Charles Dickens, han skriver humoristisk og intelligent, særlig Oliver Twist og Store forventninger som er mine favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir også med :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fortsetter min aksjon for flere kvinnelige forfattere, særlig siden leseperioden går over 8.mars..., og fordi det så langt kun er kommet inn forslag på mannlige forfattere (!)
Mitt forslag denne gang er Historien av Elsa Morante, en bok som følger årene 1941-47 til den fattige enken Ida Ramundo. Boken ble beskrevet som Århundrets roman i Politiken og Berlingske tidendes anmeldelser, noe som bekreftet seg da den ble innlemmet i Den norske bokklubbens serie med Århundrets romaner.
Boken ble for øvrig utgitt i 1974.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Har du lest "Våke over dem som sover" av Sigbjørn Skåden? Hvis ikke, så må kanskje den sjekkes ut. Jeg tenker også at Vera Henriksens "Sølvhammeren" bør leses, den utspiller seg på Bjarkøy i vikingtiden, en øy utenfor Harstad som dere vil anløpe med Hurtigruten.
For å komme litt under huden på en Finnmarking, så bør du kanskje lese "Dankert Anna", jeg husker ikke forfatteren, men tror det var en journalist sørfra som besøkte Anna, en sprek gammel dame, og senere skrev om henne.
Til sist synes jeg "Finnmark brenner", skrevet som en dagbok under okkupasjonen av en ung jente (Thorsen). Den beskriver okkupasjonen på Magerøy, hvor dere vil anløpe Honningsvåg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har veldig god erfaring med elektroniske bøker, og denne gang skal jeg bruke e-bok jeg har lånt på biblioteket. Boken er utgitt av Gyldendal og er oversatt av Trude Marstein, utgitt 2012.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser at av alle bøkene vi har lest, så er det kun to av de femten som er skrevet av en kvinnelig forfatter. Nå er jeg ganske sikker på at dette ikke er bevisst og tilsiktet, men jeg ønsker å bøte på det ved kun foreslå kvinnelige forfattere fremover. I denne kategorien foreslår jeg Sølvhammeren av Vera Henriksen, utgitt i 1961. Boka er første bind i en historisk trilogi fra norrøn tid. Boken er en egen avsluttende enhet og kan leses uavhengig av de to andre bindene.

Jeg oppfordrer dere andre til også å foreslå kvinnelige forfattere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dette er en bok jeg gjerne skulle hatt en fortsettelse på, den falt virkelig i smak. Jeg synes det var fint å lese om Lefty og Desdemona sin reise, både følelsesmessig og rent praktisk, fra krig og ufred til et nytt liv på så mange plan, det ble sannferdig og sårbart med stor humor. Videre var etableringen deres i det forjettede land forutsigbart, men med et drama som beriker.
Historien til Calliope, som hun forteller selv, er lavmelt og uten store fakter, hun beskriver tingenes tilstand slik de er -punktum, og jeg sitter igjen med en opplevelse av rett og slett å ha forstått henne. Jeg savnet imidlertid noe mer sårhet hos Calliope, mest fordi vi som barn og unge er så ekstremt sårbare når alle andre enn en selv går i flokk, men det var kanskje det som gjorde boken så bra fordi det ikke ble ikke en berg- og dalbane i følelser. Terningkast fem fra meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har ikke laget meg noen konkret leseliste, men jeg har noen nye bøker som egentlig er eldgamle, og som jeg ser med stor glede frem til å lese. Det er Bleak House av Charles Dickens, Krig og fred av Lev Tolstoj og Don Quijote av Miguel De Cervantes Saavedra. (De to sistnevnte har jeg så vidt begynt på...) I tillegg har jeg noen helt nye bøker som jeg fikk som juleglede, Åsne Seierstads En av oss og Når himmelen faller ned av Jennifer Cody Epstein.
Godt nytt leseår :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Litt småstresset her i gården siden jeg ikke har mottatt boken min ennå, men minner meg på at målet i seg selv er leseopplevelsen, og da har jeg ennå alt til gode :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tenker også at det kan være greit med en lenger leseperiode til ut i januar. Jeg har bestilt min utgave i bokklubb på nett og er veldig spent på den etter de fantastiske kritikkene boken har fått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er morsomme dager på Bokelskere når det ene gode forslaget på bok følger det andre her i lesesirkelen. Jeg vil denne gang foreslå en etablert forfatter med en ganske ny bok, utgitt i 2011. Boken er Maya og forfatteren er Isabel Allende fra Peru. Dagbladets bokanmeldelse beskrev den som "endelig en pageturner". Jeg har lest Åndenes hus av forfatteren tidligere, og den fascinerte meg uendelig mye.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så trist at du trekker deg, Kjell, men som med alle gode foretak, så kommer det en ny "sjef" i ny og ne. Jeg vil takke deg for alt arbeidet du har lagt i lesesirkelen og ønsker gretemor tillykke som ny administrator.
Av bøkene vi har lest er nok Himmelrike og helvete og Mesteren og Margarita de to bøkene jeg vil trekke frem som absolutt favoritter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ikke definert hvor raskt eller langsomt en bok i lesesirkelen skal leses. Hver enkelt definerer det helt selv, så du skal bare fortsette å lese raskt når det passer deg, og langsommere der det er passende. Jeg er glad for alle deltakere i lesesikelen og for Kjell som administerer det så flott for oss :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er virkelig en spennende form på boka, men jeg opplever beskrivelsene til en "kikker" når vi vandrer nedover de ulike gatene, en kikker som ser litt mer enn fluen på veggen. Innholdet i det kikkeren ser er for tynt til å gjøre inntrykk, men bokprosjektet til Peter er fengslende. Det er jo nærmest et mysterium han skal avdekke. Jeg ser virkelig frem til å lese denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil foreslå Norsk sokkel av Heidi Linde. Dette er en helt ny roman av en, for meg, ukjent forfatter. Grundig bokanmeldelse fra august 2015 kan leses her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Boka jeg har ble utgitt i 2011 i serien Gyldendal klassiker, en pocket-utgave. Den er lett å holde i og egentlig lett å lese, men det går saktere fremover enn forventet. Ikke fordi boka ikke er lese-verdig, for det er den, jeg koser meg, men det er utrolig mange sider i en så lett bok; puh! Jeg er kommet til åttende del, og nå først begynner jeg å ane familiens forfall, noe som ble annonsert allerede i tittelen, men jeg har over tohundre sider som gjenstår, så ennå vet jeg jo ingenting. Jeg klarer nok ikke å lese ferdig innen fristen, men det gjør ingenting, for denne boka stimulerer til sakte lesing. Jeg synes Tony er en fascinerende karakter, som bidrar stort som støttespiller for Thomas, som selv virker noe anonym. Han er familiens overhode, men jeg opplever det mer i navnet enn i gavnet. Heldigvis har han jevnt godt humør, noe som gir en varm atmosfære rundt alle originalene i og rundt huset Buddenbrook.
Forfatteren har vært veldig opptatt av det ytre hos karakterene i boken, noen ganger på grensen til å være slem i sine karakteristikker, men humoren trekker opp på de forunderligste steder, blant annet med "Bli løkkelig, du goode barn!", en frase som ser ut til å ha blitt Sesemi Weichbrodt sitt varemerke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har kommet godt i gang med del 3 i boken, og har i del 1 flere ganger fundert over bruken av ordet gemalen. Her brukes ordet som et annet ord for husbond/ektemann. Når jeg søker på internett, så får jeg definisjonen på en mann som er gift med en med fyrstelig eller kongelig herkomst, slik jeg trodde. Har dere noen tanker om hvorfor Mann bruker det i sin bok uten kongelige? Er det for å forsterke bildet av overklasse?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg er det greit med både en og to tråder, og fire uker høres fornuftig ut. Gleder meg til ny runde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne står og roper på meg i bokhyllen, så denne blir jeg veldig gjerne med på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ser ut til at det blir forslag på flere amerikansk verk denne gang, også fra meg. Jeg vil foreslå Og solen går sin gang med Ernest Hemingway. Ernest Hemingway har vunnet Pulitzer prisen for En gammel mann og havet, han har også vunnet Nobel pris i Litteratur. Hans store forbilde var bl.a. Mark Twain og Leo Tolstoj, og med sin skrivestil satte han USA på Litteraturkartet etter Mark Twain. Norge var visstnok det første landet som oversatte Og solen går sin gang fra originalspråket, noe jeg synes er ganske kult når vi vet hvor stor Hemingway ble.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Terje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtRune U. FurbergLillevi