene utviklet seg. Skjedde dette? Nei. Serien ble verre og verre. Det samme kan jeg si om karakterene. Etter et par bøker ga jeg opp. Problemet er ikke sjangeren, for jeg liker fantasy, men karakterene. Jeg har aldri vært bort i så stereotypiske karakterer i litteraturen før.

Handlingen finner sted på en videregående skole for vampyrer. Hovedpersonen blir populær i det sekundet hun setter føttene sine på den nye skolen. Den blonde populære jenta på skolen ser straks på henne som en rival og forsøker å ødelegge livet hennes. Den perfekte og kjekkeste gutten på skolen blir interessert i hovedpersonen. Selvfølgelig er han eksen til den «ondskapsfulle» blondinen. Hovedpersonen får noen allierte på skolen. Deres store mål er å føre hovedpersonen og «kjekkasen» sammen. Hvorfor det? Jo, selvfølgelig fordi hun er den nye dronningen på skolen og han den kjekkeste typen i mils omkrets. Et annet overordnet mål er å vinne krigen mot den ondskapsfulle blondinen. Skjer det noe mer interessant utover dette? Nei. For å oppsummere dette kort: Om du liker «high school» drama og stereotypiske karakterer, så fungere denne romanen for deg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

JEG ER STERKT UENIG MED DEG! JEG SYNTES AT DENNE BOKEN ER FANTASTISK, SKIKKELIG SPENNENDE OG VANSKELIG Å LEGGE FRA SEG! JEG HAR TYDELIGVIS GOD SMAK I MOTSETTNING TIL DEG! MANGE ER ENIG MED MEG OG GIR TERNINGSKAST 6!!! VELDIG FÅ GIR 1. HVIS DU MISSLIKER DENNE BOKEN SÅ FÅR DU HOLDE MUNNN! HVIS DU IKKE HAR NOE PENT Å SI SÅ IKKE SI DET!
HILSEN EN SOM DIGGER DENNE SERIEN OG IKKE LIKER AT DU SKRIVER NEGATIVT OM DEN!<3 <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg er

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er for så vidt enig i det du sier, men jeg har likevel lest denne serien. Jeg vet ikke hva det er som interesserer meg ved dem, men noe er det. Hvor langt leste du i serien?

  • Det er for så vidt ikke uvanlig at det er den klassiske kampen mellom f.eks bitchete blondine og dronning. Så litt assosiasjoner til Harry Potter og Draco her? haha :)
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lurer på hvor alle fordommene mot blondiner opprinnelig kommer fra? At de er dumme, slemme osv. Uansett er Harry Potter om så mye mer enn bare rivaleriet mellom Harry og Draco, mens ihvertfall jeg føler at den første boka i HON bare dreier seg om bitchingen mellom Zoey og Afrodite. Men for all del, jeg har lest flere av de senere bøkene også, og vet at det (heldigvis) dreier seg om mer enn bare det etter hvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, der sier du noe! Haha :)
Ja, Harry Potter er jo fenomenalt og ubeskrivelig. :) Serien synes jeg helt klart bli bedre og bedre, men en stor svakhet er at forfatterne bruker uendelig lang tid på å forklare noe som kunne vært beskrevet i færre bøker. Synes det blir litt vel rått med 12-13 bøker... Her skal det tjenes penger :/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt poeng:-) Ja, litt assosiasjoner fikk jeg også, men jeg synes likevel det blir dradd litt for langt ut. Jeg har lest fram til nr 6. Men hvis du likte bøkene så er det absolutt bra for deg som leser. Innlegget mitt var som nevnt veldig subjektivt og basert på egne tolkninger;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men bestevenninen min hadde akkurat samme mening som deg, men da brukte jeg det samme argumentet med HP-bøkene. Men jeg synes bøkene er for så vidt ganske så enkle og slettes ikke de beste! Men jeg blir likevel veldig engasjert i bøkene, selv om det er en del som jeg kan synes er svært irriterende. Så de vekker jo helt klart både engasjement og irritasjon i meg, haha :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamie