These Broken Stars

av (forfatter) og Meagan Spooner (forfatter).

Disney-Hyperion 2013 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (8 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Disney-Hyperion

Utgivelsesår 2013

Format Hardcover

ISBN13 9781423171027

Språk Engelsk

Sider 384

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 2 2 0 0

Bokomtaler

«These Broken Stars» fikk en del oppmerksomhet og mange gode anmeldelser da den kom ut, og ikke uten grunn heller. Det er en science fiction roman med en original tvist. Handlingen blir fortalt ut ifra perspektivet til Lilac LaRoux og Tarver Merendsen. Lilac er datteren av den rikeste og mest maktfulle mannen i galaksen. Hele sitt liv har hun blitt skjermet for omverdenen av faren. Hun lever et svært privilegert liv. Tarver derimot, er en ung krigshelt som kommer fra en ganske middelmådig familie. Som en ung soldat så ser han på den privilegerte overklassen med et skeptisk blikk. Lilac og Tarver liker ikke hverandre særlig godt da de treffes tilfeldig i et selskap på et galaktisk skip. Begge er to kjente fjes i myldret av mennesker i selskapet. Tarver er den unge soldaten som tjener nasjonen sin, mens Lilac er den privilegerte overklasse jenta. Da en ulykke inntreffer på skipet blir begge tvunget til gi hverandre en hjelpende hånd for å overleve. Det ender med at begge blir revet vekk fra de andre på skipet og strandet på et ukjent sted i galaksen. For å finne sin vei tilbake til sivilisasjonen må både Traver og Lilac legge fordommene sine til side og samarbeide.

Tarver og Lilac utvikler seg som karakterer etter hvert som handlingen skrider fram. Det at begge havner på et ukjent sted gir dem et felles mål: Nemlig å overleve. Begge er drevet av trangen til å overleve, noe som bringer dem nærmere sammen følelsesmessig. Det er øyeblikk der begge knapt tåler syne av hverandre. Andre ganger betrakter de hverandre med sympati. Selv om man som leser straks ser hvor forholdet deres vil føre hen, så blir man også konfrontert med et viktig spørsmål: Hva om du hadde vært i samme situasjon og havnet sammen med en person du knapt tålte synet av? Ville overlevelses instinktet ditt være sterkest eller din motvilje mot denne personen? Helt klart en roman som vil appellere til science fiction fans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I likhet med Across the universe av Beth Revis er dette en glimrende moderne sci-fi fortelling med solide doser skjebnesvanger kjærlighet. Den er bygget opp med troverdige karakterer, til tross for det noe utslitte utgangspunktet med "pappas velstående prinsesse møter heltemodig arbeidskar." Titanic, noen? Allikevel så griper Lilac og Tarver tak i deg, og du blir raskt sugd inn i en actionfylt og spennende kamp for overlevelse, godt balansert med kjærlighet, tvil og eksistensielle betraktninger. Rett og slett en fengende bok som gir deg lyst på mer. Denne sjangeren vil kanskje ende opp med å bli en arvtager for dystopi-bølgen, og jeg sier ikke nei takk til litt mer sci-fi i kosten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Wither (Chemical Garden Trilogy)" av Lauren DeStefano
  • "Shadow and Bone (Grisha Trilogy)" av Leigh Bardugo
  • "Crown of Midnight (Throne of Glass)" av Sarah J. Maas
  • "Blodrød vei" av Moira Young
  • "Byttet" av Amanda Hocking
  • "Fangirl" av Rainbow Rowell
  • "Frostbite - vampire academy 2" av Richelle Mead
  • "Vampire academy - vampire academy 1" av Richelle Mead
  • "Våk over meg" av Amy Plum
  • "De falne englers by" av Cassandra Clare
  • "Delirium" av Lauren Oliver
  • "Eleanor & Park" av Rainbow Rowell
Alle bokanbefalinger for dette verket