The Scorpio Races

av (forfatter).

Scholastic Press 2011 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.86 (7 terningkast.)

20 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Scholastic Press

Utgivelsesår 2011

Format Hardcover

Språk Engelsk

Sider 416

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 2 0 0 0

Bokomtaler

Etter å ha lest "The Scorpio Races" to ganger kan jeg ikke se eller høre om hester uten å få assosiasjoner til denne romanen. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg slukte romanen som om den var en utsøkt konfekt bit. Jeg vil ikke si at boken helt faller inn under kategorien "fantasy" for handlingen er basert på en mytologi om hester. Ikke alle hester i historien er dermed uskyldige. Her er det snakk om blodtørstige hester som dukker opp fra bølgene i havet ,når man minst venter det.

Historien blir fortalt ut i fra perspektivet til Puck(også kjent som Kate) og Sean. Begge har vokst opp i en by ved navnet Skarmouth på den fiktive øya Thisby. Innbyggerne på øya livnærer seg av heste-løpet som blir holdt hvert år i november. Sean har deltatt flere ganger på rad og er kjent som den eneste unge mannen som kan temme de blodtørstige hestene. Puck derimot, eier kun en ponni og har aldri deltatt i løpet. Omstendighetene gjør at hun likevel bestemmer seg for å delta på det neste løpet. Hun blir den første kvinnen på øya som ønsker å ri på de farlige bølgene i november. Selv om Puck og Sean lever to adskilte liv på øya, fører heste-løpet til at veiene deres krysses.

Dette er en roman som på mange måter er "karakter drevet". Vi får mange innblikk i karakterenes tanker, ønsker og frykt. Sean og Puck har to ulike personligheter. Mens Sean er tilbaketrukket, grublende og litt eksentrisk, så er Puck impulsiv, sta og ikke så lett å vippe av pinnen. Likevel har begge noe til felles: Deres kjærlighet til hestene som begge eier og deres ønske om å delta i løpet. Det er to karakterer som jeg uten tvil straks likte og klarte å sympatisere med. Om du er ute etter noe nytt og unike karakterer som ikke er så lett å glemme, så anbefaler jeg "The Scorpio Races".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mektig imponert. Fantastisk skrevet med bra karaterer og spennende og annerledes historie. Hørte den på lydbok, og elsker bøker hvor forskjellige personer leser de forskjellige karaktererene sine kapitler. Ekstra gøy med kommentarspor på slutten av forfatteren som forklarer tanker og meninger rundt boka :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

What it's like is a battle. A mess of horses and men and blood. The fastest and strongest of what is left from two weeks of preparation on the sand. It's the surf in your face, the deadly magic of November on your skin, the Scorpio drums in the place of your heartbeat. It's speed, if you're lucky. It's life and it's death or it's both, and there's nothing like it.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

You swallow her with your eyes. I`m surprised theres any of her left for the rest of us to see.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I have forgotten what it is like to be warm and what a full night’s sleep feels like and what my name sounds like spoken instead of shouted across yards of sand.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket