Lenger enn ut året, tenker jeg. Kanskje de to første delene i år og de to siste i første halvdel av januar?

Bare forslag fra meg. Hva tenker dere?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg tenker også at det kan være greit med en lenger leseperiode til ut i januar. Jeg har bestilt min utgave i bokklubb på nett og er veldig spent på den etter de fantastiske kritikkene boken har fått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God ide!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ønsker å ha litt tid på denne boken. Ut året er for knapt for meg. Da er midten av januar mer realistisk. Altså ditt forslag, gretemor.

Gleder meg til å lese vinnerboken (som først må skaffes)!
Selv om min kjære Saramago led et sørgelig nederlag - for annen gang. (kanskje jeg bestiller Jesusevangeliet i sammen slengen - for alenelesing :-))

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tror det blir litt Jesusevangeliet på meg etterhvert også. Skulle egentlig hente den på biblioteket i dag, men de har rotet bort eksemplaret sitt (igjen!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Minimum ut året for min del. Midten av januar er heilt greit.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig at ut året er knapt. Forstår det med Saramago.
Jeg leste litt i den på nb.no og likte språket, men våger å si at historien er for spesielt interesserte og/eller ihuga fan av forfatteren.
Jeg har ikke lest ham ennå og har to bøker av ham i hylla, men fant ut at denne boka kanskje ikke var den rette å begynne hans forfatterskap på. Synspunkter?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ikke hørt om verken forfatteren eller bøkene hans. Men det jeg har lest i omtalen om Jesusevangeliet virker nokså blasfemisk for meg. Så jeg tror boken egner seg best for ateister. Jeg hadde nok trukket meg fra lesesirkelen hvis den hadde blitt valgt, og sett det som provokasjon hvis den skulle underholde eller eventuelt virke bevisstgjørende nettopp i juletiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig du har rett i det du sier om Saramago. På den annen side er det jo artig å strekke seg litt i en lesesirkel. Uansett – en del av min motivasjon for å delta, er å få lest bøker jeg ellers ikke ville ha lest. Det får jeg virkelig gjort, også med kveldens vinnerbok. Jeg er godt fornøyd!

Hvor begynne med Saramago? Mine favoritter, og som jeg også oppfatter er gode å lese, er: Beleiringen av Lisboa, En flåte av stein, Klosterkrønike og Det året Ricardo Reis døde (sistnevnte kanskje den mest «spesielle»). Jesusevangeliet har jeg ikke lest og kan derfor ikke si noe om. Ser at Kristine Louise anbefaler En beretning om blindhet. Den likte ikke jeg så godt, synes den mangler Saramagos underfundige humor.

Hvilke titler er det du har uleste i hyllene, gretemor?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ricardo Reis og En beretning om blindhet, kanskje ikke der jeg burde starte i følge deg. Klosterkrønike har jeg sett mange hylle, er på utkikk etter den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bare lest en beretning om blindhet av ham, men den likte jeg skikkelig godt. Han skriver veldig rart, det er noen merkelige tegnsettinger, men du verden hvor levende han beskriver omgivelsene. Jeg følte at jeg var i den boka. Er veldig klar for å lese mer av ham etterhvert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har nok slått noen slag for Klosterkrønike tidligere her på Bokelskere, men tar gjerne en reprise. Krøniken var min første Saramago-opplevelse og jeg ble bergtatt nesten med det samme. Den eiendommelige skrivemåten, med overforbruk av komma, virker fremmedartet i starten, men man venner seg forbausende raskt til den! Siden har jeg lest det meste av det Saramago har skrevet, og bare noen få har trollbundet meg slik som førsteboka. Men alle har vært særdeles lesverdige!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klosterkrønike og Beleiringen av Lisboa har jeg stående ulest i bokhylla:-) Da har jeg noe å glede meg til skjønner jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl